maandag 26 oktober 2015

Onze top 5 uitgaves van Oktober

Ik heb een leuk idee voor een nieuwe rubriek. Althans, zelf vind ik het een leuk idee ;) Ik ga voortaan elke maand rond de 26e een klein verslagje schrijven over hoe het die maand financieel is gegaan. Ik doe dat aan de hand van de 5 grootste uitgaves van die maand. Ik ga alleen geen bedragen noemen, maar percentages. Omdat ik dat prettiger vind...

Ik ben wel benieuwd of jullie dit een leuk idee vinden / interessant als terugkerende "rubriek".

Top 5 duurste uitgaves:


 1. De hypotheek - 25,3% van onze inkomsten ging op aan het betalen van onze hypotheek. Dit valt me eigenlijk best wel mee, aangezien ik wel eens ergens heb gelezen dat het gemiddelde dat mensen hieraan uitgeven 35% is. Daar zitten we (deze maand) dus netjes onder!
 2. Aan sparen gaven we 12,4% van het salaris uit. Al is het natuurlijk geen echte uitgave, want het geld is er nog :) Alleen op een andere rekening. 
 3. Aan de boodschappen gaven we 11,3% van onze inkomsten uit. Dit vind ik dan weer vrij hoog. En dat klopt ook, want afgelopen maand was erg duur wat de boodschappen betreft!
 4. 6,8% ging op aan Sanders rijlessen
 5. Aan ziektekosten (verzekering en medicatie zonder recept) gaven we 6,3% van ons geld uit. 


Ik ben eigenlijk wel aardig tevreden dat deze 5 dingen de grootste uitgaves zijn. Alleen de boodschappen wil ik wel weer naar beneden brengen! En gelukkig is Sander vandaag voor zijn rijbewijs geslaagd, dus die kostenpost komt volgende maand niet meer terug! Heerlijk :D 15 opmerkingen:

 1. Ga jij je rijbewijs dan niet halen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gefeliciteerd met het rijbewijs!! de autokosten zullen dan zeker binnenkort de top 5 van duurste maanduitgavens binnenrijden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks :) Ik denk voorlopig nog niet nee ;)

   Verwijderen
 3. Fijne rubriek! Ik rekende het even voor ons uit: 17% aan hypotheek, 60% sparen, daarna zullen wel renovatiekosten komen, daarna boodschappen en dan energie. Renovatiekosten zijn tijdelijk, en ze dragen bij tot de waarde van het huis, dus eigenlijk zijn het investeringen. Ik wil me nu even focussen op de positieve zaken, daarom reken ik de rest ff niet uit ;-)
  Groetjes, Nona

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met het rijbewijs! Wat fijn dat Sander geslaagd is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat Sander geslaagd is! En leuk idee, deze rubriek.
  Ik heb ook eens gekeken. Op 1 staan kosten studerende kinderen met 28%. Op 2 en 3 sparen en ziektekosten beiden 19% Op 4 boodschappen 15%. De hypotheek bungelt lekker achteraan na jaren aflossen met 3%.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sander; gefeliciteerd man! Goed zo!!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd Sander met het behalen van je rijbewijs en nog heel veel veilige kilometers toegewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is een fijne mijlpaal een geslaagde.

  Ga je zelf ook lessen? Elk jaar wordt het toch weer duurder.

  Persoonlijk kan ik me geen leven voorstellen zonder rijbewijs. Volgens mijn vader hoorde het bij de opvoeding en er werd ook aan meebetaald. Toen kosten de rijlessen nog 10 gulden.

  Dochter heb ik ook meteen laten lessen toen ze de leeftijd had en gelukkig slaagde zij ook in 1 keer.

  Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat er altijd wel een auto beschikbaar was toen ik bij ouders woonde en later heb ik altijdeen auto gehad. Ook ik liet dochter er al snel in rijden en zij reed later ook graag in de auto's van de vele vriendjes, die vonden dat wel makkelijk een BOB bij het uitgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat Sander zijn rijbewijs heeft, dat scheelt weer heel wat geld iedere maand. Tevens kan, als jullie er zin in hebben, straks een autootje aangeschaft worden. Heerlijk bij streng winterweer en om eens een dagje erop uit te gaan. Voor de rest deed ik nog zoveel mogelijk met de fiets met goed weer, scheelt weer veel geld voor benzine. Voor mij betekent een autootje vrijheid, als ik wil, kan ik weg. Ook in de koude wintermaanden en in de avond uren. Heb tegenwoordig vaker schrik om met het OV te reizen, niet overdag maar in de late avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Weet niet hoe ik t moet berekenen omdat ons inkomen elke.maand compleet anders is...;) maar onze huur is bijna 30% an wat we in een maand uitgeven, de boodschappen 20% daarna de energierekening 5%

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. als ik t zelfs echt tegen onze werkelijke inkomsten in oktober afzet (is gewoon elke maand anders :p) dan kom ik bij de huur op 22%, de boodschappen 17% en gas/licht 4%... :) best grappig om eens zo te bekijken :D en natuurlijk sander gefeliciteerd met zijn rijbewijs!!!

   Verwijderen
 11. Sander gefeliciteerd met het behalen van je rijbewijs. En nu wel bij houden.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...