vrijdag 19 juni 2015

Waarom ik ga stoppen met Euroclix

Al zo lang ik deze blog bijhou maak ik gebruik van het spaarprogramma van Euroclix. Ik was er altijd erg enthousiast over en heb er denk ik wel zo'n €400 mee verdient sinds ik lid ben geworden. Toch heb ik besloten dat ik ga stoppen met Euroclix. Waarom? zul je jezelf dan misschien afvragen.... Ik heb hier wel een paar redenen voor:

 • Toen ik met Euroclix begon kreeg je 2 cent per email waar je op klikte. Dit was uiteraard al geen vetpot, maar tegenwoordig is het zelfs nog maar 1 cent. Sinds ik Adsense op mijn blog heb staan heb ik wat meer inzicht gekregen in hoeveel een bedrijf betaalt voor één klik en weet ik dus dat 1 cent echt een lachtertje is en dat Euroclix hier het veelvoudige van verdient. En ja, natuurlijk heeft zo'n site wel een verdienmodel nodig, maar het staat me sindsdien toch wel wat tegen. 
 • Ik erger me aan de vragenlijsten. Het is me de laatste tijd zó vaak gebeurt dat ik al een stuk of 10 vragen heb beantwoord en dat ik dan opeens de melding krijg dat ik niet binnen de doelgroep van het onderzoek pas. Dit vind ik niet netjes. Je hebt er dan al 5 minuten tijd in gestoken, maar krijgt daar vervolgens geen vergoeding voor! Daarom ben ik nu al een poosje gestopt met vragenlijsten invullen. 
 • Het aantal mailtjes dat je tegenwoordig krijgt is ook niet om over een huis te schrijven. Dus het gaat momenteel gewoon heel erg langzaam. 
Kortom: voor mij genoeg redenen om te stoppen met actief aandacht besteden aan Euroclix! Toch laat ik mijn account nog wel openstaan, want ik ontvang elke maand 10% van de clix van andere mensen en dat loopt nog wél betrekkelijk goed. Bovendien hoef ik daar zelf helemaal niks voor te doen. :)


20 opmerkingen:

 1. Je kunt je inderdaad echt een ongeluk klikken en nog heel weinig verdienen. Ik vind moneymiljonair (Qassa nu) wat dat betreft fijner. Hoewel je daar ook wel heel veel moet klikken voor weinig geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb precies hetzelfde, alleen dan met Qassa. Bij Qassa krijg je zelfs nog geen 1 cent per mail. Ik heb een uitbetaling aangevraagd en ga mijn account dan stoppen. Daar werken ze niet met de 10% van leden die je hebt aangebracht. Jammer want een aantal jaar geleden ging het sparen veel sneller.
  Ikzelf blijf nog wel bij Euroclix, maar met onderzoeken invullen ben ik ook al een tijdje mee gestopt en om precies dezelfde reden als wat jij opgeeft. Je bent al 20 vragen verder en dan val je opeens buiten de doelgroep, of je vragenlijst loopt opeens vast (terwijl je op 98% zit) en kun je fluiten naar je clix. Het is wel zo dat ik contact opneem met euroclix en uitleg wat er gebeurde en dan krijg je wel je clix uitbetaald. Misschien een tip??
  Ikzelf ben ook al een tijdje lid van meedoenaanonderzoek.nl
  Hier vul je enquêtes in en bij de uitnodiging zie je wel bedrag je krijg voor een onderzoek, afhankelijk van de tijd die je nodig bent, meestal is het zon 0,50 cent per onderzoek van 5 minuten. ze betalen uit als je 10 euro heb gespaard. Veel makkelijker en minder gedoe eromheen, site is ook erg simpel. Maar het verdiend goed. je ontvangt trouwens niks als je anderen aanmeld...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed besluit, join the club, tijd voor de goede dingen des levens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja die onderzoeken sla ik tegenwoordig over, teveel tijd verspilling en het zijn ook geen leuke enquetes, vragen zijn meestal ook niet leuk om in te vullen en vaak staat bij de antwoorden niet datgene wat mijn keuze zou zijn. Ik heb geen blog dus daar verdien ik ook niet meer. Elke dag de bingo vind ik wel leuk om te doen en soms koop ik iets via de webshops, en ben overgestapt met energie via hen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zowel bij Euroclix als bij Qassa stellen ze mijn een hele serie vragen, om vervolgens te melden dat je niet mee kunt doen met het onderzoek. Ik stak er veel tijd in, zonder dat het wat opleverde. Daarom ben ik met die onderzoeken helemaal gestopt. Ik heb Qassa van mijn blog gehaald, het leverde echt helemaal geen nieuwe aanmeldingen op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Herkenbaar, bij mij begint de ergenis steeds meer toe te nemen. Bij Euroclix krijg ik bijna helemaal geen enquetes meer. Via Qassa steeds meer, maar na het invullen van gegevens (10 keer achter elkaar) kom ik 9 van de 10 keer niet in aanmerking, grrrr..... Het enige wat nog wel interessant is om bv. bij Bol te bestellen via hun site. Dat levert tenminste nog iets op aan punten. Maar sta ook op het punt om die enquetes maar te schrappen van mijn dagtaak. Bijna zonde van de tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb een aantal van die programma's die ik probeer bij te houden....die vragenlijsten herken ik, ja.
  En nog irritanter: al die bedrijven die je gaan bellen n.a.v. ingevulde vragenlijsten.....zelfs als je ze uiteindelijk toch maar niet opstuur! Grrr

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad als je weet wat AdSense of bijvoorbeeld advertorials opleveren is het echt verschrikkelijk weinig wat Euroclix betaalt. Daarom heb ik hier ook nooit aan meegedaan. Ik had niet het idee dat het Überhaupt iets zou opleveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Daantje en bloglezers,

  Spijtig te horen dat er onvrede bestaat over de diensten die EuroClix biedt aan haar leden.

