vrijdag 12 augustus 2016

Hoe Pokemon Go ons elke dag weer geld bespaart

Ik beken: ik ben om! Ik was eerst helemaal anti-Pokemon Go, maar inmiddels zit ik al op level 13! Het spel is veel leuker en heel anders dan ik dacht. Als ik aan Pokemon Go dacht zag ik een soort van hersenlozen zombies die mindless door de straten dwalen op zoek naar een Pikachu. Maar in feite is het een spel dat je lekker in beweging krijgt en waarbij je echt niet constant op je beeldschermpje hoeft te kijken!

Pokemon Go bespaart ons geld!

Sterker nog: Pokemon Go bespaart ons elke dag geld! Sinds ik dit spel speel ben ik nog geen enkele keer met het openbaar vervoer naar het werk gegaan. Ik ga lekker op de fiets, zodat ik onderweg Pokemon kan vangen. En doordat ik dan een duidelijk doel heb, behalve dan naar mijn werk gaan, vind ik het nog leuk ook om een flink stuk te fietsen. 'Time flies when you're having fun' gaat dan ook echt op. Waar ik normaal gesproken het gevoel heb dat die fietstocht eindeloos duurt, heb ik dat nu niet. De rit lijkt een stuk korter te duren.

Door te fietsen besparen we per persoon zo'n 5 euro per werkdag. Daarnaast zijn we in het weekend ook veel meer geneigd om de fiets te pakken en het openbaar vervoer links te laten liggen. Ik hoop dat ik tegen de tijd dat ik het spel heb uitgespeeld voldoende conditie heb opgebouwd dat ik het sowieso zonder moeite naar mijn werk fiets.

Powerbank nodig. 

Wel gaat de accu van mijn telefoon razendsnel leeg! Die moet ik daardoor wel vaker opladen. Gelukkig kan ik via mijn zwager een powerbank krijgen. Dan loop ik niet het risico dat mijn telefoon uitvalt als ik dan eindelijk die Pikachu in het vizier krijg! ;)

Een kleine beginnerstip voor Pokemon Go:

Even buiten deze blog om: mocht je nog moeten beginnen met Pokemon Go: je kunt een Pikachi krijgen als start-pokemon! Hiervoor moet je in het begin weglopen bij de drie Pokemons waar je uit kunt kiezen. Als je dit een stuk of 3 keer doet dan krijg je een vierde keuze: Pikachu! Ik baal er wel van dat ik dat niet wist, want ik heb hem nog steeds niet gevangen. Maar wie weet heb ik vanmiddag geluk! Het kan in elk geval wel; Sander heeft er al 2 gevangen!


50 opmerkingen:

 1. Tuur je echt op je telefoon terwijl je fiets. Dan ben je inderdaad echt zwaar verslaafd. ;-)
  Ik ben al een paar keer bijna onderste boven gelopen door mensen die denk ik dit spel spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook een keer bijna omver gereden inderdaad. Zelf stap ik gewoon even af als ik een Pokemon wil vangen. Ik kan niet eens goed richten als ik aan het fietsen ben, dus dat schiet niet op :P

   Verwijderen
  2. O, even voor de duidelijkheid: ik werd omver gereden door iemand anders die Pokemon Go aan het spelen was!! Ik werd dus niet omver gereden omdat ik zelf niet oplette ;)

   Verwijderen
 2. Tip: Pikachu is een elektrische pokémon en die houden zich voornamelijk op bij zorginstellingen, zo zit er bijvoorbeeld 1 bij het Juliana Kinderziekenhuis (leuk voor die kids) :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip!! Ik heb er vandaag in Kijkduin eentje gezien! Althans, het stond in mijn schermpje dat ie in de buurt was. Helaas heb ik hem niet gevangen

   Verwijderen
  2. haha...ik woon echt vlakbij kijkduin....en gisteravond renden/fietsten wel 2000 mensen met mobieltjes door de straat....dat is echt zo raar om te zien...veel succes ..Linda

