dinsdag 29 november 2016

Wijzigingen in salaris-structuur

Bij ons op de werkvloer wordt momenteel gesproken over een wijziging van de salaris-structuur. Nu is het zo dat de mensen met een contract van meer dan 20 uur hun salaris krijgen rond de 26e van de lopende maand, en de mensen die minder dan 20 uur werken op de 6e van de maand daarna.

Voor de eerste categorie geldt dan dat ze hun over-uren en toeslagen en dergelijke allemaal een maand later krijgen. Je krijgt dus elke maand een standaard basissalaris + de overuren en toeslagen van de maand ervoor.

Als je minder dan 20 uur werkt krijg je direct op de 6e het salaris + overuren en toeslagen van de maand ervoor. Je hoeft dus minder lang te wachten hierop. Aan de andere kant: aangezien de meeste vaste lasten al vóór de 6e van de maand worden afgeschreven, is het ook wel weer eens lastig en moet je wel heel goed opletten dat je niet per ongeluk teveel uitgeeft.

Hoe dan ook: ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor het daadwerkelijk gewijzigd wordt. Ik hoorde dat mijn collega's die net nieuw zijn aangenomen direct op de 26e uitbetaald krijgen, ongeacht het aantal uren dat ze werken. Voor hen is het dus al rechtgetrokken. Uiteindelijk lijkt met dan makkelijker als dit voor de hele afdeling op dezelfde dag gaat gebeuren.

Aan de andere kant mag het van mij ook nog wel even duren. Nu kan ik heel makkelijk controleren of mijn salaris klopt. Straks moet ik dan een soort dubbele administratie gaan bijhouden en elke maand dubbel controleren; in het verleden heb ik namelijk al een aantal keer geconstateerd dat het aantal uren dat werd uitbetaald niet klopte.

5 opmerkingen:

 1. Hier beide versies. Ik krijg mijn basisloon elke maand uitbetaald en de overuren een maand later. Ik werk maar voor een paar uur in de week en bij iedereen geldt dit systeem. Vriendlief werkt fulltime, maar wel met wisselende uren en krijgt elke 2 donderdag van e maand zijn salaris van de maand ervoor. Bij hem worden ook de meeste vaste lasten afgeschreven en dus heeft hij altijd wat meer geld op zijn rekening staan. In het begin is het even wennen maar nu zijn we er aan gewend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overigens ligt er bij ons op het werk elke week een uitdraai met de gewerkte uren van de week daarvoor, dat kun je dus controleren en meteen ingrijpen. Bij vriendlief werken en met een inlogklok.

   Verwijderen
 2. Mijn man krijgt zijn basisloon en de supplementen voor nachten,laatdienst en zondagdienst van drie maanden terug altijd op de laatste dag van de maand (behalve als die in het weekend valt want dan wordt de wedde op de laatste vrijdag van de maand gestort)

  Wij kunnen heel moeilijk controleren of de toeslagen correct worden uitbetaald aangezien we op die toeslagen en op de fietsvergoeding altijd drie maand moeten wachten.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ingewikkeld zeg! Ik begrijp wel dat ze het doen, omdat het dan beter te controleren is voor het bedrijf, maar een dubbele administratie thuis is ook niet handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wua uren bijhouden is enkel wennen denk ik? Basisuren is elke maand gelijk en dan overuren per periode bij houden?

  En financieel..tja mn man heeft elke 4 weken salaris ipv maandelijks en ik 3 bedrnagen, afhankelijk wanneer de ouders betalen...;) om die reden gaan inkomsten naar de spaarrekening en dan 1e van de maand een soort eigen maandsalaros naar de betaalrekening...anders geen overzicht en komt t nooit uit haha

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...