woensdag 13 februari 2019

Google home mini: top of flop?

Met Black Friday kochten wij een Google home mini. Van mij hoefde dat niet zo nodig, maar Sander wilde het heel graag. Dus vooruit dan maar.... Ik dacht nog: wat moet ik dáár nou weer mee? Ik ga echt niet tegen een boxje lopen praten ofzo! Maar ik moet zeggen: hij is inmiddels helemaal ingeburgerd bij ons thuis en het is echt mega-handig!

Wat moet je nou met een Google home mini?
Hij vervangt een hoop kleine dingetjes die ik voorheen op een andere manier regelde. Nu gaat het allemaal een stuk sneller en hoef ik niet elke keer mijn telefoon tevoorschijn te halen. Voorbeelden van dingen die ik regelmatig tegen Google home mini zeg:


 • "Zet een timer voor over een kwartier.", bijvoorbeeld als ik aan het koken ben
 • "Zet chocolade wortels op de boodschappenlijst"
 • "Speel Bohemian Rhapsody op Spotify" 
 • "Zet .... in mijn agenda" 
 • "Waar is mijn telefoon?" - Google laat vervolgens mijn telefoon 5 minuten op maximaal volume overgaan!
 • "Verbind met familie luistersprookjes" - hij speelt dan een luistersprookje af, erg leuk. 
Sander gaat nog wel een stapje verder. Die heeft het zo ingeregeld dat alle lampen in de woonkamer aan de home mini zitten gekoppeld. Als hij zegt "doe alle lichten uit", dan gaan inderdaad alle lichten uit. Hier doe ik niet aan mee hoor. 

Maargoed, ik moet dus inmiddels wel eerlijk toegeven: Sander had gelijk. Dit was een fijne aankoop en ik ben er toch wel erg blij mee. 

Hebben jullie wel eens op aanraden van een ander iets gekocht waar je eerst over twijfelde en wat een heel goede aankoop bleek te zijn? 


10 opmerkingen:

 1. Kan je dan nog wel zelf dingen doen zoals de lichten uit? Soms ben ik bang dat een apparaat alles overneemt en je dan zelf er niets aan kan doen en afhankelijk wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je kan ze ook nog zelf uitzetten, ik zou dat zelf ook niet fijn vinden als dat niet zou kunnen

   Verwijderen
 2. Ik kan me er weinig bij voorstellen dat dit echt een aanwinst zou zijn in mijn huis. Maar zo te lezen hebben jullie er veel plezier in.

  Ik koop eigelijk nooit iets op aanraden van een ander

  Groetjes Dreadlocks

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hihi, als ik dit zo lees denk ik alleen maar, neuh echt niet aan mij besteed. Ik gebruik mijn telefoon ook niet voor dit soort dingen. Timer; een ouderwetse kookwekker, boodschappenlijstje gaat gewoon op papier, spotify: ik zet wel een cd op, mijn telefoon ligt op de schouw of zit in mijn tas, mijn agenda zit in mijn tas. En zet alle lichten uit is net zo lastig als 1 licht uitzetten, meer staat er 's avonds ook niet aan. Maar als jullie er blij van worden dat google werkelijk alles over jullie weet prima natuurlijk. Ik vind dat ze mij voor al die kennis over mij mogen betalen en dat doen ze niet, dus verstrek ik ook mijn gegevens niet aan ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Google heeft niks te maken met waar ik ben of wat ik kook. Laat staan met wat er aan staat en welke lampen aan zijn.
  Maar goed. Ik rijd ook nog steeds met een kaart in mijn auto en mijn telefoon heeft geeneens een camera, laat staan internet.
  Zoals mijn favoriete cassiere in mijn favoriete Duitse bakkerij zegt over alleen cash kunnen betalen.. sie sollen nicht alles wissen jah. Oftewel ze hoeven niet alles te weten toch. Amen amen amen. Ze hoeven niet alles te weten. Als ik ijs en cola koop hoeft dat niet in een digitaal file. Ik betaal cash, zonder klantenkaart. Snackbar, cash. Ergens een kop koffie, cash. Tanken, regelmatig bemand en cash. En ja er hangen overal camera's dus ze kunnen het weten maar dan mogen ze er hun best voor doen. Mijn bankrekening maakt ze niet veel wijzer.
  Slimme meter, hey kijk elke dag om vijf uur gaat de kachel aan, om half zes een piek in de stroom. Om half elf lichten uit. Om half negen gaat de kachel snochtends uit. Niemand thuis tussen half negen en half zes.

  Jup wantrouwend he? Mijn man werkt in de IT. Niets is ondoordringbaar, geen online apparaat is echt veilig en alle informatie zwerft ergens. Die reep chocolade op je boodschappenlijst kost over tien jaar nog stroom, net als deze reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi,

  Wij hebben hem ook en ik roep precies hetzelfde inclusief licht aan en uit. Kijken we tv en zien we bijvoorbeeld een acteur van vroeger en vragen ons af hoe oud diegene is....Google geeft het antwoord. Wij zijn niet heel jong meer maar gaan graag mee met onze tijd. Dat ze alles dan van ons weten? Ach dat doen ze toch al zodra je maar iets opzoekt op internet of bijvoorbeeld fb hebt. Dat hou je niet tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een bijzonder en ingenieus apparaat lijkt me dat. Maar wel ingewikkeld om te bedienen lijkt me en om te leren begrijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik was er nog niet zo mee bezig, met de Google Home mini, maar nu steeds meer mensen hem krijgen begin ik ook wel steeds meer het (onnodige) nut er van in te zien! Erg leuk. Denk dat het dan ook wel iets is wat in het loop van het jaar hier wel in huis gaat komen.

  En ja ze hoeven niet alles van me te weten, integendeel, maar aan de andere kant als ik niet mee doe aan dit soort dingen en gadgets dan ga ik wel erg uiteendlopen met mijn vrienden en familie. Niet dat die daarop gefocust zijn hoor, maar ik werk zelf in de IT en vind techniek gewoon erg leuk en praat daar dus ook graag over met andere.

  Zelfde als dat we vroeger over mobiele telefoons zeiden, en zie nu wat ze kunnen, en op een uitzondering na, heeft iedereen er 1 tegenwoordig.

  BTW, kan je ook meteen mijn boodschappenlijstje even aanvullen? ;-) grapje natuurlijk haha :-D

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...