donderdag 17 september 2015

Zoveel te doen.... Ik heb nog zoveel te doen :P

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar de laatste 3 maanden van het jaar zijn hier altijd heel hectisch. En het lijkt alleen maar erger te worden naarmate de jaren verstrijken. Had ik voorheen eind November vaak het gevoel van WOOOOWWW veel verplichtingen, veel te doen, wat is het druk druk druk... Begon dat vorig jaar al half Oktober en nu dus zelfs al half September.

Er "moet" nog zoveel gebeuren....

 • 5 pretparken bezoeken
 • Een Oriflame party geven waar niemand eigenlijk echt wil komen (vrijwilligers? ;) ) 
 • De verjaardag van Tobias voorbereiden en vieren
 • Mijn eigen verjaardag vieren (ik word 30 dit jaar!!)
 • Sander heeft nog een "hackaton" van zijn werk waar hij een paar nachtjes voor buiten de deur slaapt
 • Een meeting van een forum waar ik lid van ben
 • Sander gaat binnenkort rij-examen doen en heeft nog wat rijlessen gepland staan
 • Sinterklaas vieren met schoonfamilie 
 • Sinterklaas vieren met ons eigen gezinnetje
 • Kerst
Als ik het zo zie zit zo'n beetje elk weekend in de komende maanden al volgepland. Daar raak ik gespannen van. Ik krijg dan het gevoel dat er niks meer mis kan gaan, omdat er gewoon geen ruimte is om dingen dan weer recht te breien.... Terwijl een ander zich misschien afvraagt waar ik het in vredesnaam over heb... De één geniet van die drukte, de ander kan er totaal niet tegen ;) 

Vaak zeggen mensen dan dat je "moeten" in "willen" moet veranderen, omdat het dan minder als druk voelt. Maar sommige van deze dingen (ik zal niet zeggen welke!) kijk ik echt enorm tegenop en wil ik eigenlijk ook echt niet. Andere dingen vind ik wel weer heel erg leuk. Ach, het is gewoon even doorbijten. Voor je het weet komt alles alweer in rustiger vaarwater terecht. En dit weekend ga ik even lekker naar de sauna (gratis!). 

Hebben jullie het ook zo druk?! En vind je dat erg? 

23 opmerkingen:

 1. Ja hier ook hectische weken, maar heb vandaag mijn agenda opengeslagen en ga dingen skippen Kledingparty, oriflame en nog een paar van dit soort dingen. Ik zeg dan ja voor de persoon maar diep van binnen wil ik het niet. Deze week ben ik 5 avonden weg en breng daarvan ook 3x de kids nier naar bed. Dit wil ik veranderen. Je wordt gewoon steeds meer geleefd en daar ben ik echt klaar mee.

  Vandaag heb ik een bedrijsuitje en ben ook niet voor 10 uur thuus. Als ik eenmaal weer daar ben vind ik het leuk, maar nu zie ik er tegenop. Gewoon om dat er thuis ook weer van alles blijft liggen.

  Ga in iedergeval 1x per maand in het weekend een kruis zetten dan zijn wij gewoon thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh herkenbaar! Ik word daar ook zo onrustig van, van al die afspraken die gepland staan! En iedereen in mijn omgeving schijnt het daar totaal niet moeilijk mee te hebben! Dus ik ben blij dat ik niet alleen ben. ;-)
  Nina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als niemand echt wil komen, waarom organiseer je dan iets? Dat was dan echt iets wat ik zou laten vallen.

  Zijn al die pretparken nog wel open na de herfstvakantie?

  Mijn weekenden stromen ook heel snel vol nu. Kind speelt toernooien, dus dan ben je zo 2 dagen van huis.

  en moeten veranderen in willen, zeg ik ook, maar dat maakt het gevoel wel anders, maar de drukte nog niet. ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is de oriflame party 'Verplicht'? Anders zou ik die zeker laten vallen. Forum meeting hoedt waarschijnlijk ook niet per se. En de Sinterklaas en kerst dingen zijn nog zo ver, daar zou ik me nog niet druk om maken!
  Succes. Plan ook even momentjes bewust voor jezelf in om te reflecteren. Dat helpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh herkenbaar hoor! Ik vind dat ook helemaal niets, elk weekend iets hebben. Meestal is het wel leuk hoor, maar ik word er net als jij onrustig van. Ik probeer dan toch zoveel mogelijk te skippen, zodat ik de andere activiteiten wel leuk blijf vinden. Stuur ik manlief met een van de kinderen naar een verjaardag en blijf ik met het andere kind lekker thuis. Manlief is veel flexibeler dan ik ingesteld. Ik voel me daar wel eens schuldig over maar ik probeer ook altijd maar te denken dat andere mensen meer aan een blije Jolanda hebben dan aan een gestresste.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zeg: dingen schrappen als het je niet bevalt (te beginnen met Oriflame....is er nou wel iemand die echt van dit soort dingen houdt waar je je haast verplicht voelt iets te kopen?)
  Niks moet en alles mag. Veel dingen doen we uit een misplaatst sociaal gevoel naar anderen maar soms moet je voor jezelf kiezen. Dat neemt niet iedereen je dan in dank af, maar dat is dan ook maar zo.... Wennen ze wel aan, ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maak ook een lijst met dingen die al zijn gedaan.

