donderdag 18 juni 2015

Dreumes tag: hoe gaat het met Tobias?

Een paar weken geleden kwam ik bij Mamaliefde de tag over dreumessen tegen en dacht: die moet ik ook nog eens invullen! Maar tot nu toe is het er elke keer bij gebleven. Vandaag schoot het opeens weer in mijn hoofd en dacht ik: het is nu of nooit! :P Want voor je het weet is Tobias geen dreumes meer, maar een echte peuter! Dus bij deze: de dreumes tag!


Wat is de leeftijd?
Tobias is nu 19 maanden, 2 weken en 2 dagen oud. 

Wat is zijn favoriete eten?
Op het moment is Tobias geen geweldige eter. Hij houdt niet van groentes. Alleen als ik het ergens doorheen verstop dan vindt hij het wél lekker. Maar toch zijn er wel een aantal dingen waarvan ik denk dat hij ze erg lekker vind:
 • Cherry-tomaatjes: er is nog nooit een moment geweest dat Tobias een cherry-tomaat afwees. Ik heb het wel eens geprobeerd, gewoon cherry-tomaatjes geven tot hij vol zit, maar er kwam gewoon geen einde aan en ik was bang dat hij cherry-tomaatjes vergiftiging zou krijgen, dus toen toch maar zelf gestopt!
 • Kaas: als dit op tafel staat wordt hij helemaal enthousiast
 • Couscous: hiervan eet hij altijd zijn bordje leeg.
Wat is het meest favoriete tussendoortje?
Fruit! Tobias is echt dol op allerlei soorten fruit. Druiven, appels, banaan.... Hij vindt het allemaal even lekker. Wat opzich wel fijn is, aangezien de groentes dus niet zo geweldig gaan. Zo weten we tenminste dat hij toch wel voldoende vitamines binnenkrijgt. 

Wat is zijn favoriete drinken?
Tobias is dol op alles wat in een pakje zit. Je merkt dan duidelijk dat hij helemaal trots is dat hij met een rietje mag drinken. Ik denk dat appelsap wel zijn favoriete pakje drinken is. Overigens probeer ik pakjes wel te beperken. Thuis drinkt hij eigenlijk altijd water. Favoriete televisie-programma?
Ik twijfel tussen Nijntje en Peppa! Tobias mag altijd even televisie kijken als ik aan het koken ben. De rest van de dag blijft de televisie uit. Lekker duidelijk, zou je denken ;) Maar toch probeert Tobias regelmatig op andere momenten of ik de TV wil aanzetten.... Nina? Peppa?? vraagt hij dan. Dus lijkt me duidelijk dat dit zijn favoriete filmpjes zijn ;)

Favoriete boekje?
Alle boekjes met treinen zijn favoriet! Eerst was hij helemaal dol op Toby trein en nu is de kleurentrein het weer helemaal. Hij zegt dan: Mama! Boe (boek) toeketoeke! En o wee als je een keer niet wilt voorlezen, dan gebeurt er dus dit:


Tobias is eigenlijk nooit lang driftig, behalve als hij een boekje wil lezen en zijn zin niet krijgt....

Favoriete speelgoed?
Thuis heeft hij geen favoriete speelgoed, maar bij zijn opa en oma wél. Daar loopt hij altijd in één rechte lijn naar de stapelbekertjes toe. Hij kan zich hier heel lang mee vermaken. Bekertjes op elkaar stapelen, naast elkaar zetten, in elkaar doen.... Hij speelt er al zeker een half jaar mee, maar het gaat hem blijkbaar nooit vervelen!

Favoriete kleur?
Of Tobias een favoriete kleur heeft weet ik niet zeker, maar op het moment kan hij wel al een paar kleuren uitspreken en GROEN is dan toch wel zijn favoriete kleur om te benoemen. (Al wijst hij ook wel eens iets blauws aan alsof het groen zou zijn ;) )

Wat maakt hem verdrietig?
Als hij zijn zin niet krijgt met het voorlezen dan wordt hij erg verdrietig. Of als hij in de wagen moet terwijl hij liever wil lopen. Maar dat gaat gewoon niet altijd. Als hij moe is wordt hij overal verdrietig om. En vanmorgen was hij heel verdrietig omdat er bij de buren werd geboord, en dat vond hij een eng geluid. Gelukkig is hij wel snel af te leiden met een grapje en is hij nooit echt lang verdrietig.

