vrijdag 24 oktober 2014

Update koemelk-allergie

Het is nu anderhalve week geleden dat we zijn begonnen met de provocatie-test voor de koemelk-allergie. Inmiddels zit Tobias al 4 dagen op complete standaard flesvoeding en het gaat nog steeds goed... Daarnaast heeft hij ook creme fraîche, kaas en yoghurt gegeten. En ook dat gaat goed.

Nou kan het zo zijn dat er alsnog een reactie komt, maar hoe dan ook is de allergie écht een heel stuk minder geworden en mogelijk zelfs helemaal over. Wat ben ik daar ontzettend blij mee! :) En Tobias zelf ook wel, geloof ik. Hij eet in elk geval heel vrolijk mee van alle maaltijden waar kaas doorheen zit; het is al net zo'n kaaskop als zijn ouders :)


PS: sorry voor de vele blogjes vandaag ;) Ik ben een beetje ziekjes en zit eigenlijk al de hele dag maar een beetje te laptoppen... 


6 opmerkingen:

 1. Ow, fijn dat hij het goed verdraagt! Scheelt zoveel in opletten wat hij binnen krijgt...aan de andere kant, mijn kinderen(koemelkallergie en coeliakie) hebben er geen problemen mee gehad dat ze zo moeten opletten wat ze binnen krijgen. Doordat ze vaak geen kant en klaar pakjes konden eten hebben ze wel heel jong geleerd "echt" te koken.Thuistopkoks zijn het nu, die hun hand ook niet omdraaien om voor anderen te koken. Een dochter heeft zelfs een weblog over puur en bewust lekker eten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat de KMA en coeliakie in elk geval als positief bij-effect hebben gehad dat jouw kinderen thuistopkoks zijn geworden :)

   Wij waren toevallig twee maanden voor de geboorte van Tobias al begonnen met veel koken met basis-ingredienten ipv pakjes en dat beviel zo goed dat we dat nog steeds doen. Het gebeurt maar sporadisch dat we nog ergens een pakje voor opentrekken.

   Wel zit er vaak melk, kaas, creme fraiche, slagroom of yoghurt door onze sausjes, dus dat belemmerde af en toe wel om met zijn allen hetzelfde te eten, maar als de KMA over is dan is dat geen probleem meer :)

   Verwijderen
 2. Mooi dat Tobias nu goed reageert op de standaard flesvoeding!

  En beterschap voor jou..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het zo goed gaat met de kleine. Hopelijk is hij er helemaal overheen. Leuke foto van de kleine. En voor jou: Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Scheelt een heleboel stress dat hij nu gewoon mee kan eten, enne beterschap toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Da's toch wel een zorg minder, erg fijn! Goede kans dat het zo blijft.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...