vrijdag 19 juni 2015

Voorbereiden op een weekend vol BBQ ;)

Vanmorgen ging ik op de weegschaal en zag dat ik mijn eerste streefgewicht heb bereikt. Eerste, ja. Want ik ga mezelf geen grote doelen stellen, maar schuif elke keer dat streefgewicht weer met een half kilootje naar beneden. Zo heb ik vaak wat te vieren. ;)

Maargoed, de eerste mijlpaal was dus vanmorgen bereikt. Maar morgen en overmorgen staan er weer twee barbecues op het programma, dus ik hoop maar dat ik op maandag niet schrik als ik op de weegschaal ga!

In elk geval wil ik het als volgt gaan aanpakken:

 • Geen stokbrood eten! Dit is normaal mijn grote valkuil bij barbecues. Ik eet me 3 slagen in de rondte van het stokbrood. En dat zet echt flink aan!!
 • Matig doen met sausjes; zoveel mogelijk voor rode saus kiezen! Rode sausjes, zoals curry, ketchup en barbecue-saus zijn altijd magerder dan sauzen op basis van mayonaise. Dus probeer ik het zoveel mogelijk bij rode sausjes te houden!
 • Tussendoor lekker bewegen. Wie zegt dat een barbecue persé moet betekenen dat je de hele tijd op je kont zit en eet? Ik ga mijn best doen om zowel zaterdag als zondag mijn stappendoel van 10.000 stappen te halen. Sterker nog: ik ga proberen om uiteindelijk boven de 15.000 stappen per dag te komen om te compenseren dat ik iets meer eet dan gewoonlijk.
 • Verder laat ik het gewoon lekker los! Ik wil niet zo'n zuur persoontje worden die nergens meer van kan genieten! Ik ben al veel beter bezig dan het afgelopen jaar en mag mezelf ook best af en toe wat gunnen, vind ik! 
Hoe zorgen jullie dat je niet dichtgroeit tijdens het BBQ seizoen? :)

9 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat het goed bbq weer wordt dit weekend, zodat jullie er volop van kunnen genieten.
  Leuk, dat je zo bezig bent met je stappendoel. Je blogje over je fitbit las ik in mijn vakantie, ik kon toen niet reageren. Ik ben ook gek op gadgets, ik heb ook een stappenteller-bandje (van Garmin). Ik merk ook dat het me enorm stimuleert om meer te bewegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oef...geen stokbrood bij een barbecue. Petje af... dat vind ik vaak het allerlekkerste; vooral met satesaus of kruidenboter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, laat dat petje nog maar even op ;) Ik ga mijn best doen, maar of het lukt.... Maar in elk geval wil ik wel bewuster proberen te eten. :)

   Verwijderen
 3. ik wil uberhaupt eens gaan verzinnen hoe ik er nog 5kg af krijg zodat ik weer in mn normale kleding pas.. snap er af en toe niets van.. eet niet erg ongezond, maar kom wel aan en vooral ik wordt breder, ook al kom ik qua kilo's niet heel erg aan. zit door mn eigen en opvangkids nauwelijks echt stil.. ik kom niet aan van een enkele bbq.. wel van t gebrek an sporten (vind t ook gewoon niet leuk.. behalve zwemmen maar schoonzusje kan vaak niet en alleen ga ik niet snel.. mis de gezelligheid dan en de stok achter de deur om de deur uit te gaan) en t beetje snoepen/ongezond eten.. :( blijkbaar... en tja 31.. zal ook wel meespelen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Na jaren van een extreem strikt glutenvrij dieet blijk ik nu weer meer te verdragen. Ik eet geen brood of producten met gluten, maar ik hoef niet meer zo te letten op glutenbesmetting (zoals in kruidenmixen, glucose, dextrose etc). Dus laatst weer eens borrelnootjes gegeten, hagelslag, andere soorten vleeswaren en sausjes. Zo lekker, maar doordat ik zoveel jaren veel dingen niet heb kunnen eten heb ik nu de neiging om me teveel uit le leven. Wat is het toch heerlijk als je kunt eten zonder meteen bang te hoeven zijn om ziek te worden. En wat heb ik veel gemist.
  Alleen ben ik nu een beetje de rem kwijt en kan ik wel blijven eten. Ik zit nu drie kilo boven mijn ideale gewicht en hoop daar weer op terug te komen. Moeilijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Idem bovenstaande :-). Ik kan ook niet van het stokbrood afblijven :-(. Kip op de BBQ eten of vis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet gaan BBQ-en :-) Ik persoonlijk vind er niks aan. Alleen manlief heeft laatst een electrische gekocht, maar dan bakt hij het vlees erop wat ik anders in de pan had gedaan en eten we er gewoon aardappels bij of rijst.
  We zullen dit jaar hierdoor wel iets vaker gaan bbq-en maar het zal max 5x echt bbq-en worden. Vorige jaren was het maar 1 of 2 x. Net wat ik zeg vind er erg weinig aan.
  Maar jullie een gezellig bbq weekend toegewenst.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb gewoon aan iedereen laten weten dat ik maar één stuk vlees eet. Dat is mijn grootste valkuil. Bij een gewone maaltijd eet iedereen één stuk vlees, is het bbq dan worden het plots drie tot vijf stukken. Nergens voor nodig, denk ik dan. Voor de gezelligheid eet ik dan wat groenten tijdens de twee of derde ronde. Brood eten wij eigenlijk zelden bij de bbq, wel pasta, rijst en aardappelen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...