donderdag 16 mei 2024

GLI bijeenkomst 1: motivatie

 Vandaag was ik voor het eerst naar een groepsbijeenkomst van mijn afvalprogramma geweest. In totaal zijn er 8 bijeenkomsten waarin je informatie krijgt over diverse onderwerpen. Vandaag was het onderwerp motivatie. 

Online of offline?

Eigenlijk wilde ik meedoen aan de online bijeenkomsten, maar die gingen elke keer niet door. Ik keek er dus best wel tegenop om deze bijeenkomst mee te gaan doen, maar het is me erg meegevallen. Je komt daar allemaal met hetzelfde doel en het voelde eigenlijk wel heel fijn om ervaringen te horen van andere mensen die meedoen aan het GLI traject. Ik ga me nu dus ook opgeven voor de volgende bijeenkomst waarbij het real life is, want het is me best goed bevallen. 

Dan nu over de inhoud van de avond:

Motivatie

Motivatie is iets heel persoonlijks. Als je alleen maar zegt 'ik wil afvallen vanwege mijn gezondheid' dan is dat eigenlijk heel breed en kan het lastig zijn om ook daadwerkelijk gemotiveerd te zijn en te blijven, volgens de begeleider. Dus het is heel belangrijk om een persoonlijke motivatie te hebben, iets positiefs dat je wilt bereiken. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

  • Ik wil weer leukere kleding dragen
  • Ik wil lekker in mijn vel zitten
  • Ik wil medicatievrij blijven leven (als je bijvoorbeeld te hoge bloeddruk of pre-diabetes hebt)

Wees niet te streng

Wat ik vooral meeneem uit deze bijeenkomst is: wees niet te streng. Stel niet te hoge doelen voor jezelf en vier alles wat je hebt bereikt, ook als het een kleine verandering is. Elke stap richting je doel mag worden gevierd. Eigenlijk was dat precies wat ik nodig had, want ik liep de afgelopen dagen best te balen dat ik in de vakantie was aangekomen. Maar eigenlijk mag ik best trots zijn dat ik wel elke dag van de vakantie voldoende heb bewogen en dat ik na de vakantie mijn ritme ook weer aardig heb opgepakt. 

Mijn motivatie

Misschien ook wel leuk om dan als laatste mijn eigen motivatie hier nog neer te zetten:

Ik wil werken aan een gezondere levensstijl omdat:
  • Ik zo gezond mogelijk oud wil worden
  • Ik wil in achtbanen passen
  • Ik wil mijn medicatie kunnen blijven gebruiken zonder te hoog cholestrol of suikerziekte te krijgen
  • Ik wil kunnen wandelen zonder hielspoor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)