   Verwijderen
 3. Het as even héél hot hier, maar nu zijn ze er allemaal mee gestopt. Weet niet goed waarom. (

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Daan, je bent een lieve meid maar wat ben je onverantwoordelijk bezig op je fiets met je speeltje. Ook ik kom ze regelmatig tegen, kijkend op de mobiel, geen oog voor je tegenligger. Vind je wel een kei dat je op de fiets naar je werk gaat maar hou ook een beetje rekening met ons. xxx Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind jou ook erg aardig, Lidy, maar deze reactie is echt overdreven. Ik ben geen 16-jarige die de hele tijd op mijn schermpje zit te turen. Ik ga expres wat eerder van huis weg zodat ik onderweg af en toe af kan stappen. Uiteraard ga ik geen gevaarlijke capriolen uithalen, zoals ik inderdaad een hoop jongeren wel zie doen.

   Verwijderen
  2. Daantje heeft haar GSM vast niet altijd vast,maar door het fietsen kan ze ook al haar 5 en 10 km eieren uit broeden :)

   Verwijderen
 5. Geweldig dat je zelfs geld bespaart dankzij Pokemon! Ik vind het een grappige rage!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat grappig. Ik heb mijn kinderen net verboden om pokemon go te spelen terwijl ze fietsen. Levensgevaarlijk. (Ik heb gezien hoe hun fietsgedrag werd. Onvoorspelbaar voor medeweggebruikers )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. een hele verstandige moeder. Dank je wel voor je begrip. Lidy

   Verwijderen
  2. Ja, dat lijkt me inderdaad verstandig voor (jonge) kinderen om die niet op de fiets te laten spelen. Ik zie hier ook veel jongeren die geen enkel oog meer hebben voor hun omgeving. Zelf fiets ik elke dag dezelfde route, dus ik hoef niet constant op mijn schermpje te turen. Op de momenten dat ik mijn telefoon voel trillen bepaal ik of het veilig is om even een blik te werpen op mijn telefoon. Zo niet, dan doe ik het ook gewoon niet. Maar ik kan me voorstellen dat kinderen / jongeren die verleiding dan toch niet kunnen weerstaan.

   Verwijderen
  3. Dus telefoon trilt en je kijkt op je mobieltje terwijl je op de fiets rijdt?
   Dat maakt dus niets uit of je nu jong of oud bent. Je bent afgeleid en daardoor een gevaar op de weg. Mocht je alleen op de weg zijn, dan is het daar aan toe maar meestal is dat niet het geval. Een fout is snel gemaakt en je leven kan in een seconden tijd veranderd zijn.
   Je hoort niet te kijken op je mobieltje als je op de fiets zit of in de auto zit of op een scooter.

   Verwijderen
  4. Helemaal mee eens! Zelfs het al genoemde argument om eerder van huis te gaan en te stoppen bij het spelen van dit spel gaat niet op. Door het trillen of het op een andere manier alermeren dat er Pokemons in de buurt zijn zorgt voor afleiding. Ik vind het gebruik van een telefoon op of in een vervoermiddel op de openbare weg onverantwoord.

   Verwijderen
 7. Serieus? Eerlijk gezegd vind ik het best wel erg dat je fietsen pas de moeite waard vindt als je gelijktijdig kunt gamen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat is daar zo erg aan? Ik vind in mijn eentje 's ochtends fietsen gewoon niet echt leuk en ontzettend saai. Als ik dat wat leuker voor mezelf kan maken door onderweg een spelletje te spelen, dan snap ik niet wat daar nou weer zo erg aan is, eerlijk gezegd.

   Verwijderen
  2. Ik ook niet. Lekker doen! Ik ben blij dat het je op de fiets heeft gekregen. Beter voor het milieu, beter voor je portemonnee en beter voor je lijf. Win, win, win.

   Verwijderen
  3. lekker doen als jij het leuk vind, het is pas sneu als een ander daar een oordeel over heeft.

