dinsdag 26 januari 2021

Overspannen

Zul je altijd zien: zondag plande ik een post in voor maandag, over dat deze schoolsluiting zoveel beter gaat dan de vorige.... En die maandag ging het opeens niet meer... En dat werd erger en erger.... Tot ik op vrijdag bij de huisarts zat met klachten als duizeligheid, niet kunnen stoppen met huilen en heel wanhopige en negatieve gedachtes. Diagnose: overspannen. Nou, daar ben je lekker mee dan!

De eerste vraag die dan in mij opkomt: hoe kom ik als thuisblijfmoeder in vredesnaam overspannen? Waarschijnlijk is het een combinatie van factoren, waaronder mijn perfectionisme, een lagere draagkracht door de PMDD en weinig mogelijkheden tot ontspanning die ik leuk vind. De dingen die ik tijdens therapie heb opgeschreven als oplossingen, zoals een dagje naar de sauna gaan of rust nemen onder schooltijd gaan momenteel natuurlijk niet. Daarnaast is januari altijd al een pittige maand vanwege winterdip waar ik ook altijd last van heb. Dus waarschijnlijk heb ik (ongemerkt) al een tijdje op mijn tandvlees gelopen maar dat niet zo opgemerkt (of genegeerd!), waardoor mijn hersens nu gewoon echt even staken. 

En wat nu dan? was mijn tweede vraag. Hoe ga ik dit zo snel mogelijk oplossen? Helaas is er geen quick fix volgens de huisarts. Ik moet meer rust nemen, en mezelf ook rust gunnen. En erachter zien te komen wat mij ook echt rust geeft. Een berichtje typen op de laptop kost mij bijvoorbeeld energie, daar word ik ook echt weer dizzy van. Het enige dat tot nu toe echt helpt tegen de duizeligheid is op bed liggen, mediteren of wandelen. Eigenlijk dus allemaal dingen die mijn gedachtes een beetje stilzetten en waarbij ik niet teveel hoef na te denken. En laat ik dat nou net heel erg lastig vinden.... maargoed, ik doe mijn best om te doen wat nodig is! 

Hoe dan ook: de komende tijd dus even wat minder berichtjes van mij, ben ik bang. Ik doe mijn best om regelmatig te schrijven, maar mijn voornemen om dagelijks een leuk blogje te schrijven, daarvan weet ik niet of het gaat lukken. 

9 opmerkingen:

 1. Leven in coronatijd is zwaar.Dat wordt soms onderschat.
  Doe kalm aan...en zoek bv uit(of laat de man dat doen) of je kind tijdelijk naar noodopvang op school kan omdat jij overspannen bent. Daar is de noodopvang ook voor bedoeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad contact gehad met de juf en Tobias mag 1 dag per week naar de opvang. Daarnaast gaat Sander ook even wat vrije dagen opnemen.... Daarmee redden we het (hoop ik) wel tot 9 feb

   Verwijderen
 2. Wat naar voor je!
  Ik wens je moed toe om te doen wat nodig is om te doen, en beterschap! En als schrijven je teveel energie kost, ook al vind je het leuk, dan moet je dat voorlopig even niet doen. Ook leuke dingen kosten namelijk energie, energie die nodig is om simpelweg de dag door te komen. (Hier spreekt een ervaringsdeskundige.)
  Meelevende groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat naar voor je. Tis ook geen tijd waar je echt vrolijk van wordt. Weet je wat wel fijn is? We gaan richting lente....zonnetje, bloemen, vogeltjes...daar knapt ieder mens van op. Hou nog even vol en ga lekker veel wandelen. Sterkte ermee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is zeker zo. Vanmorgen zag ik ook alweer allemaal sprietjes omhoog komen, dus binnenkort weer krokusjes enzo... Ik kijk er echt naar uit!

   Verwijderen
 4. Ojee wat naar voor je. Sterkte hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toen ik eens oeverspannen was kreeg ik ook eerst mediteren en yoga aangeraden. Daar werd ik zo vreselijk nerveus van dat het alleen maar verergerde allemaal zo spastische proberen ontspannen.

  Toen werd me mindfullness aangeraden en dat was het echt voor mij. Dan MAG je wat doen en worden je gedachten op een andere manier getemperd.
  Misschien is dat ook wat voor jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel sterkte, wees lief voor jezelf en gun jezelf wat rust. Probeer het ook te accepteren als je een rotdag hebt, het kost je anders veel energie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hè balen zeg! Sterkte en beterschap.
  Groetjes Gina

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...