tag:blogger.com,1999:blog-1232869754530501376.post200212665219404833..comments2024-03-26T18:22:05.644+01:00Comments on Sander en Daantjes mint groene blog: Weekmenu en 41 jaar getrouwd!Daantjehttp://www.blogger.com/profile/08244287649803674219noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1232869754530501376.post-48768046386544293612015-02-24T09:26:56.615+01:002015-02-24T09:26:56.615+01:00De komende dagen eten we gemakkelijk zitten midden...De komende dagen eten we gemakkelijk zitten midden in de verhuizing! Jammer genoeg schiet dat niet echt snel op. In ieder geval van harte proficiat met jullie trouwdag!Sabinehttps://www.ietsdoenofferte.nl/aanvraag-plaatsen/buurtfeestnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1232869754530501376.post-58039422984754061292014-12-16T20:56:36.575+01:002014-12-16T20:56:36.575+01:00maandag: havermoutpap met appel, toetje mandarijne...maandag: havermoutpap met appel, toetje mandarijnen<br />vandaag: brood<br />woensdag: aardappel, bloemkool, gehaktbal<br />donderdag: spaghetti met spekjes en room<br />vrijdag: gebakken aardappels, mais, hamburger<br />zaterdag: pizzaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11821801893243779684noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1232869754530501376.post-75899388160989887302014-12-16T20:56:28.708+01:002014-12-16T20:56:28.708+01:00Een week vooruit plannen lukt mij meestal niet. Ik...Een week vooruit plannen lukt mij meestal niet. Ik kan wel wat verzinnen, maar ik houd me er zelden aan.<br />Ik heb veel verschillende soorten groente in huis, dus het is vaak maar net waar ik zin in heb en hoeveel energie ik heb.<br />Ik kan kiezen uit preistamppot met kip, dan kan ik de volgende dag met de overgebleven jus heel lekkere nasi maken met gebakken ei en pindasaus (veel smaakmakers bevatten gluten en dit is een voordelige en veilige manier in ons gezin), verder nog verse worteltjes aanvullen met diepvrieserwtjes en dat eten we met aardappelen en visragout, dan kan ik nog rode kool met gehaktballetje en aardappelen eten. Maar of dit het wordt :DYelena Yelihttps://www.blogger.com/profile/03543579737173969076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1232869754530501376.post-15852404878533246872014-12-16T20:31:11.949+01:002014-12-16T20:31:11.949+01:00rijst met babipangang en sperziebonen, bloemkoolov...rijst met babipangang en sperziebonen, bloemkoolovenschotel met gehakt, spagettie met bolognesesaus, zaterdag verjaardag van schoonouders, we eten daar. zondag ehm spinazie<br />Dertigerhttps://www.blogger.com/profile/08434161353245275991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1232869754530501376.post-30131598537377432402014-12-16T15:15:57.835+01:002014-12-16T15:15:57.835+01:00Nou, komt 'ie dan he?
Maandag: restje bloemko...Nou, komt 'ie dan he?<br /><br />Maandag: restje bloemkool met Avi.ko aardappelschotel<br />Dinsdag: broccoli met aardappelgratin en zalm<br />Woensdag: chorizosoep met naanbrood<br />Donderdag: rijst met runderreepjes en prei<br />Vrijdag: noedels met kipfilet, sperziebonen en teriyakisaus<br />Zaterdag: nog te verzinnen<br />Zondag: zijn we naar een kerstmarkt, dus we eten daar vast iets lekkers<br /><br />Mijn weekmenu's beginnen altijd op zaterdag. Maar nu met de feestdagen zijn ze wat rommeliger. Rinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1232869754530501376.post-88664739779569150192014-12-16T14:13:15.816+01:002014-12-16T14:13:15.816+01:00Gisteren; hutspot met riblappen. Vandaag eten we b...Gisteren; hutspot met riblappen. Vandaag eten we bloemkool, gekookte aardappelen en een rollade. Morgen eten we snijbonen en kipfilet; maar dat kan met aardappelen of rijst - ik denk dat ik er een sajoer boontjes van maak met gemarineerde kip & rijst. Overmorgen wilde ik pannenkoeken maken en vrijdag iets van pasta met de overgebleven groentes (die we hier in huis altijd wel hebben liggen, paprika, prei, ui etc.). Joyceyhttps://www.blogger.com/profile/02677614638042332310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1232869754530501376.post-4755997044996354622014-12-16T13:56:18.185+01:002014-12-16T13:56:18.185+01:00Het