dinsdag 11 februari 2020

Overbelaste knie

Februari begint weer goed met een overbelaste knie. De dokter zegt dat ze dit soort klachten in januari en februari heel veel voorbij zien komen, omdat mensen dan opeens weer heel fanatiek gaan sporten en hierdoor direct hun knieën teveel overbelasten. Bij mij klopt dit inderdaad wel aardig. Blijkbaar is 10.000 tot 15.000 stappen per dag + om de twee dagen een Les Mills On Demand les volgen een beetje teveel van het goede.

De komende weken zit ik dus even aan de pijnstillers en moet mijn knie rust geven. Ik probeer nu maximaal 6.000 stappen per dag te lopen om mijn knie te ontlasten. Ik baal er wel van, want ik zat net zo lekker in een flow qua sporten en merkte ook dat dit een heel goed effect had op mijn mentale gezondheid. Gelukkig mag sporten in het water wél, dus vanavond ga ik lekker aquarobics doen. 

Maargoed, het is even niet anders. Hopelijk knapt het snel op. Daarna ga ik dan wat rustiger aan opbouwen met wandelen en sporten. En wellicht ook even langs bij een fysiotherapeut om mij te laten adviseren hoe ik dit soort klachten in de toekomst kan voorkomen, want het is helaas niet de eerste keer dat dit me overkomt. Dat heeft dan weer te maken met een lichte x-benen stand, waardoor mijn knie soms een beetje teveel naar binnen klapt. Ik dacht dat ik er dit keer voldoende op lette, maar blijkbaar niet. 

4 opmerkingen:

  1. Wat vervelend zeg zoiets. Dan ben je goed bezig, en word je onderuit geschoffeld door fysieke klachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hopelijk kan je fysio ook goed tapen dat werkt echt heel fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hè vervelend! Rustig aan
    Groetjes Gina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vervelend zeg. Mogelijk verwijst de fysio je door naar de podoloog om dmv steunzolen je beenstand te corrigeren. Is behoorlijk wennen al dus mijn dochter maar de pijn in haar knie is wel veel minder. De andere oorzaak is weinig aan te doen: groeien, maar ja dat doen pubers nu eenmaal.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)