  Voor wat betreft het aantal punten dat vergeven wordt bij het lezen van een mail: dit is een keuze geweest omdat de adverteerders die als sponsor van de mails optreden meer resultaat wilden zien, dan alleen maar klikken op de mails. Daarom werd besloten minder punten voor het lezen te vergeven, maar méér punten voor meedoen aan de actie die aan de mail hangt.

  Dan wat betreft de vragenlijsten: PanelClix heeft als regel dat binnen de eerste tien vragen, niet meer dan zes vragen mogen zitten waarmee je uit het onderzoek kunt vallen. Dus na de tiende vraag, moet het in theorie onmogelijk zijn om eruit te vallen. Gebeurt dit toch dan horen wij dat graag. Daarnaast hopen wij altijd de meest relevante en leuke vragenlijsten aan te bieden, maar zoals we kunnen lezen lukt dat niet voor iedereen.
  In reactie op de reactie van Minous Willemsen: bellen n.a.v. vragenlijsten kan alleen wanneer zelf door jou het telefoonnummer is achtergelaten. Zowel EuroClix als PanelClix heeft jouw telefoonnummer niet. Daarnaast zullen wij nooit gegevens doorgeven aan derden, in overstemming met onze privacy beleid en voorwaarden.

  Tot slot het aantal mails. Het is mogelijk om het aantal mails dat je wilt ontvangen aan te passen. In je account kun je deze instelling aanpassen onder het kopje Mijn gegevens --> Email instellingen.

  Hopelijk hebben wij hiermee enige zaken verduidelijkt en we horen graag als er dingen zijn waarmee we ons programma kunnen verbeteren.

  Met vriendelijke groet,

  Chris

  EuroClix Ledenservice

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vond euroclix juist nog wel netjes, Met wat onderzoeken (ja, irritant als je er na zoveel vragen uitvliegt) gaat het best snel. Met Qassa duurt het een eeuwigheid voor je aan een tientje zit, echt belachelijk wat je voor een onderzoek krijgt.. Ik ga door tot het tientje dan gooi ik die eruit. Maar Euroclix houd ik nog even als extraatje Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. euroclix krijgt ook niet per klik betaald zoals bij adsense, maar per deelname/aankoop ;)
  (heb een tijdje zelf zo'n website gehad nl :p (ooit in een vorig leven ofzo :p)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wel knap dat ze zo snel reageren.
  Ik ben constant bezig met het opkuisen van mijn mailbox, dus niet echt aan mij besteed.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Euroclix schiet inderdaad niet op.En de meeste mensen realiseren zich niet hoeveel informatie ze bijna gratis weggeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. nooit aan beginnen !
  je ziet hoe ze alles in de gaten houden , ook hier !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je doet met de laatste zin jouw blogtitel wel teniet. Je stopt er eigenlijk niet mee, je stopt alleen met het klikken en de enquêtes. Ik herken het klikken wel, de mailtjes schieten inderdaad niet echt op. Bij de enquêtes kom ik er wat vaker door en dat tikt wel lekker aan. Ik houd het voorlopig nog wel even aan dus. Een leuk extraatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik doe ook niks meer met euroclix. Steeds vragenlijsten invullen en dan niet door mogen. Ben er wel klaar mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zit al heel lang bij euroclix en ben er super tevreden mee. Scheelt ook wel dat ik alle online aankopen via hun doe. Ze betalen altijd snel en netjes uit. En dat komje in de ptc wereld niet veel tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb dezelfde ervaring. Minuten lang vragen in vullen en veel gegevens door geven waar ze wel degelijk iets mee kunnen in het onderzoek en dan mag je niet door. Zijn echt niet alleen een paar orientatie vragen. Ik heb het idee dat het bewust zo in elkaar gezet is. Ik vind dat ook niet netjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het is één van de programma's die ik al het langst doe en het is ook mijn favoriet, omdat ze best veel verdienmogelijkheden hebben. Aan de ene kant gaat het met lezen niet zo snel meer, aan de andere kant kreeg je 'vroeger' nooit clix voor verdiensten van anderen. En dat tikt hier in de maand nu écht wel aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Laat ik als eerste noemen dat ze netjes uitbetalen en ook hun helpdesk reageert snel en professioneel. Alleen ben ik onlangs achter het volgende gekomen wat erg lijkt op misleiding van leden. Ik vraag mij af hoeveel leden dit daadwerkelijk door hebben.

  Voor heel e-mails die Euroclix verstuurt worden vaak helemaal GEEN clix meer uitgekeerd. Ik heb op alle e-mails die ik van hun binnenkrijg altijd keurig netjes geklikt in de veronderstelling dat ik ervoor Clix krijg. Toen ik onlangs mijn saldo overzicht wat nauwkeuriger onder de loep nam, kwam ik erachter dat er heel veel Clix ontbraken. Ik heb een mail naar de helpdesk gestuurd en zij reageerden terug dat je uitsluitend Clix kunt verdienen voor e-mails waarbij dat in de kleine lettertjes vermeld is. De overige e-mails zijn "informatief" en worden niet beloond met Clix.

  Ik vraag mij af hoeveel leden dit doorhebben. Hier zitten misleidende aspecten aan. Wat mij betreft wordt dit bij alle leden heel snel duidelijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)