maandag 1 juli 2024

Proteine ijskoffie geprobeerd

 Bij het afvalprogramma wat ik volg raden ze aan om elke maaltijd te letten op voldoende eiwitten. Dit houdt je langer verzadigd en zorgt ervoor dat je suikerspiegel stabieler blijft. Een van de dingen die ik hierdoor nog maar weinig drink is ijskoffie - ik ben er dol op, maar het is een echte suikerbom. Tot ik er dus achter kwam dat er tegenwoordig ook proteïne ijskoffie bestaat. Ik heb een aantal soorten uitgeprobeerd om er een blogpost over te kunnen schrijven. Om te vergelijken zal ik eerst voedingswaardes van een gewone ijskoffie geven:

Douwe Egberts latte caramel, 230 ml

  • 49 kcal per 100 ml
  • per beker 113 kcal
  • 67% koolhydraten, 8% eiwit, 24% vet
Dit is mijn favoriete smaak. Je proeft duidelijk de koffie en de caramel, wat ik een heerlijke combinatie vind. Ik word hier altijd heel erg blij van. 

Dan nu de verschillende proteïne koffies die ik heb geprobeerd:

Melkunie protein coffee hazelnoot karamel, 330 ml

  • 57 kcal per 100 ml
  • 189 kcal per flesje
  • 42% koolhydraten, 43% eiwit en 16% vet
Ik vond deze ijskoffie niet zo lekker. Er zat weinig koffiesmaak aan. Wel was het romig, daar hou ik van. Maar het is zeker geen vervanging voor mijn gewone ijskoffie. 

NXT protein ice coffee, 330 ml

  • 49 kcal per 100 ml
  • 162 kcal per flesje
  • 35% koolhydraten, 63% eiwit en 2% vet
Deze was lekker romig en had ook iets meer koffiesmaak, maar het is helaas ook niet de ijskoffie zoals ik hem lekker vind. Ik vind de koffiesmaak niet intens genoeg helaas. 


De zoektocht naar een ijskoffie die wel binnen het GLI programma staat gaat dus door. Voorlopig blijf ik maar bij de gewone ijskoffie en neem dat dan heel af en toe als een traktatie. Mocht iemand tips hebben dan hoor ik ze graag 😊

3 opmerkingen:

  1. Kan je niet zelf maken met eiwitpoeder en zakje expresso? Er zijn vast recepten voor te vinden en bij toko's hebben ze vaak aroma in flesjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zou je het niet zelf kunnen maken? Bijvoorbeeld door koffie toe te voegen aan de proteïne ijskoffie die je probeerde. Of door eiwitpoeder toe te voegen aan je favoriete ijskoffie. Of door zelf te experimenteren met eiwitpoeder, koffie, karamel siroop en melk/koffiemelk?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik maak het zelf, sterke koffie die ik in ijsblokjeszak invries. En dan koude melk(of amandelmelk) en die koffieijsblokjes in de blender en blenderen. Hoppa, heerlijke ijskoffie. Met schuimlaagje. Eventueel met zoetstof(dan doe je die zoetstof door de nog warme sterke koffie voor je het invriest)Voor een nog vollere smaak kan je deel van de melk vervangen door een scheutje slagroom. Hm, jammer dat het nu geen ijskoffieweer is, het regent pijpenstelen hier.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)