woensdag 17 juli 2024

Afvallen update 15

 Resultaat

De eerste week maakte ik een flinke klapper en was opeens 2 kilo lichter! De tweede week was ik weer 1,1 kilo zwaarder. In totaal dus 0,9 kilo kwijt de afgelopen weken. Natuurlijk is het na zo'n klapper leuker als de lijn recht naar beneden blijft gaan, maar dat was nu eenmaal even niet zo, en 0,9 kilo in twee weken is ook prima!

Eten

Ik had me voorgenomen om minder uitzonderingen te maken met het eten. Zo nam ik bijvoorbeeld geen gebakje op zaterdag en heb geen patat gegeten op de verjaardag van mijn moeder, maar zelf een salade meegenomen. Het is wel heel verleidelijk om buiten de deur te eten, maar ook hier heb ik nee op gezegd, want het saboteert gewoon mijn doel om af te vallen heel sterk

We aten een aantal succes-recepten van Project Gezond, bijvoorbeeld:

Gado gado salade

De tweede week was juist het tegenovergestelde: ik koos veel voor gemaksvoeding. Bovendien mocht Tobias het weekmenu bepalen en zaten daar ook wat ongezonde maaltijden bij. Ook heb ik teveel chocolade gegeten. Ik had het gevoel dat ik deze week wel kon afschrijven eigenlijk. 


Bewegen

De eerste week zette ik gemiddeld 5.976 stappen. De tweede week 4.942. Ik wil wel weer wat meer gaan bewegen. Stress moet hierbij geen excuus zijn en regen ook niet. 

Stress

De eerste week wat is vrij stressloos doorgekomen. De tweede week was wel veel stress. Mijn oma moest naar een verzorgingstehuis verhuizen en de dag voordat dat plaats zou vinden werd mijn vader in het ziekenhuis opgenomen. Dit gaf veel stress en zorgde ervoor dat ik wat ongezondere keuzes maakte in de tweede week. 

Wat ik hiervan heb geleerd:
  • Een weekmenu maken is voor mij erg belangrijk om me aan mijn gezonde voornemens te houden
  • In gestresste periodes moet ik ook bewust tijd inplannen om te bewegen om te ontstressen
  • Ik kan niet de hele tijd 'aan staan'. 

2 opmerkingen:

  1. Ik heb me vooral aangeleerd bij gestresste/onrustige periodes niet meer en, en, en te eten. Hou het echt bij een ding, de rest moet dan basis zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Door stress minder goede keuzes maken vind ik heel herkenbaar. Meer bewegen vind ik een mooie manier tegen stress en om om het gewicht op pijl te houden.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)