donderdag 16 juli 2015

Netflix documentaire Bridegroom: aanrader!

Een paar weken geleden keek ik via Netflix een documentaire die nu opeens heel erg aansluit op de actualiteit: Bridegroom. Deze documentaire gaat over een homoseksueel koppel die al jaaaaren bij elkaar is, maar niet kan trouwen omdat dat in hun staat niet mogelijk is. Dan slaat het noodlot toe: een van de heren krijgt een ongeluk en komt dodelijk verwond in het ziekenhuis terecht. De ander kan geen afscheid nemen, want hij is geen familie en heeft als niet getrouwde partner geen enkele poot om op te staan als de familie hem bij zijn partner weghoudt.

Ook de begrafenis wordt hij van geweerd. Hij moet aanzien hoe hij gewoon helemaal genegeerd wordt en dat zelfs ontkent wordt dat hij ooit een relatie en een belangrijke rol heeft gespeeld in het leven van zijn overleden partner.

Ik vond deze documentaire hartverscheurend en sprong dus ook een gat in de lucht toen ik een paar weken geleden hoorde dat homo's nu in alle staten van Amerika mogen trouwen. Gelukkig hoeft geen enkel persoon nu nog mee te maken wat deze jongen is overkomen...


7 opmerkingen:

 1. Ik hoorde van een stel dat dit had omzeild door de een de ander te laten adopteren. Dan heb je wel formele rechten. Maar het is beter, fijner, normaler, leuker om te kunnen trouwen. Idd goed dat dat op steeds meer plaatsen kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aangrijpende documentaire lijkt me dat... ik was ook heel blij toen ik hoorde dat homokoppels nu in alle staten in de VS mogen trouwen. Dat lijkt me toch een basisrecht!
  En wat betreft Netflix: wij hebben dat nog niet, maar de kinderen zeuren ervoor en blijven maar zeuren. Zal ik dan toch overstag gaan? Is het zijn geld waard volgens jou, want ik ken het niet zo goed?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou niet meer zonder Netflix willen! Wij hebben zelfs de kabel-televisie eruit gegooid, we kijken alleen nog maar Netflix. Dus ik vind het zeker wel een aanrader!

   Verwijderen
 3. Is niet altijd Netflix voor nodig :)

  https://www.youtube.com/watch?v=RQIIwddt3N4

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga het niet kijken, want ik ben er gegarandeerd een paar dagen kapot van. Mijn zoon is gay en dan komt het best dichtbij.
  Netflix vind ik verder fantastisch. Net de serie Once upon a time omtdekt (sprookjes met een twist), ik kan niet stoppen met kijken en ga helaas veel te laat naar bed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat erg, je wordt in je bestaan ontkend.
  Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een vreselijk verhaal zeg. Goed dat het homohuwelijk nu wel mag!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...