dinsdag 29 september 2015

Doelen September behaald? + doelen voor Oktober

Sorry, ik weet dat veel lezers dit maandelijks terugkerende blogje niet zo boeiend vinden. Het wordt weinig gelezen en ook maar weinig op gereageerd. Maar ik vind het voor mezelf wel fijn om regelmatig doelen op te stellen en er op een vaste dag per maand op terug te komen. Morgen weer een leuker blogje, zullen we maar zeggen ;)

In September is er weer veel gebeurt. Ik had een aantal doelen en dit is wat ervan is gekomen:


Minder tijd besteden aan bloggen tijdens "werkuren" 

Over het algemeen ging dit wel goed. De ene dag wat beter dan de andere dag, maar ik heb in elk geval minder tijd aan bloggen besteed. Wat er vooral op neerkwam dat ik minder tijd had om te reageren bij andere blogs. 

Boodschappen-experiment: alle boodschappen bij de Lidl halen om te zien wat daarmee te besparen valt

Dit is de eerste 4 weken erg goed gegaan. Daarna kwam opeens de klad er een beetje in. Maargoed, op basis van 4 weken kan ik ook al wel zien dat ik er goed mee bespaart heb op het boodschappenbudget! Hoeveel, daar ga ik nog een blogje over schrijven voor op Positief Besparen ;)

Weer een planning maken voor de uitstapjes

Dit werkt echt goed voor ons! Door van tevoren te plannen welke uitstapjes we gaan doen en hoeveel het mag kosten zorgen we ervoor dat ons uitstapjesbudget in toom blijft. Dit is dus een blijvertje!

Het laminaat laten leggen en daarna de woonkamer weer netjes inrichten

Het laminaat is gelegd. De woonkamer is weer redelijk netjes ingericht. Er zijn nog wel wat verbeterpuntjes maar hier gaan we de komende maand dan weer aan verder!

Overstappen van energie-leverancier

Administratief is dit geregeld, maar de daadwerkelijke overstap zal pas volgende maand plaatsvinden, helaas!

Halverwege de maand terugkomen op mijn maanddoelen

Dat heb ik niet gedaan op de blog, maar ik ben er halverwege de maand wel zelf op teruggekomen bij mezelf en dat werkt inderdaad erg goed. :) 


Mijn doelen voor Oktober

Voor Oktober heb ik eigenlijk maar één écht doel. Namelijk om zo goed mogelijk te wennen aan mijn nieuwe status als werkende moeder. Ik heb nog geen idee wat er allemaal zal veranderen. De eerste drie weken zullen denk ik wel erg pittig zijn, aangezien ik dan fulltime training ga volgen. Daarna wordt het allemaal veel rustiger, als ik 16 uur per week ga werken. 

Maar ik ga mezelf dus verder even niet al teveel doelen opleggen naast het opnieuw wennen aan het werkende leventje. Want dit zal best wel weer even wennen worden als je 3 jaar lang gewend bent om toch redelijk je eigen tijd in te delen. 


Daarnaast heb ik ook wel wat kleine dingen die ik leuk zou vinden om te bereiken, maar als het niet lukt is er geen man overboord:
 • 5 boeken lezen (Boektober)
 • Opruimen (d´r Uitdaging)
 • De woonkamer gewoon eens definitief af hebben! Dus geen halve projectjes die nog niet af zijn. 

13 opmerkingen:

 1. 5 boeken lezen en fulltime aan het werk. Ik vind het knap als je het haalt ik ben nu pas in het 5e boek van dit jaar bezig terwijl ik eigenlijk elke maand een boek wilde lezen. Daarbij ben ik nog fulltime thuis ook. Ach ik hou het er maar op dat ik me simpel weg niet voldoende kan concentreren. ( met 2 banjers om me heen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook benieuwd hoor ;) Maar als het niet lukt tel ik gewoon rupsje nooitgenoeg mee als boek hihi ;)

   Verwijderen
 2. Heb je opvang kunnen regelen? Waarschijnlijk heb je recht op kinderopvangtoeslag. Succes met wennen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, gelukkig wel!! Dat ging heel snel eigenlijk, geen wachttijden. Halve dagen zijn makkelijk in te plannen blijkbaar :)

   Verwijderen
 3. Succes met je doelen. En pfff wat een boeken op één maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat de 5 boeken je nog zwaar gaan vallen de komende maand naast het werken. Maar heel veel succes :-D De rest is absoluut te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, als het niet lukt tel ik gewoon rupsje nooitgenoeg mee LOL ;)

   Verwijderen
 5. Maken de geplande uitjes je niet zenuwachtig?
  Ik kan zoiets amper plannen. Er komt altijd wel iets tussen dus bij ons zijn het meestal 'last minutes' uitjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op het moment in elk geval niet. We hebben het sowieso druk met alle achtbanen testen, dus daar zit het schema al erg vol mee. Dus we doen nu sowieso niet veel andere uitstapjes :)

   Verwijderen
 6. Oh ik wist niet dat je een baan had gevonden! Wat ga je doen? Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind die doelen blogs wel leuk hoor! Alleen erop reageren heeft meestal njet veel toegevoegde waarde denk ik..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grappig, want ik vind je doelen-blogjes juist wel erg leuk. Je bent meestal erg concreet, en ook eerlijk wanneer het niet is gelukt. Tja, en het weer aan het werk gaan is al een doel op zich he, deze maand. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind je doelen blogjes ook leuk, werk zelf ook graag met doelen.
  Heb mezelf ook ingeschreven voor d'ruitdraging.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...