  EN

  tel je zegeningen, die heb je ook in ruime mate!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is echt zo herkenbaar. Elk weekend moet ik de zaterdag werken (10-17), en dan, vanaf vorige week tot ongeveer december heb ik om de week een handboogwedstijd. Superleuk natuurlijk, maar het is wel telkens dat je erheen moet. Wel is het zo dat het alleen 's ochtends is, en dat ik 's middags "vrij" heb. Wel weet ik het natuurlijk zo te plannen dat ik de andere zondagen ook vaak inplan....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En dan moet je nog blij zijn dat je niet full time buiten de deur werkt! Niet lullig bedoelt hé, hoop dat het zo niet overkomt... Ik vind deze periode ook altijd druk en combineren met een veeleisende baan Is dan niet altijd gemakkelijk. Gelukkig vind ik veel weekendactiviteiten hartstikke leuk :). H.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat dacht ik toevallig ook vanmorgen.... Ik zou echt niet weten hoe ik alles zou moeten regelen als ik er nog een baan bij had ook ;)

   Verwijderen
  2. Ook met een baan, en bijv. 3 kids, lukt het : ) Het zijn jouw gedachten die het 'te veel' maken.

   Verwijderen
 10. Alles wat je niet wil doen: gewoon afzeggen. En gewoon zeggen, 'sorry, ik heb er geen zin in'. En dan die dag/avond bewust lekker iets gaan doen wat je wél leuk vind.
  Als iedereen dat zou doen dan denk ik dat er binnen de kortste keren helemaal geen oriflame/tupperware/sexspeeltjes/kinderkleertjes/weetikhetwatvooronnodigerommel-avondjes meer zouden zijn =)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. als dat MOETEN , nou eens MOGEN wordt ...
  We MOETEN van ons zelf zoveel ... maar dat is gewoon de waanzin van deze tijd !
  want o , als we eens iets ..
  sorry hoor , maar verkoopparty-s moet je ook niet aan beginnen !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Eh...en die 5 pretparken dan? Die hoeven toch zeker niet?
  Zo'n party heb je ooit ja tegen gezegd, maar toch niet tegen pretparken?????
  Enne: als je geen mensen kan vinden voor zo'n party, dan verkoop je ook niks. Dus is het voor de verkoopster ook niks....afzeggen kan dan dus ook gewoon!
  Maak je lijstje gewoon een stuk korter door alleen die dingen te doen die je echt moeten of die jij echt leuk vind. De rest lekker schrappen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oriflame afzeggen heb ik geprobeerd, maar ze zegt dat het niet geeft als niemand iets koopt. Ja, dan is het lastig om dan alsnog nee te zeggen (het is een vriendin die net nieuwe Oriflame dame is geworden!)

   Qua pretparken: Ik ben achtbaantester, dus ik moet wel degelijk alle 5 die pretparken bezoeken ;)

   Verwijderen
 13. Hoe drukker Hoe liever, er komt altijd weer een rustigere tijd en geniet daar dan juist extra van.
  Mijn motto, je kunt pas van de warmte genieten als je kou hebt geleden en alles gaat weer over, niets is voor eeuwig.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hier oo een drukek periode.. kidnerfeestje/verjaardag dochter voorbereiden (nog geen enkel idee.. man wil t niet thuis vieren, dat vindt hij echt te druk, vorig jaar naar biesbosch geweest.. en nu nog iets voor dit jaar verzinnen ? ze wordt 6..zwembad vindt ik nog net geen optie), verjaardag voor familie voorbereiden (en bedenk net dat ik t evenemt nu al verkeerd heb aangemaakt op fb.. wou t eerst met familie klein vieren en man is 3 weken later jarig dan wou ik t voor iedereen vieren, maar nu al iedereen uitgenodig.. nog even overlegen of ik dat nog kan veranderen :p of ik dat kan maken...) sinterklaas, andere verjaardagen (dus drukkere weekenden endus minder leuke dingen doen want 2 daen druk is te veel voor dekids en mezelf) enz.. altijd blij als t weer januari is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. weet je wat ik trouwens heb op dagen dat er echt niets staat of als we een dag echt thuis zijn in t weekend? dan heb ik juist t gevoel dat ik een saaie dag heb.. ook omdat ik thuis werk en mn huis dus al elke dag zie ;) ik wil juist lekker weg, wat leuks doen, bij mensen op visite... :p terwijl als er veel gepland staat, vind ik het weer druk :p

   Verwijderen
 15. Ik ken het. Mijn complete familie verjaart in de laatste drie maanden van het jaar, dus dan zie je elkaar meer dan wekelijks. Vervolgens dik een halfjaar niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Verplicht naar verjaardagen of feestdagen buiten de deur. Iets wat ik twee jaar geleden vaarwel heb gezegd.
  Ik ga alleen als ik wil, zin en puf heb. Is een van die drie dingen er niet, dan ga ik ook niet. Ik vertik het nog om te gaan omdat een ander graag wil dat ik kom. Om me dan vervolgens te negeren of lelijke opmerkingen te maken. Daar bedank ik voor.

  Het geeft me heel veel rust en ruimte. Vaak ga ik dan nog wel maar dan is het niet meer zo lang.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Sander heeft rijles. Jij toch niet? Laat dat perfectionisme maar wat los... Je bent moe(der)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb het ook erg druk gehad. Nu komt er een rustiger vaarwater bij ons aan. En uit je verhalen afgelopen jaren weet ik wel inmiddels wat je leuk vind en wat niet. Ach, die dagen kom je ook uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jup jups, erg herkenbaar! Gisteravond heb ik mezelf aangeboden om een presentatie te geven; maar weet je wat? Ik vind het stiekem wel leuk om te doen allemaal. Zoals iemand hierboven zei: dan waardeer je de rustige dagen meer. Dat klopt in dit geval wel. Als ik mijn agenda zie, word ik daar ook niet echt vrolijk van - maar wel van de dingetjes an sich. En wanneer sommige mensen verplichtingen afzeggen; ben ik daar ook vaak wel blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...