Hoe noemt hij mama en papa?
Ehmz.... gewoon mama en papa? ;)

Wat is zijn favoriete knuffel?
Tobias heeft heel lang niks met knuffels gehad. Maar nu begint hij er inmiddels net wat meer interesse in te tonen. Maar echt een favoriete knuffel die overal mee naartoe moet heeft hij (gelukkig!) niet. Scheelt weer in de stress als je hem kwijtraakt!!

Een favoriete activiteit?
Is kletsen een activiteit?! ;) Tobias is een enorme kletskous. Hij kletst vanaf het moment dat hij wakker wordt tot hij naar bed gaat. Meestal verstaan we er niks van, maar hij weet zich wel steeds duidelijker te verwoorden. Daarnaast vindt hij lezen dus erg leuk. Ik heb het idee dat die twee met elkaar in verband staan. Het is net een spons, hij zuigt alle woordjes in zich op en verbaast me soms enorm dat hij dan opeens weer nieuwe woordjes kent. Vanmorgen zei hij bijvoorbeeld opeens NINJA!!! Hij luistert dus ook echt naar wat Sander en ik tegen elkaar zeggen en probeert mee te praten....


Wanneer slaapt hij?
Meestal ergens tussen 12 en 2 gaat hij naar bed en dan tussen 1 en 4 is hij weer wakker. We hebben niet echt een vast ritme qua slapen. Hij gaat naar bed als ik het idee krijg dat hij moe is. Tot nu toe komt er dan ook totaal geen weerstand. Hij gaat liggen en valt in slaap. 's Avonds hebben wel wel vaste tijden en gaat hij om half 8 naar bed. Hij slaapt dan tot half 7 (ongeveer)

Wat maakt hem druk?
Tobias is altijd vrij druk. Dus geen idee wat hem nou extra druk maakt. Wel heeft hij iets grappigs als hij enthousiast wordt. Dan gaat hij soort van tapdansen, net zoals die pinguin in de film happy feet. Hij zet dan opeens heel veel korte stapjes achter elkaar. Heel erg schattig! Dit kan door vanalles komen. Liedjes op de radio of lekker eten, bijvoorbeeld ;)

Wat maakt hem geweldig?
Alles!! Maar vooral zijn zonnige karakter. Hij is altijd al heel erg relaxed geweest. Hij is niet bang voor andere mensen, maakt makkelijk contact en vindt alles meestal wel prima. Echt een heerlijk ventje om elke dag om je heen te hebben <3
5 opmerkingen:

 1. Hihi, voor je het weet is hij het huis uit ;-) leuke echt typische dreumesfoto's heb je erbij gevonden. Vooral die eerste!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappige foto's!
  Niet belerend bedoeld hoor (en je doet het waarschijnlijk al) maar druiven en cherrytomaatjes altijd in 4-en (of 2-en) snijden bij kleine kinderen om verslikken te voorkomen...Kan echt gevaarlijk zijn,
  lees maar op internet.
  Gr.Elsa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker weten! Ik vind dat echt eng om het heel te geven!!

   Verwijderen
 3. Oke normaal reageer ik niet op je blogjes maar hier moet ik even op reageren! ;) ik vind het echt een leuk stukje zo met die vragen en het klopt echt! Misschien ben ik bevooroordeeld omdat Tobias mijn neefje is maar hij is zo'n heerlijk kind! (Bijna) altijd vrolijk en de weinige keren dat hij niet vrolijk is, is hij ook zo weer vrolijk te krijgen :p ik hoop dat als ik ooit een kindje krijg, hij/zij net zo'n lief en mooi karakter heeft als Tobias! Dikke kus van trotse tante Nini

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...