donderdag 4 juni 2015

Abonnement bibliotheek afgezegd

Nu ik toch bezig ben met afzeggen heb ik naast het sportschool-abonnement ook het abonnement op de bibliotheek afgezegd. Ik ging altijd naar "de grote stad" om boeken te lenen, maar met Tobias vind ik dat toch net even een minder ontspannen uitje dan vroeger. Dus tsja, dan maar afzeggen!

Dat betekent echter niet dat ik helemaal geen abonnement meer op de bibliotheek wil. Ik denk dat ik me ga aanmelden bij de bibliotheek van ons "dorpje". Ik kom geregeld langs deze bibliotheek gefietst of gewandeld en kan hier dus veel makkelijker even naar binnen stappen om een boek te lenen of terug te brengen. Dit lijkt me dus een stuk handiger.

Enige nadeel: ze hebben niet zo'n groot assortiment als de grote bibliotheek. Maar daar komen we ook wel weer overheen :)

Zijn jullie lid van de bibliotheek?

23 opmerkingen:

 1. onze bieb is aangesloten bij een grote bibliotheek-kring. Bij de online catalogus kan ik alles reserveren van de hele regio, en ik krijg een mail als het voor me klaar staat. Ik kom nu alleen nog in de bieb om mijn bestellingen op te halen/terug te brengen, ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. by the way, mijn vrouw is vrijwilliger bij de bieb, dus we hebben een gratis abonnement:-P

   Verwijderen
 2. Jazeker, één van de betere besparingen die ik heb gedaan. Kochten regelmatig nieuwe boeken. Sinds het lidmaatschap aan de bibliotheek is dat een stuk minder geworden, en het lidmaatschap is slechts rond de 40 euro

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik was lid maar ze zijn voor mij op ongunstige tijden open.. in de ochtend pas laat dat ik t niet meer red met dochter ophalen uit school, na school is dochter te moe, smiddags slapen zoontje en evt opvangkids.. zaterdagochtend heeft dochter scouting (dan zijn ze ook open) dus ik redde t nooit om boeken terug te brengen (en dusook niet meer om nieuwe uit te zoeken) we leenden ze ook altijd 6 weken oid (online verlengen) wil wel weer boeken gaan lenen voro dochter als ze begint met lezen.. even kijken of dat lukt. zoontje hoeft niet meer in de buggy binnen dus is al iets makkelijker

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor iets meer dan 40 Euro per jaar heb ik altijd boeken in huis via de biep. Ik vind het een geweldige uitvinding en zou niet mee zonder willen. Huisgenoten lezen minder, maar af en toe ook en dat kan op mijn kaart. Een goedkopere hobby bestaat bijna niet. Het levert mij veel op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb geen lidmaatschap van een bibliotheek. Wel worden er in het gebouw waar ik woon via de lift boeken gewisseld. Ik leg er regelmatig iets in en vind ook regelmatig (ongeveer 2 keer per maand) iets leuks. Daarnaast kijk ik wel eens bij de kringloop. Vaak staat de moeder van mijn vriend dan als vrijwilliger achter de kassa of een goede kennis van haar. Ik vraag dan om 'de boeken achter te leggen'. Dan neemt de moeder van mijn vriend (die vrijwilligerskorting krijgt) de boeken voor mij mee, nadat ik ze heb gelezen (vaak al tijdens onze bezoeken aan de moeder van mijn vriend) gaan ze weer terug naar de kringloop.
  Ik heb geen idee of ik zo goedkoper uit ben. Het wisselt nogal hoeveel ik lees, in de zomer veel minder dan in de winter bijvoorbeeld. Maar het bedrag van 40,- euro per jaar wat ik zag staan voor een lidmaatschap, daar blijf ik zeker onder.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee ik ben niet lid. Ik heb van mijn oma dozen voor (streek) romans gekregen die ik nog niet uit heb. Ook van een vriendin mag ik alle boeken lezen die ze heeft (en ze koopt heel vaak een leuk boek). De kinderen zijn wel lid (zoon in de plaats van zijn school en dochter in het durp waar we wonen). De bieb is veel open en heeft ook veel. We gaan af en toe boeken halen voor haar.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zit in precies dezelfde situatie ;}
  hier op dorp niet veel keuze, heb geen zin om altijd minimaal 2dorpen verder naar debieb te gaan. dan maar geen abbonnement

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik werk zelf bij een klein 'biebje' bij ons in het dorp, en ons motto is altijd, we zijn dan wel klein, maar we kunnen alles reserveren!!
  Dat kan bij jullie bieb denk ik ook wel, en t is vrijwel altijd kostenloos! succes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Is je lidmaatschap bij de 'grote' bibliotheek bij jullie dan niet voor de hele provincie (en dus ook voor jullie 'dorpsbieb'? Ik ben namelijk lid van de bibliotheek in mijn woonplaats. En daarmee kan ik boeken lenen in alle bibliotheken in Overijssel. Dus als mijn bieb het boek niet heeft, dan haal ik het in Zwolle. Gewoon met mijn eigen pasje. Is verder geen extra abonnement, gewoon standaard. En voor mensen die niet zo mobiel zijn, die kunnen de boeken uit andere overijsselse bibliotheken zelfs kostenloos laten bezorgen bij 'onze' bieb.
  Ik dacht dat dit een landelijk systeem was :P

