zondag 7 juli 2024

Mezelf mailen met reminders

 Zijn jullie ook zo hardleers of ben ik dat alleen?


Voorbeeldje: De kermis. Elk jaar ga ik weer naar de kermis met Tobias, met de gedachte dat het heel leuk gaat zijn. Elk jaar ben ik na de kermis weer overprikkeld en een hoop geld armer en denk: volgend jaar ga ik écht niet meer! En elk volgende jaar ben ik dat allang weer vergeten en ga dan alsnog wéér naar de kermis toe. 


Omdat ik niet zo leer van mijn 'fouten' heb ik sinds anderhalf jaar bedacht dat ik mezelf mailtjes stuur. Die plan ik dan zo in dat ze vlak voor het event worden verstuurd, waardoor ik er even aan herinnerd wordt wat ik mezelf had voorgenomen. Dit kunnen dingen zijn zoals:

 • Ga niet naar de buurt-BBQ, want het is veel te druk voor je
 • Denk eraan: een kinderfeestje hoeft niet van 1 tot 6 te duren, het mag best wat korter!
 • Ga niet te vroeg naar de start toe met de avondvierdaagse, de eerste dag vertrekken ze toch altijd te laat en je staat al die tijd in de prikkels
 • Een lijstje met actiepunten die vorig jaar goed werkten om december door te komen zonder overprikkeling 

Wie weet dat het me ooit gaat lukken om dit soort dingen gewoon te onthouden, maar voor nu werkt het systeem om mezelf emails te sturen eigenlijk wel perfect. 😁 Wie weet heeft iemand anders er ook nog wat aan. 

4 opmerkingen:

 1. Ik vind het slim. Zelf doe ik het vooral voor practische reminders (hoeveel heb ik de bezorgers met kerst gegeven? Hoeveel drinken en eten hebben we gebruikt en overgehouden voor een verjaardagsfeestje? Welk keukengereedschap/voorraad is handig op vakantie?)
  Maar voor ervaringen is het ook geen slecht idee (rond de kerst niet naar een kerstmarkt gaan want teveel drukte, kadoos twee weken van te voren in huis hebben - dat soort dingen)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben nog ouderwets en schrijft dat in een papieren agenda.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik stuur mezelf e-mailtjes met dingen die ik juist nog wél moet doen. Maar nog niet met dingen die ik beter niet kan doen. Die lukken toch wel, ben ik inmiddels achter gekomen. Gaat me steeds makkelijker af om nee te zeggen en voor mezelf te kiezen. As donderdag weer zo'n moment... kom ik nog op terug in mijn blog. Succes met dingen NIET doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik noteer zaken als hoeveel zakgeld kreeg de oudste op welke leeftijd, zodat ik dat bij de anderen nog weet. Ik probeer de kinderen allemaal hetzelfde te geven, dus heb ik wat van dat soort geheugensteuntjes nodig.

  Wat kermis betreft. Wij hebben vanaf het begin gezegd, we gaan nooit naar de kermis. We gaan liever één of twee keer jaar naar een pretpark. Net zo duur en meer plezier. Nooit gezeur over gehad met de kinderen.
  Sinds mijn man van baan is gewisseld hebben ze wel geluk, het personeelsfeest is voor het hele gezin en daar is een gratis kermis. En geen kleine ook nog! Ze boffen dus uiteindelijk nog wat kermis betreft.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)