maandag 25 maart 2019

Vertraging met de studieschuld

Helaas lopen we wat vertraging op met de studieschuld. Vorige week toen het zo hard waaide is er een stuk hout van onze muur afgewaaid. Hierdoor kwamen we erachter dat een gedeelte gewoon helemaal weggerot was. Het zag er van de buitenkant prima uit, maar van binnen was het helemaal vermolmd. Kortom: dat moet vervangen worden.

Als we het dan toch gaan vervangen doen we het liever gelijk goed dan dat we het nu repareren en over een paar jaar alsnog helemaal moeten vervangen. Dus de komende maand(en) zullen we dan even stoppen met het aflossen van de studieschuld en geld gaan sparen voor deze vervanging.

Natuurlijk is het even jammer zo'n kink in de kabel, zeker omdat we nu toch echt aan de laatste loodjes waren begonnen, maarja, zulke dingen gebeuren nu eenmaal. Dan maar wat later klaar met het aflossen van de studieschuld. Het is gelukkig allemaal goed te doen en in principe hebben we natuurlijk geen haast. Het zou leuk zijn als we er klaar mee zijn, maar 3 maandjes vertraging is gelukkig geen ramp. Het komt hooguit een beetje ongelegen, aangezien we nu in babystep 2 van Dave Ramsey zitten.

4 opmerkingen:

  1. Balen zeg. Kreeg je geen vergoeding van de verzekering hiervoor?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, het gedeelte dat er echt afgevallen is was niet zo groot, en voor stormschade hebben we een eigen risico dat hoger is dan die schade herstellen. En voor achterstallig onderhoud geldt de verzekering niet.

      Verwijderen
  2. Zulke dingen kunnen inderdaad gebeuren en groot gelijk dat je het probleem grondig aanpakt en oplost.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. soms gebeuren die dingen. ik kan er soms enorm van balen.. dan besef ik maar weer dat we de schade of kosten makkelijk kunnen betalen zonder te lenen enkel door idd van de spaar af te halen of te sparen voor een paar maanden. bizar om te beseffen dan hoe goed we het hebben! niet erg dat we soms langer over onze doelen doen, soms wat hobbels op de weg idd

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)