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier mogen kinderen tot 18 jaar gratis lid zijn. Dus ik leen alleen voor de kinderen, eventueel. Momenteel al een tijd niet geweest hoor. Te druk :p

  BeantwoordenVerwijderen
 11. was wel lid van de bibliotheek bij mij in de wijk,maar helaas die gaat dicht, nu zou ik er speciaal voor naar het centrum moeten, dat betekend naast de 2 uur die ik al per dag fiets naar mijn werk nog weer een half uur extra fietsen betekenen ,in de zomer geen probleem, maar weet nu al dat ik dat in de winter niet ga doen, dus helaas mijn abonnement maar gestopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij moeten niet betalen om lid te zijn van de bieb en kunnen gratis boeken ontlenen. Enkel als je de boeken 'overtijd' binnenbrengt moetje boete betalen (heb ik nog nooit gehad) Voor het ontlenen van cd's en dvd's moet je wel betalen maar ik weet niet hoeveel aangezien ik dat nog nooit gedaan heb. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mijn bibliotheepas is een van de beste en leukste consuminderkeuzew die ik maakte! Ik lees meer en leukere boeken dan toen ik ze kocht en als een boek ongelezen blijft, is er geen zeurstemmetje meer in mijn adhterhoofd...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel lang heb ik groot abonnement gehad, waarvoor ik redelijk wat betaalde. Begrijp me goed, een lidmaatschap is altijd nog véél goedkoper dan al je boeken te kopen, dus zo duur was het ook weer niet. Nu kost zo'n abonnement €45,-. Op dit moment heb ik een gratis abonnement. E-books kosten verder niets, als ik "echte" boeken wil lenen, dan kost dat €1,50 per boek. In mijn wijkfiliaal hebben ze niet veel keus, maar ik heb in de stad Groningen de beschikking over alle uitleenbare boeken van de bibliotheek. Dus ik reserveer en dan kan ik een boek op 5 minuten fietsafstand afhalen.
  Bij een groter abonnement kun je ook boeken aanwezig in de provincie Groningen reserveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wij hebben alleen een abonnement voor kleuter, kinderen tot en met 12 zijn hier gratis. Ik lees zelf niet zo heel veel, maar met kleuter des te meer. We reserveren vaak boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Met mijn biebpas kan ik in een heel groot gedeelte van Friesland keken lenen en inleveren voor 45euro per jaar. Meestal ga ik naar onze dorpsbieb, soms bij mijn ouders en soms in de "grote" stad. Ondanks een ereader wil ik mijn abonnement niet missen.
  Kun jij dit ook niet met jouw pas naar vers

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt ook e-books op je reader lezen via de bieb. Ik heb zelf een comfort abo. Voor €70 kan ik het hele jaar door boeken, dvd, cd lenen en reserveren in het land zonder extra kosten en nooit boetes. Ideaal. Goud waard, de bieb!
   Ol

   Verwijderen
 17. Ik ben nog steeds lid van de bibliotheek. Ik heb een xl-abonnement. Wat inhoud dat ik 30 boeken kan lenen voor 6 weken. Het reserveren is gratis.
  Tot 2 jaar terug hadden we in de wijk nog een bibliotheek, maar alle wijk bibliotheken zijn opgeheven en alleen die in het centrum is nog open. Ik combineer het meestal als ik toch in de stad moet zijn anders is het wel erg ver om even 14 km op en neer te fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Is Tobias al lid van de bieb? Dat is namelijk wel gratis en dan kan je in ieder geval voor hem lekker afwisselen met kinderboeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ...oh en het assortiment is veel groter als je online reserveert.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jazeker! Ik vind de bibliotheek geweldig, en zou die nooit kunnen missen. Want ik spaar er bakken met geld mee uit, omdat ik boeken kan lenen in plaats van kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. In de bibliotheek struinen en boeken halen was altijd een uitje voor mij. Helaas hebben ze in onze woonplaats een prachtige nieuwe bieb gebouwd echter met een kleine lift. Voldoende groot voor een gewone of kleine elektrische rolstoel, maar niet voor mijn wat grotere rolstoel. Echt belachelijk om bij zo'n grote bieb dan te besparen op de lift. Maar het is niet anders. Ik kan erin, via een andere personeelslift etc maar dat is zo'n gedoe dat ik er nauwelijks meer kom. Ik heb het afgelopen jaar wel boeken besteld en laten ophalen. Maar denk er sterk over om op te zeggen. Ik ben net lid geworden van Bilyoo, een dienst van Bruna waar je voor 10 of 15 euro per maand boeken en/of boeken en tijdschriften kunt lenen. Best duur maar voor mij wel ideaal. Ik ga dat even aankijken.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...