   Verwijderen
  4. Oh dus omdat ik de moeite neem om mijn eerlijke reactie te geven ben ik sneu?
   Dat is pas een sneue conclusie!
   Daan, ik had blijkbaar niet moeten reageren. Gezien de strekking van je blogs de laatste tijd deed ik dat al niet vaak meer. We hebben blijkbaar niet meer zo veel gemeen als eerder.
   Ik zal jou en je lezers verder niet meer vermoeien met mijn commentaar en ik zal je blogjes niet meer lezen.

   Verwijderen
  5. Hi Kopka, dat was mij inderdaad ook al opgevallen dat we de laatste tijd niet echt meer op 1 lijn zitten qua ontwikelingen in ons leven. Wat mij betreft val je niemand lastig met je reacties, ik kan het wel hebben ;) Voel je uiteraard vrij om wel of niet meer mee te lezen, ik wens je alle goeds voor jou en je gezin

   Verwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe zou jij die tijd dan nuttig besteden op de fiets? Of je nou muziek luistert of onderweg een spel speelt, wat maakt dat dan uit voor jou? En waarom moet het direct dom genoemd worden? Zou je het zelf prettig vinden als iemand jouw bezigheden dom noemt?

   Verwijderen
  2. Zelf speel ik het niet, maar waarom toch al die oordelende mensen. Wat gaat het jou aan hoe iemand zijn tijd besteed, misschien leven en laten leven en een ieder in zijn waarde laten.

   Verwijderen
  3. ik vind het zo dom en nutteloos om iemand anders zijn gedeelde enthousiasme kapot te maken met woorden als 'dom' en 'nutteloos'. En als je dat zo nodig moet denken en vinden, kun je misschien ook je schouders ophalen en niet reageren? Is ook gratis...

   Verwijderen
  4. Wat is in jouw ogen niet 'nutteloos' dan? Uiteindelijk is alles toch 'nutteloos'? Het is niet staren naar een schermpje, het is een spelletje. Net als vroeger een gameboy bijvoorbeeld. Alsof het alleen nuttig is als het offline is, of niet-elektronisch.

   Verwijderen
  5. Ho eens... Waarom voel je je gelijk zo 'geprikt'? Dit was niet mijn bedoeling. Ik zal m'n reactie wel verwijderen. Het was gewoon een eigen mening.. Mag 't? Ik zeg niet dat jij dom bent, ik vind t spel dom..

   Verwijderen
 9. Ik woon onder een steen, want deze rage was echt een beetje aan me voorbij gegaan. Ik vind het leuk dat het jou op de fiets heeft gekregen! En blijkbaar wonen we bij elkaar in de buurt. Wij waren gisteren ook in Kijkduin (heerlijk strandweer 's avonds) en struikelden over de mensen met een telefoon in de hand. Volgens mij zijn er veel meer mensen die hierdoor in beweging zijn gekomen! (En lang niet alleen kinderen!) Goede ontwikkeling lijkt me.
  Overigens luister ik op de fiets altijd naar een luisterboek. Misschien leuk om je eens in te verdiepen als je Picachu eenmaal gevangen hebt. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik woon niet in de buurt van Kijkduin, was trouwens wel handig geweest nu met Pokemon ;) Maar mijn zusje trouwt over een paar weken en houdt haar feest dan in Kijkduin bij een standtent. Dus we zijn daar gister een kijkje gaan nemen. Erg leuk! En kon ik gelijk even kijken in 'pokemon hoofdstad van Nederland' ;)

   Verwijderen
 10. Geen problemen met je bundel? Ik sprak vorige week op een verjaardag een vriend en die moest flink bijbetalen sinds hij dit spel speelt met zijn zoontje (die nog geen mobiel heeft).
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het vreet wel MBs, ja. Maar ik heb gelukkig een bundel waarbij de snelheid wordt teruggeschroefd zodra je eroverheen bent. Ik hoef dan niets bij te betalen. Anders zou de lol er voor mij denk ik ook snel vanaf zijn inderdaad!

