woensdag 3 juli 2024

Afvallen update 14

Resultaat

In de eerste week was ik 1,1 kilo aangekomen. De tweede week zat er weer 0,1 kilo bij. Geen goed resultaat dus voor deze twee weken 😓 Verderop in deze blogpost zal wel duidelijk worden waar dat aan ligt.


Eten

Twee dagen nadat ik zo blij was dat er 1,1 kilo af was heb ik dat er helaas allemaal weer bijgegeten met een pizzarette. Natuurlijk is dit niet allemaal vet, maar vooral vocht, maar ik baal er toch enorm van, want iedereen zegt dat het er binnen 2 dagen weer vanaf is, maar bij mij duurt dat toch altijd een stukje langer helaas. En zorgt er dus weer voor dat het langer duurt allemaal. Maargoed, ik heb wel lekker en feestelijk gegeten en dat is ook belangrijk!

De rest van de week aten we uit het tweede kookboek van Project Gezond. Ik heb helaas geen foto's gemaakt. 

In de tweede week ging ik lunchen met mijn vader en mijn zus en daarnaast belandde ik ook nog in een pannenkoekenhuisje ergens in datzelfde weekend. Dit helpt natuurlijk niet mee! De rest van de week at ik uit het kookboek Lekker snel. Dit kookboek doet zijn naam wel eer aan, want de gerechten die we maakten waren erg lekker en waren inderdaad ook snel klaar. Ideaal, vind ik. 

Door de uitzonderingen die ik heb gemaakt is het deze weken dus niet gelukt om af te vallen. Doordeweeks gaat het allemaal vrij goed, maar in het weekend eet ik teveel, waardoor ik niets afval, maar elke keer dezelfde kilo er weer bij eet en doordeweeks weer probeer eraf te krijgen. 

Bewegen

De eerste week zette ik gemiddeld 7.700 stappen per dag. De tweede week 6.600. Ook ben ik een paar keer gaan fietsen. Qua beweging ging het dus best goed.


Stress

Sander vierde zijn verjaardag en hier heb ik dan toch altijd veel spanning van. Mijn schoonouders zijn schatten, maar ik krijg toch spanning als er visite komt. Normaal gesproken nodig ik mensen niet ver van tevoren uit, omdat ik niet elke dag evenveel energie heb voor visite, maar voor mensen die van ver weg moeten komen is dat toch weer anders. Dus dit gaf me veel stress. 

Verder zat ik deze twee weken mentaal niet zo lekker in mijn vel. Ik liep af en toe echt met mijn ziel onder mijn arm en had het moeilijk met keuzes die ik moest maken om bijvoorbeeld niet naar de drukke verjaardag van mijn neefje te gaan. Hierdoor had ik veel behoefte aan comfort food en kwam een beetje in een houding terecht van "wat kan mij het allemaal ook schelen?" Dit merk je dus direct aan het resultaat van de afgelopen twee weken. 


Toekomstige plannen

Komend weekend vieren we de verjaardag van mijn moeder en eten we ook daar. Ik heb voorgesteld om een pasta-salade te maken, zodat ik niet weer teveel ga eten in het weekend. Deze pastasalade komt uit het boek Lekker snel en bevat een flinke hoeveelheid groentes. 

De week erna heb ik met een vriendin afgesproken om ergens koffie te gaan drinken. Ik ben dan van plan om het ook alleen bij koffie te houden en geen gebakje erbij te nemen. 

Eind van die week begint de zomervakantie. Ik denk dat het dan wel lastig gaat worden qua gezonde keuzes maken, maar ik ga wel mijn best doen. 

maandag 1 juli 2024

Proteine ijskoffie geprobeerd

 Bij het afvalprogramma wat ik volg raden ze aan om elke maaltijd te letten op voldoende eiwitten. Dit houdt je langer verzadigd en zorgt ervoor dat je suikerspiegel stabieler blijft. Een van de dingen die ik hierdoor nog maar weinig drink is ijskoffie - ik ben er dol op, maar het is een echte suikerbom. Tot ik er dus achter kwam dat er tegenwoordig ook proteïne ijskoffie bestaat. Ik heb een aantal soorten uitgeprobeerd om er een blogpost over te kunnen schrijven. Om te vergelijken zal ik eerst voedingswaardes van een gewone ijskoffie geven:

Douwe Egberts latte caramel, 230 ml

  • 49 kcal per 100 ml
  • per beker 113 kcal
  • 67% koolhydraten, 8% eiwit, 24% vet
Dit is mijn favoriete smaak. Je proeft duidelijk de koffie en de caramel, wat ik een heerlijke combinatie vind. Ik word hier altijd heel erg blij van. 

Dan nu de verschillende proteïne koffies die ik heb geprobeerd:

Melkunie protein coffee hazelnoot karamel, 330 ml

  • 57 kcal per 100 ml
  • 189 kcal per flesje
  • 42% koolhydraten, 43% eiwit en 16% vet
Ik vond deze ijskoffie niet zo lekker. Er zat weinig koffiesmaak aan. Wel was het romig, daar hou ik van. Maar het is zeker geen vervanging voor mijn gewone ijskoffie. 

NXT protein ice coffee, 330 ml

  • 49 kcal per 100 ml
  • 162 kcal per flesje
  • 35% koolhydraten, 63% eiwit en 2% vet
Deze was lekker romig en had ook iets meer koffiesmaak, maar het is helaas ook niet de ijskoffie zoals ik hem lekker vind. Ik vind de koffiesmaak niet intens genoeg helaas. 


De zoektocht naar een ijskoffie die wel binnen het GLI programma staat gaat dus door. Voorlopig blijf ik maar bij de gewone ijskoffie en neem dat dan heel af en toe als een traktatie. Mocht iemand tips hebben dan hoor ik ze graag 😊