donderdag 12 september 2024

De leukste herfstactiviteiten van een introvert persoon

Het zal niemand zijn ontgaan dat het de afgelopen week opeens herfst is geworden! Ik moet bekennen: ik vind het heerlijk! Ik denk dat de herfst wel mijn favoriete seizoen is, al vind ik de kerstperiode ook wel heel erg leuk. Maar de herfst heeft gewoon een speciaal plekje in mijn hart qua kleuren, geuren en de sfeer. Het is denk ik ook hét seizoen voor introverte mensen, omdat er meer verwacht wordt dat je lekker binnen blijft dan bijvoorbeeld in de zomer. Am I right mede-introverten of vinden jullie toch een ander seizoen leuker? 


Mijn vijf favoriete activiteiten in de herfst zijn:


Lekker met een boek op de bank - heerlijk met een fleecedekentje en een grote kop thee een boek lezen op de bank terwijl het buiten guur weer is vind ik heerlijk hygge en knus.  


Een herfstwandeling maken - als het dan even droog is vind ik het superleuk om een herfstwandeling te maken en te genieten van alle mooie kleuren aan de boomtakken en de geur van herfstbladeren die van de boom zijn gevallen. 


Halloween vieren - elk jaar kijken we als gezin rond het weekend van Halloween 'The nightmare before christmas' terwijl we halloween chocolaatjes eten en warme chocolademelk met marshmellows en slagroom drinken. Een fijne traditie waar ik elk jaar naar uitkijk. 


Een bezoek aan het tuincentrum mag in de herfst ook niet ontbreken voor mij. Sowieso om de halloweeen versieringen te bekijken, maar natuurlijk ook voor de kerstshows die in oktober gaan openen. 


Als laatste een nieuwe activiteit waar ik dit jaar voor het eerst aan meedoe: een herfstswap. Met een groep dames op Twitter heb ik lootjes getrokken en maken we een herfstig pakketje voor elkaar, dat eind september op de bus gaat. Zodra het is uitgepakt zal ik nog wel vertellen wat ik allemaal in het pakketje heb gestopt en natuurlijk wat ik zelf heb gekregen. 



Wat is jullie favoriete herfst-activiteit? 

6 opmerkingen:

  1. Een zonvakantie boeken. Naar de sauna om de kou en de regen te vergeten. Mijn bed niet uit en boeken lezen met de gordijnen dicht. Een toetjesbuffet met mijn zusje maken en eten. De 29e december doen we de hele dag spelletjes en eten we spekpannekoeken, kippensoep, en toetjes buffet. Mijn verjaardagsverlanglijst maken en mijn verjaardag verlaat vieren.
    Echt spoel vandaag maar door naar 29 december (mag ook op een dag in april maar deze datum is traditie geworden) en dan naar de voorjaarsvakantie op een zonnig eiland en dan naar 19 april als ik mijn verjaardag vier. Ik ben in januari jarig maar ben dan zo depressief als wat van de kou, de grijze luchten en de regen.

    Ooit emigreer ik ergens heen waar 20 graden de normale winter temperatuur is beloof ik mezelf elk jaar weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Behalve de mooie kleuren van de bomen niets, ik hou meer van lente en zomer en hou van dunne kleding, Nu weer shirts met lange mouwen en lange broek, een jas aan en dat vind ik niet leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Met stip op 1: met een boek op de bank, dan op de tweede plaats: met een boek op de bank en op drie... je raadt het al! Daarna komen de andere activiteiten pas zoals serie kijken en koken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lekker lezen bij de houtkachel met een kop thee.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier nog een meer introverte persoon. Ik geniet sinds het overlijden van mijn liefste veel van muziek. En ga dan ook regelmatig naar het Concertgebouw om bij te tanken. Geen gepraat aan je hoofd, iedereen komt voor de muziek. Lezen, ik kan geen dag zonder. Echt. Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. N. gaat de zondag eerst met de ene oma mee naar Soest om daar 2 nachtjes te logeren. Dan wordt ze naar mijn ouders gebracht om daar weer tot zaterdag te zijn.

    Wij hebben een congres (incl. pre party en after party) en plakken er nog een dag achteraan.

    Maar mijn ideale herfstvakantie zou binnen zijn met de houtkachel aan en warme choco.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)