woensdag 26 oktober 2011

aan de slag!

Vandaag ben ik begonnen met het boek Aan de slag met de Huishoudcoach. En ik moet zeggen, ik ben erg enthousiast! Vandaag heb ik stap 1 genomen: het opruimen van mijn badkamerkast. De badkamer was me al sinds de verhuizing een doorn in het oog; de hele wasmachine stond vol met allerlei troepjes en ook de badkamerkast was niet zo ingedeeld als ik wilde. Met de tips uit het boek heb ik vanochtend de hele badkamer opgeruimd en schoongemaakt. Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat.

Vanavond zat ik me ontzettend te vervelen en ik had het koud. Ook voelde ik me een beetje zielig, omdat Sander vanavond lekker uit eten is, en mijn pasta met snijbiet niet zo lekker was als ik hoopte. Ik besloot om me over al deze dingen heen te zetten en gewoon nog een stapje verder te gaan (ondanks dat Els Jacobs aangaf dat te snel van start gaan een van de valkuilen is bij het opruimen). Ik heb toen ook nog eens mijn hele kledingkast uitgezocht.

Alle zomerkleding ging in een wasmand en alle winterkleding en kleding van Sander gooide ik op het bed. De kleding die ik niet meer zou gaan dragen heb ik op een stapel voor het Leger des Heils gezet. Vervolgens wilde ik ook alle winterkleding die in een koffer zat eruit halen en uitzoeken, maar helaas kreeg ik de koffer zelf niet open. Dit zorgde wel voor wat vertraging, omdat ik toen moest wachten tot mijn vader me kwam helpen met deze koffer. Daarna was het klusje toch nog redelijk snel gepiept. Pfiew, ik had al visioenen dat ik op de bank moest gaan slapen!

Nu de kast is opgeruimd blijkt dat er best nog wel ruimte is voor wat meer kleding. Eerst leek de kast namelijk al propvol, maar met een andere indeling blijkt dit best mee te vallen! We maakten ons best wel zorgen over het ruimtegebrek in de kledingkast. Sander en ik willen namelijk binnenkort (begin januari) gaan samenwonen en dan is het toch wel handig als hij iets meer ruimte heeft dan 1 legplankje. Nu zijn er nog 2 lege legplanken én een kledingroede van een halve meter.

Ook kwam ik erachter dat ik nog enorm veel winterkleding heb! Ik werd helemaal blij toen ik al mijn shirts met lange mouwen van vorig jaar tegenkwam; ik was alweer vergeten dat ik er zoveel had! Ik denk dat ik hiermee zeker de winter wel door ga komen zonder nog veel extra aankopen te hoeven doen. :)

Naast het openmaken van de koffer heeft mijn vader ook nog wat kleine dingetjes voor mij opgehangen. Ik heb nu bijvoorbeeld een extra gordijn voor het keukenraam; hopelijk houdt dat in de winter de kou een beetje buiten. Ben ik erg blij mee!

Kortom: vandaag was een aardig productief dagje! De rest van de week ga ik eventjes niet opruimen, maar genieten van de vooruitgang die vandaag is geboekt, zoals Els Jacobs dat zo mooi aanraadt.

Op welke manier ontspannen jullie na het opruimen?

3 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend goed zeg, super dat je door hebt gezet. Volgens mij wordt ook altijd bedoeld dat je niet te snel van start moet gaan in de zin van: je kast helemaal leeggooien en halverwege afhaken, waardoor je alleen maar meer troep veroorzaakt hebt.

  Soms vind ik opruimen wel ontspannend genoeg, andere keren ga ik daarna lekker een filmpje kijken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meestal sla ik helemaal door met het opruimen (valkuil dus..)
  En dan ga ik veel te laat naar bed met een hoop rotzooi om me heen!! Gelukkig ben ik heel wat gewend met onze eeuwige verbouwing!
  Elke keer een stukje, zoals jij nu doet, is beter....

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...