maandag 15 juli 2024

Gezocht: mijn energie

De schoolvakantie is nog maar net begonnen en ik word al geconfronteerd met een gebrek aan energie. het is dit keer volgens mij geen sociale hangover,  maar er is wel een hoop gebeurt de afgelopen week wat mij mentaal dan veel energie kost. Zodra dat 'het gevaar' dan is geweken merk ik eigenlijk pas hoeveel spanning ik ervan heb gehad en dat uit zich dan in vermoeidheid. 

Gelukkig wilde er wel een vriendje van Tobias komen spelen vanmiddag, dan kan ik even lekker op de bank liggen en een boek lezen om weer wat energie op te laden. Ik lees nu op aanraden van een vriendin het boek burnout-dagboek - hier herken ik wel veel in, vooral van het geen grenzen aan kunnen geven. Ik heb uiteraard geen burn-out. 

 Nou, hoe dan ook: ik wilde toch even wat van me laten horen. Het zal vast snel weer beter gaan, zeker nu het vakantie is en we dus lekker rustig aan kunnen opstarten in de ochtend, zonder haast en gestress. 


4 opmerkingen:

  1. Goed om je af en toe even terug te trekken en rustig te liggen en wat te lezen. Een uurtje slapen misschien?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik heb vanmiddag ook even met mijn ogen dicht op de bank gelegen. Echt slapen overdag lukt mij vaak niet.

      Verwijderen
  2. Probeer wel zoveel mogelijk om een vaste tijd op te staan. Natuurlijk is een keer langer blijven liggen heerlijk maar als je dat meerdere dagen doet raak je uit je ritme en juist veel vermoeider. Ook een vaste bedtijd ondanks een vakantie periode draagt bij aan een goed uit geruste vakantie terwijl we meestal geneigd zijn alle remmen los te gooien. In ieder geval wil ik je een fijne rustige tijd wensen en ik hoop dat je weer goed in balans komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed dat je even een stapje terug doet en probeert je rust te pakken om zo weer wat beter in balans met je energie te komen.
    Ik vraag me wel af waarom je het zo erg benadrukt dat je geen burn out hebt.
    Ondanks dat hoop ik dat je wat aan het boek hebt en wens ik je een fijne dag!
    Groeten,
    Bep

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)