vrijdag 28 oktober 2011

leuke gratis uitstapjes

Vanmorgen las ik op de blog van Huisvlijt het bericht dat zij nooit meer naar de bioscoop ging, omdat dat zo duur is. Ik merk zelf dat ik ook weinig uitstapjes meer maak met Sander. Niet omdat we het niet kunnen betalen, want we werken allebei en hebben nog geen kinderen, maar we willen liever sparen voor onze vakantie. Als je graag iets van de wereld wilt zien, betekent dit wel dat je afentoe iets minder vaak de bioscoop, restaurantjes enz. ziet. We weten waar we het voor doen, maar het is natuurlijk wel belangrijk om regelmatig samen iets leuks te doen… anders kom je zo in een sleur!

Waar ik echter nog nooit over had nagedacht is hoeveel gratis evenementen er zijn. Er is elke week wel wat te doen in Rotterdam en omstreken. Ik stond daar nooit zo bij stil, tot ik in het boek Leven voor een habbekrats hierover las. Pas toen vroeg ik me af waarom ik altijd zoveel geld moet uitgeven om iets leuks te doen, terwijl er zoveel gratis wordt georganiseerd.

Zo gaan Sander en ik vanavond meedoen met een avondwandeling in Capelle aan den IJssel, van de vereniging natuurvrienden Capelle. Tijdens deze wandeling gaan we op zoek naar de nachtdieren die in het Capelse bos te vinden zijn.

Volgend weekend gaan we op zaterdag naar The Kings Speech in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam, en op zondag is er een vertoning van de film No impact man in het cultureel centrum Djoj. Een leuk begin van de No Impact Week! Doen jullie daar trouwens ook aan mee?

We hebben dus komende weken een hoop gratis dingetjes om naar uit te kijken. En tegelijkertijd blijf ik ook op de uitkijk staan voor nóg meer leuke activiteiten. Letten jullie ook op gratis uitjes, of doet dit jullie niet zoveel?

6 opmerkingen:

 1. Ik had er van de week geloof ik al over geschreven: ik ga morgen twee musea bezoeken tijdens de Museumdag. Wij geven ons geld vooral uit aan verbouwen en dan schieten uitjes er ook vaak bij in, terwijl het juist zo leuk is om er ook even tussenuit te zijn. Gratis of bijna gratis uitjes zijn dan een mooi alternatief :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die uitstapjes dichtbij huis is wel groener dan veel van de wereld zien :-P
  Wel leuk die gratis uitjes. Wij vinden het het leukst om boswandelingen te maken en nemen dan eigen proviand mee. Ik zou wel in een restaurantje willen eten, maar dat is een beetje lastig met mijn dieet.
  Hier zijn we al bezig met no impact. Nou, ja, lower impact. Vegetarisch, veganistisch, geen vliegreizen, tweedehands kopen, consuminderen etc.
  Er is trouwens een heel leuke website van Lowimpactman in België.
  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is leuk van de grote stad, er zijn zo veel leuke dingen en festivals voor niets! Hier is ook wel het een en ander te doen, maar toch wat tuttiger dingen.

  Bioscopen vind ik toch al niet geweldig. Meurende popcorn, je kan geen bier halen en naar de wc als je dat zelf wil. En mensen kletsen niet door de film! :)

  In elk geval, alvast heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zeg, al die gratis uitjes. Bij ons in Weert wordt ook regelmatig wat gratis georganiseerd. We nemen ons telkens voor om daar wat vaker naar toe te gaan, helaas schiet het er met de kinderen vaak bij in. Maar als je goed zoekt, is er heel wat te doen.
  Veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hmm, een beetje dubbel gevoel krijg ik hierbij.Ik begrijp dat je wil sparen voor een reis,maar met twee salarissen kun je je toch wel permitteren een theatervoorstelling te kopen en daarmee de gezelschappen steunen in deze moeilijke tijd?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie column!
  Heerlijk, al die gratis evenementen! Vooral in de zomer bezoek ik veel festivals die in de stad worden georganiseerd. Qua bioscoopbezoek ben ik verwend. Ik heb een Pathé Unlimited-kaart, voor 19 euro per maand kan ik onbeperkt naar de film. Na 2x heb je het eruit en ik ga bijna iedere week. En als ik dan een keer een bioscoopbon krijg, bij n actie of als cadeau, neem ik iemand mee. Zijn we met zn 2-en gratis naar de film en dat voelt goed!
  Ook koop ik nog zelden tijdschrijften.. Ik bezoek liever blogs over mode en lifestyle. Gratis, en het zijn er zo veel!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...