donderdag 15 oktober 2015

Emails oefenen

Ik vond het een pittige dag vandaag. Niet vanwege de onderwerpen die we hebben geleerd, maar vanwege dat mij vanmiddag ter ore kwam dat Tobias het vanmorgen niet zo naar zijn zin had gehad op het kinderdagverblijf. Dan begin ik toch direct weer te twijfelen of het wel de goede keuze was om te gaan werken. Onzin natuurlijk, want ook thuis heeft ie wel eens een off-day, maar toch.... Wat kun je jezelf het dan lastig maken met die schuldgevoelens enzo. :(

Qua training was het wel allemaal erg interessant weer. We hebben geoefend met emails. Morgen begint het echte werk en mogen we wat echte emails sturen en gaan we meeluisteren. Eindelijk! I´m more then ready for some action!! ;D

Eén van de emails die we moesten beantwoorden ging over de Airfryer. Da´s natuurlijk kat in het bakkie voor mij als Airfryer specialist ;) Maar er zaten ook een aantal enorm lastige vragen tussen.... Maargoed, dat vind ik juist wel leuk, een beetje een uitdaging!

11 opmerkingen:

 1. Oei, geen schuldgevoelens hebben, hoor! Ik ben ook een werkende moeder en heb dat vooral in het begin met de oudste soms ook wel eens gehad. Maar we denken toch te snel dat wij als moeders alleen weten wat goed voor ons kind is of dat wij alle problemen van en rondom ons kind moeten oplossen. Dat is gelukkig niet zo ;-). Daarnaast leer je zo ook al om je kind een beetje los te laten. Het is ook heel leerzaam dat hij daar z'n eigen weg in vindt, uiteraard met fijne leidsters om hem heen.
  Fijn dat de training zo goed gaat. Succes met je job!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ben ik het helemaal mee eens, dat heb je goed onder woorden gebracht Rustinhuis!
   Sterkte Daan, want makkelijk is het niet, maar het is wel iets waar je doorheen moet denk ik.

   Verwijderen
 2. Wat ben ik dankbaar dat ik in de tijd dat de kinderen klein waren niet hoefde te werken en de opvoeding in eigen hand had.. Mijn dochters en schoondochter vinden het erg lastig hun kind uit handen te geven naar het kdv ,maar financieel is het nodig om te werken. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat leuk voor jou. echt fijn dat je dat hier even wilde delen. :s

   Verwijderen
 3. Jullie hebben nu weer het hele weekend vrij om veel aandacht aan Tobias te geven. Over twee weken ben je nog maar 16 uur in de week aan het werk, dat is niet veel tegenwoordig. Jij bent dan weer het grootste gedeelte van de week weer gewoon thuis bij hem. Andere kindjes gaan vanaf 2.5 jaar ook een aantal ochtenden of middagen naar de peuterspeelzaal, is even doorbijten en wennen voor beiden. Dat je 40 uur in de week werkt is nog maar een paar weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je op je werk echt uitgedaagd wordt! Vervelend dat Tobias het niet naar zijn zin had.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me voorstellen dat het even slikken is hoor. Maar besef je goed dat jij er niet bent om je kind voortdurend gelukkig te maken en dat dit ook niet kan. Jij hebt ook wel eens een baaldag. Een kindje heeft dat ook. Misschien was hij als hij thuis bij jou was geweest, ook wel een beetje uit zijn hum geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dat denk ik zeker wel, want hij is vannacht ook behoorlijk aan het spoken geweest.... Verkouden. Dus ja, dat zal vast gister ook hebben meegespeeld.

   Verwijderen
 6. alle begin is moeilijk, geef hem de tijd om goed te wennen aan de leidsters en de veranderingen. het komt vast wel goed.
  als je niet was gaan werken had je m ook naar de psz gedaan toch? psies hetzelfde hoor :)
  succes met de training!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut! Dat was voor mij ook één van de redenen waarom ik nu ja zei toen ze me vroegen om te solliciteren.... Zou zonde zijn om nu nee te zeggen tegen zoń toffe baan en dan over 2 maanden daar opnieuw te solliciteren

   Verwijderen
 7. Het is goed zoals het is. Hij leert omgaan met andere kinderen en andere gevoelens, indrukken. Trek je vooral niets van anderen aan. Jullie vinden eeen nieuw ritme.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...