maandag 26 januari 2015

Geld overhouden challenge

Sinds afgelopen zaterdag heb ik me aangemeld voor de geld overhouden challenge van de ING bank. Ook als je daar géén rekening hebt kun je meedoen met deze challenge. Je krijgt dan elke dag een email met daarin een kleine opdracht. Gisteren moest ik bijvoorbeeld mijn portemonnee thuislaten, en vandaag is het de bedoeling om een maaltijd met de goedkoopste seizoensgroente die je kunt vinden klaar te maken. Opzich allemaal niet te lastige opdrachten tot nu toe, dus. En ook niet echt nieuwtjes, maar ik kan me voorstellen dat het wel nieuw is voor mensen die nog níet bezuinigen.

En als ik dan tóch bezig ben, dan maak ik ook maar direct mijn hele weekmenu:

Vrijdag: hutspot met chorizo en spekkies (mijn schoonmoeder maakt echt de lekkerste hutspot van heel Nederland. Normaal lust ik het niet, maar als zij het klaarmaakt ben ik helemaal in mijn nopjes!)

Zaterdag: macaroni

Zondag: boerenomelet met brood - recept

Maandag: preisoep met aardappel - recept

Dinsdag: lasagne (doorgeschoven van vorige week) - recept

Woensdag: zelf gemaakte pizza (doorgeschoven van vorige week)

Donderdag: patatjes

Vrijdag t/m zondag kookt Sander, dus dat horen jullie volgende week wel weer ;)

10 opmerkingen:

 1. haha hier alle boodschappen al in huis.. en kan de deur niet uit omdat zoontje buiktgriep heeft.. (lastig.. dochter moet wel naar school dusbuurvrouw al ingeschakeld..).. maar het zou voor mij betekenen dingen extra kiopen en goed eten weggooien ? als ik het heel letterlijk neem :p ik doe bewust niet mee door mn eigen irritaties eraan omdat het onuitvoorbaar is :p kom nu uberhaupt de deur niet uit, dus mn portemonnee ook niet ;) en anders ook alleen omdat ik boodschappen ga doen, met een lijstje.. ;) (en wel vaker mee dan als ik wat ga kopen ivm id kaart die erin zit..)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Daantje, Bedankt voor de recepten op je blog, ben er blij mee.
  Groetjes, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even een vraag terzijde je artikel van vandaag...... Is Tobias nu volledig hersteld na de complicaties ten gevolge van zijn inenting ? liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de geld overhouden challenge van de ING bank ook voorbij zien komen maar heb het gelaten voor wat het was. Wel leuk om dan nu te lezen dat mijn vermoeden klopte. Ik leef al zuinig, het leek mij sterk dat ING nog met echt nieuwe inzichten zou komen.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn pas 2 dagen onderweg hoor ;) Ik weet het nog niet of er niks bij zit wat ik nog niet zelf al wist... Maar ik denk het ook niet, eerlijk gezegd.

   Verwijderen
 5. En wat kostte jouw goedkope seizoensmaaltijd?
  Hier doe ik niet mee aan een challenge van een bank maar doe ik mijn eigen challence, champignonragout (champignon, kruidjes, bouillonblokje, samen 80 cent) met rijst (80 cent) voor vier personen 1,60 dus. Appeltje van de appelboer toe (duppie per stuk)
  Niet slecht toch?

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gok zo'n 2,40, maar daar eten we dan wel 2 dagen van :) O ja, en ik heb er nog een stokbroodje bijgekocht, dus dat was ook nog €1, dus in totaal 53,40 voor 2 dagen :) (1x avondeten en 1x lunch)

   Verwijderen
 6. Ing wil natuurlijk dat we veel gaan sparen om daar over een tijdje rente over te kunnen vragen :).
  Nee hoor, klinkt leuk, ik ga ff kijken bij ing als tevreden asn klant.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ING-klant heb ik het ook voorbij zien komen. Zo'n actie levert bij mij alleen maar ergenis op. Leuk hoor, dat wij geld overhouden, maar het sparen levert amper nog wat op. Ja, voor HUN wel, maar niet voor de klanten. Dus dan zet ik mijn hakken en in het zand en doe lekker niet mee! Wel probeer ik natuurlijk zoveel mogelijk geld over te houden, maar hun wijze adviezen mogen ze houden.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...