   Verwijderen
  2. Het zou +- 10 MB per uur verbruiken. Dus dat is redelijk netjes voor zoiets intensiefs (telefonisch gezien)

   Dus tja als je een bundel van een gig hebt en je speelt 8 uur per dag als kind dan red je het niet nee!
   Overigens wel een aparte bundel aangezien de meeste tegenwoordig je snelheid alleen maar knijpen ipv onaangekondigd doorgaan met op dezelfde snelheid data verbruiken.
   Hopelijk kunnen ze zijn zoontje overtuigen iets korter per dag te spelen :)

   Verwijderen
  3. Alles heeft zo zijn voordelen. Ik hoorde van iemand dat haar zoon nu eindelijk eens buiten komt tijdens het gamen :-).
   Ons kinderen doen er niet aan en ik al zeker niet.
   Maar wel heel plezant dat je er geld mee bespaard.

   Verwijderen
  4. Ik heb de app voor de gein geïnstalleerd en er twee gevangen in mijn woonkamer. Verder niets mee gedaan. Trekt mij niet. Ik vind fietsen niet saai. Ik fiets soms in de morgen 20 km naar mijn werk en soms 10. Geniet lekker van de rust en natuur om mij heen. Toch vind ik het een prima ontwikkeling omdat er nu veel jongeren meer buiten komen. Volwassenen dus schijnbaar ook. Niets doms aan hoor Daantje. Er zijn zo veel activiteiten nutteloos (uren blogs lezen. Tv kijken. Binnen gamen. Uren koffie drinken met de buurvrouw). Niet alles hoeft nut te hebben. Dan zou het leven pas saai worden. Als we alleen alles doen wat een direct nut heeft. Ik weet ook zeker dat jij het verantwoord doet qua verkeer. Gewoon lekker door gaan. Mascha.

   Verwijderen
 11. Heyyy wat leuk! Ook ik ben om! Ik ben momenteel niet zo mobiel door een operatie maar daardoor probeer ik elke dag wel minimaal 1 a 2 keer te lopen, en dat doe ik nu soms al spelend :) level 16 net hier maar een hoop evolvments klaar staan (40+ ook erg veel pidgeys dus kost weinig Candy maar levert XP op) die ik dit weekend thuis even met een lucky egg ga doen.

  Zo te horen speel je het verstandig en dan zie ik zeker niet in waarom je het niet zou spelen.

  Dat mensen het "dom" vinden prima. Door die mensen heb ik het de eerste 1,5 week ook niet gespeeld, ik wilde niet dat mensen me dom vinden. Daarna dacht ik, ze snappen de essentie en de lol gewoon niet bij de verstandige spelers, dat ligt dan aan hun en niet aan ons! Prima dat ze het niet leuk vinden maar het dom noemen is wel erg kortzichtig.
  Ik ga er overigens niet snachts voor de deur uit, dat zijn momenten die ik iets te enthousiast vind. Hou ons op de hoogte, althans dat vind ik leuk!

  Ook leuk om overigens met Tobias te wandelen, uiteraard op hem letten! Maar wellicht kan je het hem een beetje uitleggen zodat hij het ook leuk vind, dat heb ik laatst bij m'n 3 jarige nichtje gedaan toen we gewoon in de tuin zaten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tobias liep vanmiddag in het bos te roepen: Eveeeee, waar ben je? ;)

   Verwijderen
  2. Wat lief. Ik paseerde vanavond op de fiets een paar kids/teens. De ene zij. Kijk daar rechts zit een Ratata. Ik vond het wel leuk. Mascha.