is ook zeker leuk om zo'n echte familieoud...Het is ook zeker leuk om zo'n echte familieoudste te hebben, als echte moederkloek schraapt ze de familieleden ook wel regelmatig bij elkaar. Mijn nichtje heeft intussen drie kinderen en voor hen is ze dus overgrootmoeder. Hoe vaak komt dat voor?! Maar intussen wordt ze ook duidelijk ouder met de gebreken die daarbij horen en dat is soms ook wel moeilijk om te zien. <br /><br />Ach, als ik het lijstje zo zelf nog eens bekijk komt het bijna allemaal uit de vriezer of de voorraad dus eigenlijk de gebruikelijke voorbereiding (heb deze dagen ook een grote hekel aan boodschappen doen). Daarmee blijft het ook wel lekker flexibel. <br /><br />Groetjes LilyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1232869754530501376.post-910495562073407492014-12-16T13:44:44.856+01:002014-12-16T13:44:44.856+01:00Wow, jij bent goed voorbereid, dan komt het vast g...Wow, jij bent goed voorbereid, dan komt het vast goed met de feestdagen en alles ;)<br /><br />En wat lijkt het me eerlijk om zo'n oude oma nog te hebben. Mijn oma zou ook rond de 94 zijn nu als ze nog leefde. Helaas is ze inmiddels alweer 10 jaar overleden, maar ik mis haar nog steeds :(Daantjehttps://www.blogger.com/profile/08244287649803674219noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1232869754530501376.post-48722626429770198622014-12-16T13:41:31.074+01:002014-12-16T13:41:31.074+01:00Leuke vraag!
Vandaag: rul gebakken gehakt met ui,...Leuke vraag!<br /><br />Vandaag: rul gebakken gehakt met ui, aardappelkroketjes en stoofpeertjes.<br />Morgen: met mijn ouders bij mijn (94 jarige) oma, mijn moeder had het over knolselderij-soep maar de uiteindelijke keuze daar krijg ik later vandaag of morgen nog bericht over. Als het een soepje wordt dat maak ik stokbroodjes met kaas of pesto (afhankelijk van de soep) die nog even de oven in gaan (vooral lekker gesmolten kaas doet het altijd goed). Het dessert wordt altijd door mijn oma verzorgd dus dat is een verrassing maar altijd lekker!<br />Donderdag: of dat wat over is van woensdag (als mijn oma het niet wil hebben) anders een omelet gevuld met ui en paprika.<br />Vrijdag: dan is mijn vriend hier weer gearriveerd en maken we zelf pizza (ik verheug mij er nu al op!)<br />Zaterdag: mag mijn vriend altijd kiezen maar op de achterhand heb ik of zuurkoolstamppot met zuurkoolspek of iets leuks met twee kabeljauwfilets nader in te vullen. <br />Zondag: mijn zoek-het-allemaal-maar-uit-ik-verrek-het-om-te-koken dag. Dus vermoedelijk een kopje soep (heel handig die zakjes, als er niets meer in de vriezer staat) met een gebakken kaasboterham (soort halve tosti met veel paprikapoeder, zoals mijn vriend het aan zijn moeder verklaarde).<br /><br />Normaal stopt het hier qua planning maar met de feestdagen in het vooruitzicht is niets normaal...dus deel 2.<br /><br />Maandag: aardappelschotel (zelf gemaakt en ingevroren, ik krijg wel eens de pip als ik 5 of 10 kilo aardappels voor bijna niks kan krijgen)<br />Dinsdag: hier begint mijn kerst al en zijn wij al bij de moeder van mijn vriend. Op verzoek maken wij dan zelf pizza (totaal ander recept dan vrijdag) voor haar, onszelf en nog wat gasten.<br />Woensdag: kerstavond...werkelijk geen idee wat en waar..<br />Donderdag: 1ste kerstdag, met de familie van mijn moeder (en dus ook weer mijn oma van 94) bij een oom en tante. Of ik die heerlijke appelplaatkoek voor bij de thee (nog voor het diner) wilde bakken? Ja hoor. Verder vast heel lekker maar wat, geen idee!<br />Vrijdag; 2de kerstdag, kerstdiner door ons verzorgd bij de moeder van mijn vriend thuis. Iets met zalm in het voorgerecht, rosbief in het hoofdgerecht en een kaasplank met port na. Maar verder nog in te vullen.<br />Zaterdag: geen idee wat of waar, dat zien we dan wel weer!<br /><br />En dan nog eens proberen te beweren dat december niet vooral om het (vr)eten gaat...<br /><br />Groetjes LilyAnonymousnoreply@blogger.com