maandag 15 januari 2024

"Ik wist niet dat je zwanger was" - een afval update

 Het was alweer een tijdje geleden dat dit gebeurde, maar vandaag dacht er weer iemand dat ik zwanger was. 😔 Ben je net zo blij dat het afvallen best lekker gaat, en dan krijg je zo'n opmerking. Dat is niet leuk om te horen. 


Helaas is het wel zo dat ik een vrij dikke buik heb vergeleken met de rest van mijn lichaam. Het meeste vet hoopt zich daar op. Dat schijnt niet zo gezond te zijn, vet rond de organen. Dus een extra reden om er nu mee aan de slag te gaan. 


Gelukkig gaat het tot nu toe best goed - ik had niet verwacht dat het zo gemakkelijk zou gaan en vraag me af waarom ik niet eerder ben begonnen. Ten opzichte van toen ik op 1 januari begon met dit project ben ik inmiddels al 3 kilo kwijt en ik heb geen moment gehad dat ik het als afzien heb ervaren. Ik eet elke dag 3 maaltijden en 2 tussendoortjes. En bij de middagmaaltijd ben ik zelfs juist iets meer gaan eten dan voorheen. Toch lukt het me nu opeens om af te vallen. Het was duidelijk een knop die moest worden omgezet.


Ik kijk er ook erg naar uit om met de gecombineerde leefstijl interventie te beginnen. Als het goed is word ik daar op woensdag over gebeld en zal ik dan wat meer details te weten komen. 


Ter inspiratie voor gezonde avondmaaltijden heb ik ook het vegetarische kookboek van Project Gezond gekocht. Opzich gaat het prima, maar ik vind het fijn om wat meer te kunnen afwisselen en kan daar wel wat inspiratie voor gebruiken. Waar halen jullie je inspiratie voor nieuwe recepten vandaan?

8 opmerkingen:

  1. Dat buikvet is vervelend. Ik sport nu dagelijks thuis. Beetje cardio en wat spieroefeningen.

    Ik heb het idee dat de broeken losser gaan zitten :-)

    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed bezig, super resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij project gezond op de website, wordt geregeld nieuwe recepten gezet. Verder zijn er veel verschillende websites met gezonde recepten op internet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 3 kilo in 2 weken is veel! Netjes hoor. Mensen die zulke vragen stellen (zwanger) verdienen een high five... in the face... with a chair... Dat kan toch écht niet meer.

    Ik haal vaak recepten uit de Allerhande en momenteel maken we weer gebruik van Hello Fresh. Gerechten die we heel lekker vinden, belanden in mijn eigen receptenboekje.
    Waar je ook goed mee kan variëren zijn traybakes. Veel groentes, makkelijk te maken en heel lekker. Mijn favoriet is met gnocchi, courgette, kipfilet en als 'dip' hüttenkäse met citroensap erdoor. Ik denk dat die ook op AH staat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het is wel wat veel, dat was niet helemaal de bedoeling, de bedoeling is een halve kilo per week. Maar in het begin gaat het bij mij altijd heel snel, daarna wordt het lastiger. Dus ik geniet er maar even van dat het nu zo snel gaat :)

      Verwijderen
  5. Dat is inderdaad niet bemoedigend. Hoe krijg je buikvet specifiek weg? Mijn man heeft daar ook last van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lokaal afvallen lukt helaas niet. Dus het is een kwestie van geduld hebben tot het weggaat

      Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)