maandag 11 maart 2013

Ik doe mijn best om elke dag een stukje te schrijven voor onze nieuwe site, maar momenteel gaat het even niet zo hard... Ben namelijk al twee weken niet echt lekker. Elke keer duizelig, enorm moe en ontzettend emotioneel (huilen om liedjes op de radio, bijvoorbeeld!!). Daarnaast heb ik ook last van vreetbuien, niet normaal meer! Hele zakken drop of paaseitjes gaan er in één keer doorheen. Thuis ben ik helemaal nergens toe te zetten, zit voorpampus op de bank... Dan weer rugpijn, dan weer duizelig....

Ik vraag me af: is dit stress? moet ik ongesteld worden? ben ik zwanger?? Ik weet het niet... Ik weet alleen dat ik regelmatig het gevoel heb alsof ik mijn eigen lichaam niet meer ken sinds ik ben gestopt met de pil :(

Dus, even geen positief berichtje, maar ik moest het gewoon even kwijt.... Iemand tips??

20 opmerkingen:

 1. Beterschap, ik dacht eerst aan een zwangerschap, toch maar een testje doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe sowieso elke maand een test, omdat ik nog niet ongesteld ben geworden nadat ik ben gestopt met de pil... Tot nu toe negatief resultaat, maar binnenkort toch maar weer eens testen inderdaad

   Verwijderen
 2. Tja ik dacht ook te zeggen : doe nog maar eens een zwangerschapstest..
  hoop dat je je snel weer beter voelt!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. spannend, joh. hoop op goede uitkomst

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Dat is (helaas) ook al gebeurt en daar kwam ook niks uit :(

   Verwijderen
 5. Ik kan natuurlijk niet voor jou spreken, maar je baan kwijt raken had bij mij toch wel veel impact. Ook al was ik blij dat ik daar weg kon, heb ik toch wel een jaar nodig gehad met allerlei vage lichamelijke klachten, om weer een beetje tot mezelf te komen, dus... Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dacht ook aan zwanger, maar het zou natuurlijk ook stress kunnen zijn. Bij de ene uit zich dat anders dan bij een ander. Sterkte en beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik dacht ook meteen: hee, zwanger....
  Maar het kan natuurlijk van alles zijn. Misschien moet je lichaam zich ook wel helemaal resetten nu je gestopt bent met de pil. Als je hormonen nu alles weer zelf moeten doen, kan dat je lichaam ook behoorlijk op z'n kop zetten. En misschien is het ook een combinatie van stress en dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Eerste gedachte: Zwanger!

  Tweede gedachte: Kan ook met het ontpillen te maken hebben. Je lichaam is gewend aan de pil en nu moeten je hormonen het zelf weer allemaal regelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik moest ook denken aan een zwangerschap, maar het kan ook een aanpassing van je lijf zijn, de pil zit toch vol hormonen, dus als je die niet meer binnenkrijgt, kan de boel best even ontregeld zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoe sta je tegenover b.v. acupunctuur? Om eens op chinese wijze een diagnose te stellen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb daar nooit zo over nagedacht, maar ik geloof eerlijk gezegd nooit zo in zulke dingen...

   Verwijderen
 11. Hmm, ik dacht ook gelijk aan een zwangerschap. Net zoals ongeveer al mijn voorgangers zie ik. ;-) Ik denk dat het ook wel met het ontpillen te maken kan hebben, hormonen zijn rare dingen... Ik hoop dat je je snel weer beter voelt! Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En ook ik denk aan hormonen en een eventuele zwangerschap... Ik duim voor je dat dit het is! Even afwachten maar...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Toen ik 15 jaar geleden met de pil stopte omdat we klaar waren voor een kindje heb ik me lang zo gevoeld als jij hierboven beschrijft. Daar kwam nog bij dat ik pas na 13 weken voor het eerst ongesteld werd. De tweede keer duurde het 9 weken en de derde keer 7 weken. Grappig is dat ik uiteindelijk bij zoon (en dus de 4e keer) precies een cyclus had van 28 dagen. Uiteindelijk kregen wij een prachtige zoon (en later nog een dochter) maar ik moest echt ontpillen en vooral het duizelig voelen vond ik vreselijk. Ik heb ik weet niet hoeveel testjes gedaan van die dure van predictor, die van de kruitvat ed werkten toen nog met een pipetje en gedoe.
  Groetjes Nikki

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Eh ook ik zou denken..doe een zwschapstest?? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een zwangerchapstest is een optie, maar ik kan me ook voorstellen dat alle spanningen van je werk er uitkomen nu je zekerheid hebt over het ontslag. Ik zou mezelf de ruimte gunnen om al die spanningen een plek te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. IK heb er ook veel last van gehad toen ik stopte met de pil. Ben toen na een paar maanden weer begonnen en na een half jaar opnieuw gestopt. Toen zonder heftige klachten. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jeetje, krijg gewoon zin je even te bellen... meid, het is wat het is, je lichaam weet wat het moet doen. Probeer het maar zoveel mogelijk te accepteren en zo min mogelijk te onderdrukken... misschien duizelt het leven je even letterlijk (gezien je ontslag enzo?)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...