woensdag 11 november 2015

Voorbereiden voor Sinterklaas

Nog een paar nachtjes slapen en dan komt Sinterklaas weer aan in Nederland! Vorig jaar was Tobias eigenlijk nog wat te klein om er echt iets van mee te krijgen, maar we zijn toen wél naar de intocht gegaan. Alleen vond hij het eigenlijk vooral heel erg vreemd en ook een beetje eng.


Op 5 december kwamen Sinterklaas en zwarte piet ook nog even bij ons thuis langs. Tobias herkende mijn zwager direct en vond het daardoor wel goed om even met hem op de foto te gaan.Ik hoop dat Tobias dit jaar iets meer meekrijgt van het Sinterklaas-feest. Daarom bekijken we elke dag de platen uit het boek Sinterklaas van Charlotte Dematons. Zo hoop ik dat hij straks als Sinterklaas aankomt al een beetje begrijpt waar het om gaat en dat hij dingen uit het boek zal herkennen.

We gaan dit jaar sowieso naar de intocht. Daarnaast komt Sinterklaas ook langs bij Coolblue en ook komen ze weer even bij ons langs. Wat dat betreft boffen we maar dat mijn zwager zo´n goede band heeft met Sinterklaas ;)


Doen / deden jullie ook iets om de kinderen voor te bereiden op de komst van Sinterklaas? En zo ja: wat dan? :)

5 opmerkingen:

 1. Ik had echt een stuiterbal kind rond Sinterklaas;), dus zo min mogelijk, we hebben wel 1 of 2 keer de sint laten komen, maar hij was al weken ervoor zo zenuwachtig, pffff, nu is het natuurlijk al voorbij en is hij bijna 17 en super rustig kind;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op Tobias zijn leeftijd deden we er thuis niks mee. We vierden het bij mijn ouders die voor alles zorgden. Pas toen de oudste 3 was zijn we er thuis ook mee begonnen, hij kreeg het echt mee op de creche. En op school was het hek helemaal van de dam. En nu gelooft hij nog steeds. Dochter interesseert het ook nog allemaal niet, ze is 3 en wij zitten het Sinterklaasjournaal te zien en zij zit te spelen. Dus ja, op jouw manier heb ik het nooit gedaan en zou dat nu nog steeds niet doen als ik in de jongere kinderen zat.
  Ze mogen hier de schoen ook pas opzetten als hij hier gearriveerd is, scheelt weer 1 week schoen zetten.:-) Hoewel ik het nu wel leuk vind als ze op de basisschool zitten, maar daar voor Nee hoor. Het is gewoon ook een hele drukke periode voor ze als ze op school zit.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook pas begonnen met een jaar of 4. Toen waren ze er op school mee bezig. Op het kdv was het minder omdat veel kinderen het ook best eng vinden.
  We gaan niet naar de intocht, veel te veel herrie, hebben we 1x gedaan en dochter is 6 jaar later nog steeds getraumatiseerd van de herrie.
  Als het toevallig uitkomt kijken we de intocht op tv.
  We volgen wel het Sinterklaasjournaal, vooral omdat we fan zijn van Pietje Paniek.
  Schoen zetten is ook leuk als je niet meer geloofd, dus dat doen we wel. En het is het feest waar opaas en omaas los gaan met de kadoos, wij ouders kopen niets. Tracteren de volwassenen op een chocoletter thats it. Het is tenslotte een kinder feest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij willen dit jaar voor t eerst naar een intocht.. al is dochter er eigenlijk te slim voro nu.. die vraagt nu dus of we naar meppel gaan... oops.. t verhaal maar beginnen over hulpsinterklazen ? :p voorheen altijd op tv gekeken ivm de drukt.. maar wil t voor t eerst proberen.. ben benieuwd.. echt voorbereiden geen idee hoe.. de dag zelf een beetje vertellen hoe t gaat.. maar weet t zelf ook niet.. kom hier niet vandaan, kom uit een dorpje met 5000 inwoners ;) dat is toch anders dan hier de drechtsteden ;) wij deden met de scholen ook vaak nog wat met de intocht.. een dansje oid, dat kan hier niet met tig scholen :p t liefst zou ik er zo min mogelijk aan doen verder.. wat knutselen met opvangkids, intocht kijken, pakjesavond, en meer niet.. maar helaas.. dochter volgt t sinterklaasjournaal op school en dus ook thuis.. jongste vindt t doodeng :( voor dochter geeft t veel te vee spanning.. dus we staan langzamerhand weer op standje overleven tot januari :( dan nog sinterklaasfeest bij scouting en op opa's werk en natuurlijk pakjesavond (middag) en schoen zetten enz..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij gaan elk jaar naar de plaatselijke intocht en ik heb daarnet het boek van Sinterklaas besteld voor hem. Ik denk niet dat hij er al veel van begrijpt. Behalve dan de pepernoten. Hij is dol op pepernoten!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...