zondag 11 oktober 2015

#Boektober tussenstand!

De afgelopen anderhalve week ben ik flink aan het lezen geweest. Ik heb inmiddels:

 • 1 boek geprobeerd te lezen, maar na 300 bladzijdes afgehaakt omdat het toch écht gewoon niet mijn boek was.
 • 3 boeken uitgelezen
 • 1 boek ben ik nu in bezig en denk ik dat ik komende week wel ga uitlezen
Vooral afgelopen weekend heb ik ontzettend veel leesmeters gemaakt!! Dat komt omdat ik veel heb gelezen in de trein. Één van de boeken las ik in één ruk uit, omdat ik het echt een ontzettend goed boek vond. Namelijk het boek Schaduwkinderen. Dit boek is geschreven door een kinderpsychologe en omschrijft 3 waargebeurde verhalen over 3 personen die om verschillende redenen niet (kunnen) communiceren. Het boek is heel erg meeslepend en ik had echt moeite om het boek neer te leggen. 

Dit zal ook wel komen omdat ik in het verleden vrijwilligerswerk heb gedaan bij een organisatie voor mensen met afasie. En daarnaast heb ik tijdens mijn stage ook een man begeleid die selectief mutisme heeft. Dus de situaties in dit boek kwamen me in sommige gevallen ook bekend voor en dit maakte het extra interessant om hierover te lezen. Al was het ook wel een heel heftig boek, omdat het ook over kindermishandeling ging. Het was wel zware kost, maar echt zeker de moeite waard om te lezen!

Welk boek maakte diepe indruk op jullie?

11 opmerkingen:

 1. Blauwe plekken van anke de vries. En turbulentie van mariette middelbeek en boeken van Helen vreeswijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blauwe plekken herinner ik me nog van vroeger. Dat was inderdaad een erg goed boek dat veel indruk heeft gemaakt!

   Verwijderen
 2. Mijn tussenstand : 2

  Grey (hoef je niet bij na te denken)
  Meisje in de trein. Heel mooi boek en tot het laatste spannend. Moest wel even wennen aan de schrijfwijze. Wordt beschreven vanuit 3 personen.

  Volgende boek zal de een na laatste van de serie q worden. Kan mijn ereader weer even worden opgeladen deze heb ik namelijk in boekvorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Diepe indruk? Dat durf ik niet te zeggen, maar ik las juist gisteren "Eat, Pray, Love" nog even uit. Wat een heerlijk en eerlijk boek om te lezen! Echt een feel-good moment. Snel weer een ander boek in handen nemen, want ik wil snel weer lekker meegenomen worden in een nieuw verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Milleniumtrilogie van stieg Larsson !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die vond ik inderdaad echt mega-spannend!!

   Verwijderen
 5. Ik las je beschrijving van Schaduwkinderen en dacht gelijk aan de schrijfster ervan. Ik ken het boek niet, ik wel meer boeken van haar. Las ze 30 jaar terug al. Erg indrukwekkend! Bijzonder dat ze nog steeds schrijft!

  Ik ben natuurlijk wel benieuwd welk boek je na 300 pagina's weglegde (ook daar heb ik een beeld bij ;-) )

  Ik ben de Harry Potter serie weer eens aan het lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb laatst trouwens deel 4 van de Milleniumserie gelezen. Toch wel een aanrader, ondanks dat het een andere schrijver is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Daar zou ik er ook zo even niet eentje van kunnen noemen, maar ik lees (las :() ook altijd behoorlijk veel, dus dan heb je er elk jaar wel een paar écht goede bij zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik moet ook echt veel meer gaan lezen. Mijn stapel te-lezen boeken is gigantisch op het moment. Helaas is deze periode een beetje te druk. Ook ligt er hier een gigantische stapel libelle's. Heerlijk. Nu alleen nog even wat tijd vrijmaken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hen vorige week Lieveling gelezen van Kim van Kooten, schokkend boek..
  Jessica

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...