donderdag 27 juni 2024

Een 8 voor de boekendoos!

 Anderhalve maand geleden vroeg ik om boekentips voor de boekendoos - dit is een boekbespreking aan de hand van een doos met voorwerpen erin. Gister had Tobias dan eindelijk zijn bespreking over het boek Juffrouw Pots dat was aangeraden door vaste meelezer en reageerder Kopka. 

In de doos stopten we:

  • Een zonnebloempit
  • Een horloge
  • Een blauw schrift
  • Een sleutel
  • Een scheetkussen

Eerlijk gezegd had ik het niet verwacht, maar Tobias kreeg een 8 voor zijn boekendoos! Her was dus een erg goede keuze om voor dit boek te gaan. 😁 De reden waarom ik het niet verwachtte was omdat zijn boekendoos vorig jaar in mijn ogen beter was, en toen kreeg hij een 6. Maargoed, je hoort mij niet klagen. We hebben er zat (denk)tijd ingestoken!

Tobias zit nu in groep 7, dus volgend jaar is waarschijnlijk het laatste jaar boekendoos maken - ik zal het eerlijk gezegd niet gaan missen 😅 Wat missen jullie niet van de basischool?

5 opmerkingen:

  1. Het beroep dat er op de ouders gedaan wordt. Hulp bij het lezen, de schoolbibliotheek, hulp bij sportdag, bij schoolreis, bij kerst- en paasontbijt, luizen pluizen, schoolspullen schoonmaken, etc. Tuurlijk was ik niet te beroerd om zo af en toe te helpen maar soms liep het de spuigaten uit. Vaak lastig te combineren met een fulltime baan en nog 2 kinderen!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo, dat is ook wel veel beroep. Bij ons valt het dan erg mee wat dat betreft. De eerste jaren was het wel wat meer, maar sinds corona eigenlijk nog maar weinig dat er hulp wordt gevraagd. Ik was er ook niet echt goed in, heb niet dat stukje spontaniteit met andermans kinderen om er iets leuks van te maken heb ik gemerkt toen ik ging helpen bij sportdag bijvoorbeeld

      Verwijderen
  2. Hmm nou de onregelmaat. Ik heb een kind in groep 1.. er is elke week wat en anders is ie wel ziek.
    14 studiedagen (laatste afgelopen maandag). Dinsdag naar de bibliotheek. Vandaag waterspellen. Morgen gaat er iemand met pensioen. Vorige week as we juffendag en een dag vrij wegens een bruiloft (juf ingezet in een hogere groep, kleuters een dag vrij).
    De week ervoor pannekoekendag en schoolreisje.
    Ik kan me geen week met gewoon 5 dagen les heugen sinds januari ofzo.

    Fijn dat ie zo'n mooi cijfer kreeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, fijn dat je een acht kreeg! Misschien kan hij zelf in de grote vakantie alvast een boekendoos maken voor komend jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooi cijfer! En wat is Blogland toch leuk als het gaat om handige tips en meedenken.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)