maandag 11 maart 2013

NIW dag 2: afval

Gister zijn we begonnen aan de no impact week. Sander weet dat waarschijnlijk niet eens, trouwens ;) Maar het was wél zo. Gister mochten we namelijk niet shoppen. En dat vinden we eigenlijk niet eens zo heel erg moeilijk...

Vandaag is het thema 'afval'. Dat wordt al lastiger!! Bij mij op het werk wordt enorm veel afval geproduceerd. Kant en klaar maaltijden uit de magnetron in plastic bakjes. Plastic bekertjes om uit te drinken. Plastic bestek.... Het hele jaar heb ik al (samen met wat collega's) geprobeerd actie te voeren om in elk geval die plastic bekertjes uit te bannen. Maar helaas, het is maar deels gelukt. Een hoop collega's drinken nu wel uit glazen mokken, maar de bewoners gaan vrolijk door met plastic.

In tegenstelling tot vorige keer ga ik me er niet te druk over maken hoe het op mijn werk gaat. Ik ga puur mijn eigen impact aanpakken. 'Geef me kracht om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, moed om te veranderen wat ik kan veranderen en wijsheid om het verschil tussen beiden te zien'.

Kwam er net achter dat de vuilniszakken op zijn en omdat ik niks mag kopen behalve eten en drinken, ga ik het afval dan maar in een plastic tasje weggooien de komende week... :)

Hoe gaat het bij jullie? Hebben jullie ook wel eens groene 'irritaties' op het werk?

4 opmerkingen:

 1. Wat triest,dat nog steeds groene akties op het werk zo weinig steun krijgen. Zo'n 20 jr geleden lukte het me samen met een collega het scheiden van papier op te zetten. En een flink aantal mensen mee te krijgen om een eigen mok mee te nemen. Maar we zijn wel uitgelachen door de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm nou het bevreemd mij op de zaak welleens dat het zo gaat als het gaat, maar irriteren doet het mij niet echt.
  Ik denk dat je door zelf een goed voorbeeld te geven, en dat te blijven doen ehm wellicht wel iets bereikt, ook in gedrag bij die anderen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het altijd fijn dat bezuinigen en rekening houden met het milieu vaak samen op gaan. Op de redactie waar ik stage heb gelopen, werd er om die reden uit eigen mokken gedronken ipv weggooibekertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik loop er ook weleens tegen aan op het werk.( werk in de zorg)Er worden snel dingen weggegooid. Er wordt veel wasmiddel gebruikt, mensen denken nog steeds dat het dan schoner wordt. En bij sommigen de gedachte, ik hoef het niet te betalen. We werken er met teveel mensen om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Persoonlijk doe ik dus mijn eigen ding en zo nu en dan gooi ik eens een balletje op.

  GR Ellen

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...