vrijdag 5 juli 2024

Eindelijk glasvezel!

 Sander helemaal blij: ze kwamen gister glasvezel aanleggen! Ik had echt zoiets van: zal wel, boeit me niet. Maar blijkbaar hebben we sneller internet nodig. Ik heb nooit gemerkt dat het te langzaam was, maar ik hoef dan ook geen video-gesprekken te voeren voor mijn werk of spelletjes te downloaden. Voor Sander zal het vast heel prettig zijn dat het internet sneller is, maar voor mezelf vind ik het vooral irritant dat er weer mensen over de vloer moeten komen voor zoiets.


Ik word altijd een beetje ongemakkelijk van mensen die iets in huis komen repareren of plaatsen. Enerzijds wil ik er dan niks mee te maken hebben, aan de andere kant wil ik toch wel weten wat die mensen precies in mijn huis aan het doen zijn. Ik word er echt een beetje ongemakkelijk van en ben dan ook blij als Sander het woord wil doen en ik niks hoef te zeggen. In dit geval had ik echt zoiets van JIJ wilt sneller internet, dus JIJ mag ook het woord doen. Ik doe dan net alsof ik een professional businesswoman ben, maar eigenlijk zit ik dan gewoon een blogpost te tikken om morgen te plaatsen 😂


Wat dat betreft is het echt wel ideaal dat Sander tegenwoordig thuiswerkt: hij kan dan tussendoor even een praatje maken met de werklui, en ik hoef niks meer te doen. Perfect! Over een paar dagen komen ze weer langs om de modem te plaatsen. Ook dat mag Sander lekker opknappen. 😉


Hoe gaan jullie ermee om als iemand iets in huis komt plaatsen? 

10 opmerkingen:

  1. Mijn man kan niet vanuit huis werken en ik wel dus eigenlijk ben ik altijd de sjaak. Als het om technische of bouwkundige dingen gaat vind ik dat altijd wel vervelend. De werklui vertellen altijd braaf wat ze gedaan hebben en waarom. Dat geef ik dan 's avonds weer door aan de man die vervolgens zegt maar hebben ze ook dit en dat gedaan en waarom zus en zo of dat klopt niet wat ze zeggen en dan denk ik weleens pffff zorg dan dat jij erbij bent. Maar om daar nou weer een vakantiedag voor op te offeren is ook weer zo zonde. Bij grote of belangrijke dingen doet hij dat wel hoor.
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het liefst ga ik dan weg, want die onrust en het gedoe vind ik echt waardeloos.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik moet wel thuis zijn als er werkmensen komen, want alleenwonend. De glasvezelmannen vind ik extra irritant, omdat ze alleen al in deze (laatste?) ronde twee keer NIET zijn gekomen, terwijl ik wel de hele middag thuis zat te wachten....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook best lekker als je man thuiswerkt.. Kan je tussendoor even een snel lekker nummertje maken...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Hetty, wat is dit een rare opmerking!! Totaal ongepast en niet netjes. Ik denk dat Daantje deze per ongeluk heeft laten passeren. Ik zou jouw opmerking niet geplaatst hebben!

      Verwijderen
    2. Ik vond 'm zelf net op het randje. Ik weet dat sommige mensen dit inderdaad als een voordeel zien van thuiswerken.

      Verwijderen
    3. Ik trok ook even mijn wenkbrauwen op.... Maar aan jou Daantje of je het acceptabel vindt... ( Anderzijds: een baan hebben die zo relaxed is dat je tussendoor kunt vrijen - die wil ik ook wel...)

      Verwijderen
  5. Daar heb ik nooit zo over nagedacht. Het komt zoals het komt en ik ben blij dat ze komen en er wat gedaan wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mijn man is altijd degene die thuisblijft, ik kan minder makkelijk wegblijven op mijn werk, man is ZZP-er en regelt zijn eigen werktijden. Wij hebben ook glasvezel en zelf merk ik er niets van, ik internet wel en kijk af en toe een serie op Netflix of een andere streamingsdienst. Maar mijn man kijkt heel veel en merkt echt verschil. De prijs van zo'n pakket maakte geen verschil voor ons, dus ik vind het allemaal prima!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. "Mannen over de vloer" zijn de hel.
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)