woensdag 10 januari 2024

naar de huisarts

Vandaag was er eindelijk plek bij de huisarts. Ik wil namelijk gaan proberen af te vallen, maar denk dat ik wel wat hulp kan gebruiken. Door de medicatie die ik gebruik lukt het me zelf niet zo goed en kan ik wel een extra steuntje in de rug gebruiken, naast de steun die ik al krijg van Sander en mijn familie.

Gelukkig vond de huisarts dit ook wel een goed idee en heeft ze mij aangemeld voor GLI (gecombineerde leefstijl-interventie). Hierbij krijg je 2 jaar lang begeleiding o.a op sportgebied. Ik weet nog niet precies wat ik ervan moet verwachten, maar ik hoop dat het me gaat helpen om mijn afval-doelstelling te gaan behalen. 

Al mijn blogposts die ik hierover ga schrijven geef ik een label #GLI, dus als je mijn proces wilt volgen hierin: klik dan onderin op GLI en dan zie je gelijk alle blogposts die hierover gaan (nu dus de eerste, dus nog weinig te lezen 😉 )

O trouwens, het gaat nu wel goed met afvallen, ik begon met een BMI van 34,1 en zit nu al op 33,4 😁 maar het begin is altijd makkelijk, het volhouden is waar het vaak misgaat bij mij. Ik besef me nu meer dan voorheen dat het niet een kwestie is van afvallen en weer 'terug naar normaal', maar dat het een leefstijlverandering is die voor altijd moet zijn. 

5 opmerkingen:

  1. Ik doe ook GLI en begin nu na ruim een jaar voorzichtig wat af te vallen. Veel nieuws heb ik niet geleerd maar ik ervaar wel veel steun van de groep. En ik krijg door meer zelfacceptatie nu meer rust en een meer ontspannen houding met eten, waardoor er minder eetbuien zijn.
    Ik hoop dat GLI je veel goeds gaat brengen Daantje, iedere situatie is weer anders maar ik zie dat de trouwe aanwezigen echt grotere en kleinere verbeteringen in hun leven kunnen doorvoeren

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als het eens een dag niet lukt, pech dan.
    Heel gewoon de volgende dag weer doorgaan
    Ik ben ook aan het lijnen maar ik ben 75 en dan
    gaat het wat langzamer.
    Met de kerst ging het fout maar die kilo's zijn er
    inmiddels weer af.
    Succes Daan, ik ga je volgen.
    Groeten
    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. veel sucses met het traject.afvallen lukt wel maar een nieuwe leefstijl aanleren kost tijd . laat je niet ontmoedigen als het niet zo snel gaat als je verwacht maar doorzetten .

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw, maar liefst 2 jaar begeleiding. Dat klinkt goed zeg! Was de huisarts trouwens zo druk dan, dat je nu pas terecht kon? Dat lijkt me best rot.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De huisarts was op vakantie en had alleen vervanging voor acute zaken

      Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)