dinsdag 4 juni 2019

Nieuwe pil - groot effect..maar niet positief

Zoals jullie wel hebben gemerkt heb ik de afgelopen tijd weinig geblogd, ik wil graag uitleggen hoe dat komt.

Ongeveer anderhalve maand geleden ging ik naar de gynaecoloog omdat het niet goed ging met mijn PMDD klachten. Ik heb toen een nieuwe anticonceptie gekregen, eentje die getest zou zijn om te helpen bij PMDD. Helaas bleek het bij mij averechts te werken; het leek wel alsof alle progressie die ik het afgelopen jaar had geboekt opeens weg was. Ik kreeg last van paniekaanvallen, kon niet slapen, was overdag bekaf en liep met enorm negatieve gedachtes rond. Door de paniekaanvallen kreeg ik last van hyperventilatie en dit leidde er weer toe dat ik klachten kreeg aan mijn ribben, waardoor ik nu dus syndroom van Tietze heb ontwikkelt.

Ik heb het ruim anderhalve maand de tijd gegeven, maar de klachten werden erger en erger. Toen ik hoorde dat ik ook nog eens syndroom van Tietze had gekregen was de maat voor mij vol. Dus heb ik twee weken geleden besloten om te stoppen met deze pil en maar eens te bekijken wat er nu gebeurt als ik géén pil meer slik. En dat heb ik geweten! De eerste week was erg pittig. Vooral de avonden: ik voelde me zó ellendig en depressief. Maar nu lijkt het toch weer wat beter te gaan, dus hopelijk ben ik er (voorlopig) doorheen. Nu maar eens kijken hoe mijn lichaam op langere termijn reageert zonder pil. Ik ben benieuwd

8 opmerkingen:

 1. Tsjonge wat een nare bijwerkingen zeg. Goed om te lezen dat je na het stoppen, nu wel voorzicht verbetering voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ellende, zeg... Ik hoop dat het nu weer de goede kant op gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat rot voor je!!
  Ik heb ook syndroom van Tietze en dat is gewoon heel erg rot!! Heb je ontstekingsremmers gekregen? Dat helpt mij wel voor de Tietze.

  Sterkte!!
  Groetjes Gina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ibuprofen gekregen. Het werkt wel, maar het duurt wel lang voor het echt daadwerkelijk weg is... Ouderdom komt met gebreken ;)

   Verwijderen
 4. Hallo ik heb een vraagje Heb jij een oplossing voor de pijn gevonden met het syndroom van tietze ?
  De eerste keer dacht ik dat ik een hartaanval kreeg
  Zo een pijn maar ik loste het op met paracitamol
  Nu steeds minder want ik ken mijn grenzen nu

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, niet echt een oplossing eigenlijk. Ik heb van de huisarts Ibuprofen bruis gekregen van 600 mg en dat haalt de ergste pijn er wel vanaf. En ik mocht 2 weken voltaren gel erop smeren, dat werkt dan van buitenaf.

   Ik merk wel dat slaapgebrek de klachten erger maakt, en ook langere tijd in 1 houding zitten helpt niet. Dus ik probeer juist meer in beweging te blijven en op tijd naar bed te gaan

   Verwijderen
 5. Daantje ik vind het zo naar voor je allemaal en natuurlijk ook voor je gezin.Veel sterkte.groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...