woensdag 3 juli 2024

Afvallen update 14

Resultaat

In de eerste week was ik 1,1 kilo aangekomen. De tweede week zat er weer 0,1 kilo bij. Geen goed resultaat dus voor deze twee weken 😓 Verderop in deze blogpost zal wel duidelijk worden waar dat aan ligt.


Eten

Twee dagen nadat ik zo blij was dat er 1,1 kilo af was heb ik dat er helaas allemaal weer bijgegeten met een pizzarette. Natuurlijk is dit niet allemaal vet, maar vooral vocht, maar ik baal er toch enorm van, want iedereen zegt dat het er binnen 2 dagen weer vanaf is, maar bij mij duurt dat toch altijd een stukje langer helaas. En zorgt er dus weer voor dat het langer duurt allemaal. Maargoed, ik heb wel lekker en feestelijk gegeten en dat is ook belangrijk!

De rest van de week aten we uit het tweede kookboek van Project Gezond. Ik heb helaas geen foto's gemaakt. 

In de tweede week ging ik lunchen met mijn vader en mijn zus en daarnaast belandde ik ook nog in een pannenkoekenhuisje ergens in datzelfde weekend. Dit helpt natuurlijk niet mee! De rest van de week at ik uit het kookboek Lekker snel. Dit kookboek doet zijn naam wel eer aan, want de gerechten die we maakten waren erg lekker en waren inderdaad ook snel klaar. Ideaal, vind ik. 

Door de uitzonderingen die ik heb gemaakt is het deze weken dus niet gelukt om af te vallen. Doordeweeks gaat het allemaal vrij goed, maar in het weekend eet ik teveel, waardoor ik niets afval, maar elke keer dezelfde kilo er weer bij eet en doordeweeks weer probeer eraf te krijgen. 

Bewegen

De eerste week zette ik gemiddeld 7.700 stappen per dag. De tweede week 6.600. Ook ben ik een paar keer gaan fietsen. Qua beweging ging het dus best goed.


Stress

Sander vierde zijn verjaardag en hier heb ik dan toch altijd veel spanning van. Mijn schoonouders zijn schatten, maar ik krijg toch spanning als er visite komt. Normaal gesproken nodig ik mensen niet ver van tevoren uit, omdat ik niet elke dag evenveel energie heb voor visite, maar voor mensen die van ver weg moeten komen is dat toch weer anders. Dus dit gaf me veel stress. 

Verder zat ik deze twee weken mentaal niet zo lekker in mijn vel. Ik liep af en toe echt met mijn ziel onder mijn arm en had het moeilijk met keuzes die ik moest maken om bijvoorbeeld niet naar de drukke verjaardag van mijn neefje te gaan. Hierdoor had ik veel behoefte aan comfort food en kwam een beetje in een houding terecht van "wat kan mij het allemaal ook schelen?" Dit merk je dus direct aan het resultaat van de afgelopen twee weken. 


Toekomstige plannen

Komend weekend vieren we de verjaardag van mijn moeder en eten we ook daar. Ik heb voorgesteld om een pasta-salade te maken, zodat ik niet weer teveel ga eten in het weekend. Deze pastasalade komt uit het boek Lekker snel en bevat een flinke hoeveelheid groentes. 

De week erna heb ik met een vriendin afgesproken om ergens koffie te gaan drinken. Ik ben dan van plan om het ook alleen bij koffie te houden en geen gebakje erbij te nemen. 

Eind van die week begint de zomervakantie. Ik denk dat het dan wel lastig gaat worden qua gezonde keuzes maken, maar ik ga wel mijn best doen. 

7 opmerkingen:

  1. Dit is toch geen afval update? Kom op, geef jezelf even een schop onder je kont en ga er weer voor! Gr Nienke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is geen fijne reactie. Weet je hoelang ze al bezig is en hoe goed ze zich inzet?
      Natuurlijk valt dit ook onder het hoofdstuk afval update, en iedereen die daarmee bezig is weet dat dat met ups en downs gaat.

      Verwijderen
    2. bedankt Lot. Ik probeer het maar te zien als een soort motivatie-poging van Nienke :)

      Verwijderen
  2. Niet mee zitten, dat gebeurt bijna altijd wanneer je afvalt. Gewoon weer doorgaan. Het is geen wedstrijd, je hebt geen einddatum toch? Je wil blijvend afvallen, dus is het een kwestie van je leefstijl aanpassen. En dat betekent niet dat je alles wat eventueel tot aankomen kan leiden uit je dieet moet schrappen. Dus kop op!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat klopt. Maar het is momenteel wel een beetje veel, dus het mag wel weer even wat minder

      Verwijderen
  3. Geef niet op. Elke dag kun je opnieuw beginnen. Ik heb ook regelmatig een terugval maar start wel weer en sta weer op. Ooit heeft het effect.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helaas, even een tegenvallende periode. Schouders ophalen en weer met goede moed ertegenaan. Je weet dat je het kan.
    Als ik weet dat ik 's avonds of bij de lunch wat zwaarder eet, dan pas ik mijn dagprogramma erop aan. Dus licht ontbijt en lichte lunch of diner ter compensatie. Ook de dag erna ben ik dan even iets strenger.
    Je moet kunnen genieten van iets, zonder je daar slecht over te voelen. Anders kun je niet leven, dit is tenslotte je levensstijl, niet een tijdelijke periode.

    Nu ik ook al een paar maanden bezig ben, heb ik wat behoefte aan nieuwe ideeën om te eten. Lekkere gezonde snacks of dinerrecepten om me op te verheugen, dat geeft ook meer motivatie.
    Schrijver

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)