maandag 29 april 2024

Wat ik graag wil voor Moederdag

 Binnenkort komt Moederdag er weer aan. Ondanks dat het een commerciele feestdag is, vind ik het toch altijd wel leuk om er aandacht aan te besteden en ik hou ook erg van cadeautjes. Mijn mannen zijn zelf niet zo creatief dus vaak verzin ik zelf iets, maar dat geeft niet. 


Drie jaar geleden kreeg ik een piep ei. Dit is een soort eierwekker die je met de eieren tegelijk in de pan stopt en die dan drie liedjes speelt, voor zacht-, gemiddeld en hardgekookt. Op die manier hadden we altijd perfecte eitjes - erg handig, want vooral Tobias is heel specifiek over hoe zijn ei gekookt moet zijn, als het een beetje 'slijmerig' is, dan hoeft hij het niet. Helaas is ons piep-ei er vorige week mee gestopt. Dus ik wist gelijk wat ik voor moederdag wil: een nieuw piepei! 


De vorige die ik had was een Delfts blauw piep ei. Deze speelde in Holland staat een huis voor zachtgekookt, Twee emmertjes water halen voor medium en het Wilhelmus voor een hardgekookt eitje. Deze keer wil ik dan wel weer eens iets anders. Welke zouden jullie kiezen? Hier kun je zien welke keuzes er allemaal zijn.


En natuurlijk ben ik ook benieuwd: hoe eten jullie je eitje het liefst? 

9 opmerkingen:

  1. Makkelijk: Chicken Dance!

    Mijn eitje eet ik het liefst gebakken ;) Gekookt vind ik het allemaal best en dat lukt (wonderwel ;) ) altijd prima.

    Groetjes Lily

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat ik voor Elvis zou gaan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hardgekookt en ik heb een eierwekker die ik voor meer dingen dan eieren gebruik. Maar meestal gebruik ik de klok. Dergelijk dingen hoef ik eigenlijk niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De titel van je blog is niet duidelijk. Bedoel je: wat ik vraag voor moederdag, of wat ik graag wil hebben voor moederdag?

    Sinds ik kleinkinderen heb, is moederdag voor mij gestopt. Daarvoor kreeg ik soms een plant en slopen mijn dochters 's ochtends mijn huis binnen om mij te verrassen met ontbijt op bed. Aangezien ik slechthorend ben, was het altijd een verrassing, want ik hoorde niets van de voorbereidingen. Hoewel het na een paar keer wel te verwachten is dat er een "verrassing" aan zit te komen ;-)

    Ik had nog nooit van een piepei gehoord!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt ik zie nu pas de typfout. Gelijk aangepast

      Verwijderen
  5. Sjee wat is dat duur, ik schrik ervan.
    Ik heb deze, het ei verkleurt en je ziet hoe hard/zacht de eieren in de pan zijn. Altijd perfecte medium eieren sindsdien.
    Gekocht bij de Wibra. Kostte wee euro.
    https://www.bol.com/nl/nl/p/orange85-eierwekker-egg-timer-makkelijk-eieren-koken-rood-6x4-5x3-cm-kunststof-verkleurend/9200000122698012/?bltgh=spVRjoX4IZuIzMxucqBC-w.2_60.64.ProductTitle

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik gebruik gewoon de wekker op mijn telefoon.
    Ik vraag nooit iets en ben tevreden met alles. Vorig jaar kreeg ik een Lego doos met een droogboeket, dit was vlak na onze reis naar Denemarken. Ze hadden allen goed opgelet wat ik mooi vond.
    Vanwege mijn reuma staat het pas sinds kort op tafel en ben nog elke keer blij als ik ernaar kijk. Niet perse vanwege het ding, maar juist omdat ze de moeite namen te kijken wat ik mooi vind. Zo leren ze opletten op andermans behoeften/wensen en attent zijn naar andere mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Moederdag is heerlijk, maar vooral omdat we dan met elkaar uitgebreid ontbijten, een trotse kleuter zijn knutsel overhandigt en m'n puber ook altijd wel aandacht besteedt aan een cadeautje. Het zijn fijne kleine momenten.
    Qua eieren heb ik nog nooit een hulpapparaatje nodig gehad. Als het water al kookt voordat het ei erin gaat, dan staat het aantal minuten zo goed als vast. In mijn geval 7min voor een medium ei.

    Schrijver

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ken dit eigenlijk helemaal niet, maar wel heel leuk.
    Als geboren Amsterdammer zou ik die van Amsterdam nemen. Die met de Astronaut vind ik ook leuk.
    Ik hou van gekookte eieren, bij voorkeur het eiwit gestold, maar de dooier niet te hard.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)