vrijdag 9 oktober 2015

Groentepasta met wortelen

Momenteel is de verse pasta in de aanbieding bij de Albert Heijn. Een perfect moment om hun verse groente pasta met wortel erdoorheen eens te proberen... Of nee, eigenlijk niet het ideale moment.... Dat zou een half jaar geleden zijn geweest, want toen at Tobias soms maar mondjesmaat van zijn groentes. Inmiddels gaat dat gelukkig een stuk beter en hebben we inmiddels ook een flinke trukendoos met manieren om hem meer groentes te laten eten. Dit is een leuke aanvulling voor ons repertoire.

Groente pasta is verse pasta gemaakt van tarwe, maar met een extra aanvulling. 40% van deze pasta bestaat namelijk uit wortels. Dus in plaats van dat je alleen maar tarwe eet, eet je ook een gedeelte wortel. Ze zeggen dat je het niet proeft, maar dat vonden wij wel. Echter was dit geen probleem. Ik vond het juist wel lekker, wat extra smaak aan de pasta!

Tobias heeft er ook flink van gesmuld en kreeg terwijl hij dacht dat hij pasta at ook nog eens extra groentes binnen. ;) De saus vond hij trouwens ook erg lekker en dus at hij daar ook goed van mee. Kortom: nóg meer groentes! Alleen maar super :)

Fijn dat dit soort producten bestaan. Mocht Tobias weer eens in een periode raken dat hij weinig groentes eet, dan hoop ik dat hij dit soort dingen wél blijft eten. Al hoop ik dat we die periode gewoon helemaal achter ons hebben gelaten, want ik vind het superfijn hoe het nu gaat qua eten. :)


10 opmerkingen:

 1. Goeie tip, ik moet toch naar de appie dus ga het meteen even halen voor vanavond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk, ben benieuwd wat je ervan vindt....

   Verwijderen
  2. Helaas was de wortelvariant op dus dan die met erwtjes en broccoli maar genomen. Als tweede gevulde tortelinni. Normaal vind ik verse pasta altijd veel te duur maar zo is het een leuk prijsje.

   Verwijderen
  3. Het was lekker, ik heb het gegeten met pittige veganistische stoofschotel. Goede combi. Ik eet vega en vegan door elkaar met af en toe een klein stukje vis. Ik heb gemerkt dat dat laatste toch beter is voor mijn geestelijk gesteldheid, raar maar waar. ;)

   Verwijderen
 2. Ik kreeg laatst 1 zo'n verpakking gratis en heb me echt afgevraagd waarom dit soort producten in hemelsnaam verzonnen/gemaakt/gekocht worden! En dan ook nog voor die prijs! (2,19 voor een zielige 250 gram) Maar hier dus het antwoord. Ik heb geen kids thuis die geen of weinig groentes eten. Wie weet zou ik het dan ook wel aanlokkelijk hebben gevonden. De pasta was wel lekker. Wij hadden de bloemkool variant.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook een verpakking gehaald omdat ik die gratis aangeboden kreeg, maar zie het gewoon als pasta hoor en echt niet als groente-aanvulling. We moeten het nog eten (heb 'm in de diepvries gegooid) dus weet nog niet of ik het lekker ga vinden. Maar ik vraag me echt af of er nog iets van de vitamines van de groente in terug te vinden is. Ik heb het voor mijn kinderen altijd vertikt om dit soort produkten te kopen, geloof echt niet dat het iets bijdraagt aan een gezond voedingspatroon. Maar dat is meer mijn gevoel hoor, misschien werkt het wel. Ik had ook slechte eters, maar is gelukkig helemaal goed gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik had m ook bij de boodschappen zitten laatst. hmm... wij vonden het een beetje flets. dus ik hou het maar bij de gewone verse pasta. of zelfgemaakte pasta! maar dat is eigenlijk veel te veel gedoe. Dus maar weer flink ingeslagen met de tweede gratis deze week. dat is trouwens elke twee-drie maanden, dus de volle mep hoef je eigenlijk nooit te betalen.
  maar de kindjes hier eten ook altijd goed groente (freaks!), dus misschien hebben we makkelijk praten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig ik ken het helemaal niet maar ik denk dat het best een uitkomst kan zijn voor kindjes die slecht eten. Die van mij kon er ook wat van maar gaat gelukkig wat beter :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zijn het ook echt gemalen wortel dier in zitten incl. de vezels? Want de vezels zijn nu juist een belangrijk ingredient in groente, vitamines zijn niet zoveel aanwezig dan zo je er erg veelvan moeten weten.

  Indien nodig zou ik eerder een multivitamine in de winter geven en groente in soepen verwerken of combineren met fruit in zelf gemaakt/geperst sap.

  Niet te veel aan laten praten door de reclames!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben het laatst ook geprobeerd, meer omdat we het gratis konden proberen dan dat ik het zelf zou kopen. Ik vond de pasta erg stug, niet echt een lekkere pasta smaak. Gelukkig eet Thijs wel prima groenten ik geef hem eind vd middag als hij honger krijgt plakjes komkommer of stukjes wortel, en dat eet hij prima, dus daar heb ik geluk mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...