zaterdag 13 juli 2024

De onbezorgde wereld van Mellow

Vanmiddag, terwijl ik door de kamer liep, zag ik onze kat Mellow languit op de bank liggen. Ze lag op haar rug met haar pootjes in de lucht, zonder enige zorg in de wereld. Het leek alsof ze in haar eigen rustige wereld was, helemaal tevreden en ontspannen. Ik keek even naar haar en dacht bij mezelf hoe fijn het zou zijn om ook zo compleet zorgeloos te kunnen leven.




Stel je voor, een leven zonder wekker die 's ochtends afgaat, zonder drukke schema's of lange to-do lijstjes. Gewoon slapen wanneer je wilt, spelen als je daar zin in hebt, en genieten van alle kleine dingen om je heen. Mellow hoeft zich nergens druk om te maken. Haar dagen bestaan uit eten, slapen, spelen en af en toe een knuffel van ons krijgen. Wat een heerlijk leven moet dat zijn.


Als er zoiets als reïncarnatie bestaat wil ik in elk geval later terugkeren als kat, dat lijkt me heerlijk. Wat vinden jullie? 

2 opmerkingen:

  1. Ja, ik ook. Maar dan wel als kat bij een liefhebbende familie; want zwerfkatten hebben het toch echt wel wat minder fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heeft die het heerlijk bij jullie! Onze kat zit graag heerlijk bij me op schoot (met het ouder wordrn meer en meer) en dan zit ik noodgedwongen ook even rustig.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)