donderdag 8 november 2018

12 maanden Snappcar lease

Vorige week kregen we een email van de leasemaatschappij om de meerkilometers van het afgelopen jaar terug te betalen. Misschien is het dan ook wel leuk om even te vertellen hoe het nu loopt met het verhuren van onze lease-auto en het kostenplaatje te geven.

Hoe het gaat met verhuren
Het loopt erg lekker met het verhuren via Snappcar. We hebben nog nooit moeite gehad met voldoen aan onze verhuurverplichting van 2 dagen per maand. Sterker nog: in veel maanden zitten we hier ruim overheen! Zodra de verhuurverplichting is voldaan blokkeren we de weekenden vaak wel, omdat we de auto dan zelf ook willen gebruiken, maar zelfs dan gaat het nog prima met de verhuur.

Het kostenplaatje:
Wat veel mensen zich ook afvragen is natuurlijk of dit nog iets oplevert. Dus ik heb even de gegevens op een rijtje gezet:

Uitgaves:

 • 12 x €109 leaseprijs = €1308
 • 4316x 0,15 voor de extra kilometers = €512,45
Totaal = €1820,45

Inkomsten:
 • €1053 aan huurinkomsten

Onder de streep hebben wij dit jaar dus voor €757 de auto kunnen leasen. Dit komt neer op €63,91 per maand. 


Misschien ook nog even leuk om mee te nemen in dit kostenplaatje: wat had deze auto ons maandelijks gekost als we hem hadden gekocht?
 • €27 aan wegenbelasting
 • €10 aan pechhulp
 • ? aan aanschrijving (geen idee hoeveel dat zou zijn)
Waarschijnlijk zouden we hiernaast dan ook nog geld opzij hebben gezet voor reparaties, APK, onderhoud enzovoort. Nu hoeft dat niet, omdat de onderhoudskosten ook inbegrepen zitten. 


Conclusie:
We zijn nog steeds erg blij met deze constructie. Nu is het even afwachten wat er over een half jaar zal gaan gebeuren en wat voor aanbieding we dan zullen krijgen om door te gaan met deze lease-constructie. Als de oude voorwaardes van kracht blijven zullen we hier zeker mee doorgaan, denk ik.

10 opmerkingen:

 1. bedankt!! ik twijfel ook nog steeds over een 2e auto.. en dan idd via snapcar of zelf aanschaffen en zelf via snapcar verhuren of niet. bedankt voor t kostenoverzicht!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wel een fijne leaseprijs.. de voordeligste auto die er nu op staat is een kleine 2 deurs.. 190 euro per maand ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wij zijn wel op een heel gunstig moment ingestapt inderdaad. De huidige voorwaarden vallen erg tegen, voor €200 heb je ook een leasewagen die je niet hoeft te verhuren, dus ik zou dan niet snel meer overwegen om deze constructie te gebruiken

   Verwijderen
  2. maar met verhuren kan je wel weer kosten besparen. maar idd de hogere prijs maakt t duurder. kan dan ook zelf een auto kopen en verhuren via snappcar dat zal dan misschien voordeliger zijn ? maar eens wat op papier gaan zetten. heb geen haast ;) we redden t makkelijk met 1 auto meer merk dat ik er vaker op uit wil zeker nu ik de woensdag vrij ben..

   Verwijderen
 3. Wow dat is een fijne prijs voor een auto! Is die 4316 jullie totaal aantal kilometers per jaar? Ik heb een klein model tweedehandsje uit 2013 en ongeveer net zoveel kilometers en dat kost me ongeveer 20 euro wegenbelasting, 35 euro verzekering en waarschijnlijk ook nog wel een paar tientjes afschrijving per maand. Jaarlijks onderhoud is toch wel minimaal 250-300 euro, kortom, voor jullie bedrag kan je amper een auto rijden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mag ik vragen hoe vaak (hoeveel dagen) je de auto hebt moeten verhuren voor die inkomsten van 1053? mvg yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We moeten hem sowieso 2 dagen per maand gratis verhuren. En voor elke dag huren verdienen wij ongeveer €22, dus zo'n 50 dagen bovenop die 24 verplichte dagen.

   Verwijderen
 5. Begrijp ik goed dat je dus maandelijks 65 euro verdient ongeveer met het verhuren van je auto?

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee,dat is wat we na aftrek van de inkomsten juist moeten betalen aan Snappcar.We verdienen gemiddeld zo'n €87 per maand aan de verhuur

   Verwijderen
 6. Super om even de kosten op een rijtje te lezen. ga me er weer eens in verdiepen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...