   Verwijderen
 12. Ik speel het ook, niet heel fanatiek. ik zet het spel vaak met hardlopen aan, dan gaan de eieren lekker snel :-). En dom, ach... Er zijn zoveel hobbies die ik suf of dom vind en daar bemoei ik me ook niet mee. Laat mij dan lekker dit doen. Over een paar maanden is het weer voorbij. Maar ik zou het wel leuk vinden om af en toe een berichtje hier over te lezen over je vorderingen ;-)

  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk zeg!! Ik zie hier ook veel mensen door de straat die ik anders noooit zie.. Ik vind t zo leuk dat mensen daardoor lekker naar buiten gaan en t zorgt voor 'verbinding'. Ik speel het zelf niet, maar leuk dat je er zo van geniet! Miek

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat valt mij ook op. Je ziet veel meer mensen buiten, het wordt gezellig in groepjes gespeeld en tussendoor wordt er ook aardig wat gekletst. Het zorgt ervoor dat mensen van de bank afkomen

   Verwijderen
  2. Hier verbaas ik me eigenlijk ook over. Ik was eigenlijk een "stiekeme" speler, maar ben de laatste week 3 keer met een kennis erop uit gegaan, het is gewoon gezellig, je ontmoet nieuwe mensen, en als er een Lure aanstaat zie je gewoon de hele groep, jong en oud (en ja ook een heel stuk ouder nog als dat ik zelf ben (31) ) en er wordt gezellig gekletst en gelachen. Leuk!

   Verwijderen
 14. Ik vind het af en toe wel leuk om er even op te kijken, maar ben niet heel fanatiek. Ik vind het wel mooi dat het mensen in beweging/buiten krijgt. Een groot aantal daarvan mag van mij idd wel wat beter opletten dan, maar goed, dat doen appers/maillezers en andere mensen die met andere dingen bezig zijn dan het verkeer ook niet. Dat zou ik niet echt willen ophangen aan Pokemon.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Als je op fietsafstand van je werk woont snap ik überhaupt niet waarom je in het verleden met het openbaar vervoer ging....

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben 56 en speel het ook, aangestoken door mijn kinderen,
  Ik heb op mijn fiets een stuurklemmetje gekocht 2.99 bij het kruidvat, want ik kon niet remmen met mijn telefoon in mijn hand.
  en wil het wel veilig spelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik speel het spel zelf niet maar vind het geweldig dat mensen hierdoor gaan bewegen. 1 Minpuntje: wij doen aan geocachen en iedereen denkt nu dat wij 50+ aan het pokemon vangen zijn hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hahaha, wat een reactie's. Hier word het ook door zoon en manlief gespeeld en voor zoon heb ik het ook op mijn telefoon gezet. Want manlief moet ook wel eens naar het werk, maar meestal spelen ze het na het avondeten. En idd ze zijn heel veel in beweging, alleen de jongste van ons vind het niet leuk dus ik kom niet in beweging hierdoor en dat zou wel goed zijn voor mij. Maar er moet 's avonds iemand thuis blijven. En ik ben niet zover dus zoon gaat liever met manlief en dan komen ze ook verder.
  En we gaan wel eens met zijn vieren en het is ook nog eens erg gezellig je komt op plaatsen waar je anders niet zo snel komt of in gesprek met mensen. En mensen die er over zeuren doen zeker niks wat niet niet-nuttig is.
  En ik ga er helemaal niet vanuit dat jij je onverantwoord gedraagt, want als je hem voelt trillen kun je beslissen of je stopt of niet, als het veilig is stop je en anders fiets je door. Althans zo lees ik het bij jou. Ik had vroeger altijd oortjes in toen ik op de fiets naar het werk ging, en vind dat in de stad eigenlijk gevaarlijker dan pokemon vangen.
  En zo heeft iedereen altijd wel wat te zeuren op het digitale net, zo lekker makkelijk toch want niemand die je terecht wijst of het wel netjes is wat je zegt en of je dat ook gezegd had als je face-to-face was.
  Hierdoor reageer ik ook niet zo vaak meer bij blogs, mensen klagen zo snel dat ik daar echt agressieve gevoelens bij krijg.
  Ga lekker door met Pokemon vangen. En geven jullie er ook geld uit of ben je op eigen kracht dit level geworden? Ik wil er geen geld aan uit geven, maar manlief doet dat wel. Ieder zijn eigen, zeg maar...

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik speel het zelf niet, man wel. Nu wil hij 's avonds wel vaker een stukje wandelen, dat vind ik dan wel weer een voordeel.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)