zaterdag 25 oktober 2014

Vergeten af te kloppen :(

Pffh, ik ben niet bijgelovig, maar ik zou het haast wel worden na vanochtend. Gisteravond schreef ik een heel blij stukje over de koemelk-allergie die over leek te zijn. Vanmorgen haal ik Tobias uit bed en het viel me direct op dat hij enorm aan het krabben was op zijn achterhoofd en achter zijn oortjes. En inderdaad waren er weer plekken met eczeem te zien achter zijn oren :(

O, wat baal ik zeg! :( Het een heeft natuurlijk helemaal niks met het ander te maken, maar ergens voelt het stom genoeg wel alsof ik het over hem heb afgeroepen door mijn blogje :(

Maargoed. Positief ingezien: we weten nu dat hij in elk geval al flink over de koemelk-allergie aan het groeien is. De reactie is al stukken minder geworden. Als dat het geval was mochten we terugstappen naar de Nutramigen, maar daarnaast wél sporen geven. (Oftewel: af en toe een product waar wat koemelk in verwerkt zit)


Edit: Tobias blijkt ook een kies te krijgen! Dus nu hopen we dat hij daardoor wat meer last heeft van eczeem en wachten het toch nog even af....


9 opmerkingen:

 1. Alsof de duvel er mee speelt he.
  Maar wel heel fijn dat hij er al zo'n eind overheen is. Hier is kabouter met 2nog wat gevoelig als ze veel binnen krijgt. En dat is makkelijk te regelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh balen zeg :( maar wel fijn dat de reactie een stuk minder heftig is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach hè, vervelend dat het toch deels wat terugkomt.
  Hopelijk gaat ook dat dan toch nog es weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Balen, maar het geeft aan dat er grote kans is dat het nu een intolerantie id. geworden.
  Mijn advies is om hem de komende weken even geen dingen met koemelk te geven. Dan voorzichtig af en toe iets zonder lactose, zoals belegen Nederlandse kaas of lactosevrije yoghurt. Met die laatste moet je ook voorzichtig zijn want niet alle lactose intoleranten verdragen dat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kun je later heel voorzichtig verder gaan uitbreiden en zien hoever hij komt.

   Verwijderen
  2. Klopt. Ik verdraag inderdaad geen yoghurt. Maar verder is bijna alles te vervangen door lactose-vrije producten. Hoewel de keuze hier in Nederland erg beperkt is. Lactose-vrije melk moet ik al zoeken, laat staan zachte kaas en andere producten. Maar ik heb wel zo goed als geen last van mijn darmen.

   Eczeem kan ook door stress worden veroorzaakt Daantje. In dit geval kan de doorkomende kies de schuldige zijn van de eczeem waar Tobias nu last van heeft. Kijk het gewoon even aan, misschien is het weg zodra de kies door is.

   Verwijderen
 5. even over het zielige muisje; gewoon verdrinken in warm water, geloogf me het muisje komt er niet overheen met dat gif.
  ik heb dit ook gehad en vond het ook vreselijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vang ze in een muisvriendelijke muizenval door een stukje brood met pindakaas eraan in de val te hangen. Het gaat razend snel soms al na een paar minuten, Ze schijnen gek op pindakaas te zijn en dat blijkt wel bij ons .
  suk6.
  Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zal je altijd zijn. Wel fijn dat de reactie minder is, misschien is het dan ook sneller over. En misschien komt het als reactie op de pijn van zijn kiesje.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...