maandag 7 december 2015

Overgestapt op een nepperd

Wij zijn dit jaar overgestapt op een neppe kerstboom. Sander deed wel even moeilijk, maar nu de boom staat is hij er geloof ik ook wel blij mee! We moeten hem alleen nog wel gaan versieren vanavond, maar daar hadden we gister geen tijd meer voor.

Waarom zijn we overgestapt op een kunstboom?

 • Geen naalden meer in de woonkamer
 • Geen gesleep met een kerstboom (zonder auto en zonder kerstbomenwinkel in de buurt moeten we altijd iemand vragen om ons te helpen)
 • Een kunstboom is altijd mooi gelijkmatig verdeeld qua takken, wat je bij een echte boom vaak niet hebt
 • Op lange termijn is het goedkoper dan elk jaar een nieuwe boom kopen (ik denk dat zo´n boom die we nu hebben gekocht wel zo´n €50 zou kosten als het een levende boom was)
Qua milieubelasting weet ik eigenlijk niet zo goed wat beter is. Aan de ene kant moet een kunstboom natuurlijk geproduceerd worden en zijn daar grondstoffen voor nodig. Maar aan de andere kant: elk jaar worden er miljoenen bomen gekweekt, gekapt en getransporteerd om een paar weken in onze woonkamers te staan en vervolgens weggegooid te worden! Dus voor beiden is denk ik wel iets te zeggen. 

Hoe dan ook: het beste zou natuurlijk altijd zijn om geen kerstboom te nemen. Of eentje die je in de tuin terugzet en het jaar erna weer uitgraaft.... :) Maar ik ben erg blij met de keuze die we nu hebben gemaakt.

Ik ben benieuwd wat voor boom jullie hebben.... Daarom heb ik een poll gemaakt die loopt tot de kerst. 

23 opmerkingen:

 1. Na 17 jaar gebruik is de nepperd minder milieubelastend...wij gaan ervoor! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel een lange tijd, maar als je voorzichtig met zo´n boom omspringt zou het wel moeten lukken, lijkt me :) Ik ga er ook voor!!

   Verwijderen
 2. Wij hebben jarenlang een 'echte' kerstboom gezet en zetten die, na de kerstperiode' buiten in de tuin in volle grond.

  Wij hebben dat boompje jaren aan een stuk opnieuw kunnen gebruiken. Elk jaar opnieuw was het een stukje groter, mooier en voller tot onze buurman zijn vlechtschermen behandelde met carboline en nogal kwistig was omgegaan met het product. Ons boompje, dat naast de afsluiting met de buren stond, overleefde het niet.

  Het jaar nadien kochten we een nieuw boompje met de bedoeling het ook weer jaren te kunnen gebruiken maar dat kwijnde volledig weg tijdens de eerste maand dat het buitengeplant was.


  Toen hebben we besloten om een nepboom te kopen en die hebben we ook jaren gebruikt. Sinds een aantal jaar zet ik die grote kerstboom niet meer aangezien ik regelmatig op de kleinkinderen pas en als die kerstboom staat, hebben ze niet veel plaats meer om te spelen. Bovendien weegt die kerstboom nogal veel om van en naar de zolder te dragen.

  Ik vind een echte kerstboom veel mooier of een nepboom maar tegenwoordig zijn echte kerstbomen nogal duur. Tegen de huidige prijzen zou ik zeker niet meer opteren voor een echte kerstboom. Of een nepboom het milieu meer belast of een echte boom zou ik nog betwijfelen aangezien een nepboom makkelijk een levenlang kan gebruikt worden.
  liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij doen geen boom. Alleen lichtjes en wat dingen die we leuk vinden bij het seizoen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tot nu toe altijd een echte. Juist dat onregelmatige heeft zn charme vind ik. Zo'n gelijkmatige nepper vind ik weinig sfeer hebben.

  Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik mis de geur van een echte boom nog wel eens en vind dat onregelmatige ook leuk, maar wat was het handig dat ik gisteren die nepperd zo uit de berging kon pakken en neer kon zetten. Na 7 jaar ziet hij er nog steeds prima uit, dus die 17 jaar gaan we wel redden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik maak elk jaar zelf een boom. Vorig jaar van blikken, dit jaar van boeken. Een tijd lang heeft mijn eigenaardige cactus dienst gedaan als kerstboom. Omdat mensen dachten dat ik zielig was, kwamen ze eens aan met kerstbomen, dat jaar kreeg ik er zes. maar ik wil geen kerstboom, geen dennenboompje in elk geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier ook een echte, ik ben geen kerstfan, maar geen nepperd hoor, vind zo stom gezicht een plastic boom;)Hij ruikt ook zo lekker onze boom .

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn moeder is bijna 16 jaar geleden overleden en ik gebruik nog ieder jaar haar nepperd. Ik zet wel alleen de bovenste helft op een tafeltje ivm ruimtegebrek in kamer. Ieder jaar geniet ik van het boompje van mijn moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben een kunstboom. Eenmalige investering en jaren plezier van. Ik kocht hem een jaar of 9 geleden in de opruiming van de kerstcadeaubonnen van mijn toenmalige werkgever. Die investering hebben we er al lang en breed uit. En qua sfeer maakt mij kunst of echt niet zoveel uit. De gezelligheid moet je toch zelf maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. op mijn werk worden altijd enorme bomen neer gezet en die worden dan op maat gemaakt , dat betekend dat er grote takken afgehaald worden , die vervolgens weggegooid worden, en dan sla ik mijn slag , ik kocht een paar jaar geleden op een rommelmarkt een gietijzeren kerstboom standaard en met die grote takken fabriceer ik daar dan een boompje in, niet te groot, helemaal gratis en met de echte dennengeur

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een echte boom kost momenteel rond de 30 euro,
  dus je hebt je nepperd er zo weer uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik weet niet wat ik dit jaar doe, maar ik heb normaal altijd een echte. Die kun je hier in de buurt zelf uitkiezen voor iets van €7,50 of €10, dan wordt hij ter plekke voor je afgezaagd of uitgegraven en als je wilt kan hij voor een euro of 3/3,50 ook nog bij je thuisbezorgd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier al 13 jaar een nepperd, hij begint wat minder te worden, maar kan echt nog wel even mee. Ook omdat hij dit jaar vanwege een verbouwing niet gezet word.
  Ik kan ook niet tegen de lucht van een echte boom, met mijn astma.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb een kunstboom; lekker makkelijk - geen omkijken meer naar elk jaar en hij ziet er prima uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wij hebben een 'huurboom'. We betalen een bedrag inclusief borg en mogen hem op een vooraf vastgestelde dag komen halen en moeten hem op een vooraf vastgestelde dag terugbrengen en krijgen dan onze borg terug. De boom mag maximaal 3 weken uit de volle grond zijn (daarom de vastgestelde ophaal- en brengdagen) en wordt dan weer teruggeplaatst op een landgoed. Vind het zelf ideaal. Wél een echte boom, maar toch weinig milieubelasting en nauwelijks verspilling.
  Lara

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Sinds vorig jaar een nepperd en ook nog een gekregen die al jaren ergens stond te staan. Bij ons heeft hij een tweede leven gekregen en kan nog vele jaren mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Kochten 9 jaar terug onze neppert in februari in de uitverkoop met 80% korting, voor 2 euro... Prachtig ding, geen troep, pak hem ook lekker lui in (lampjes en ballen gewoon erin, in de zak en achter het schot op zolder) en uit (plop). Vermoed dat ie een levenlang meegaat (wat moet er in vredesnaam kapot aan zo'n ding)
  Geen haar op mijn hoofd die hier een echte boom voor Ou misbruiken. Bomen horen buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Als we gasten krijgen versier ik het huis met groen uit eigen tuin en ballen, lichtjes en kerstprulletjes die bijna allemaal minstens 50 jaar oud zijn. Zijn we met kerst niet thuis dan is een kerststuk op de eettafel en een op de salontafel meer dan genoeg voor ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mijn kunstkerstboom is inmiddels 10 jaar oud. Waarschijnlijk het laatste jaar dat hij meegaat ivm afbreken van plastic verbindingen waar de takken in hangen. (niet gek als ieder jaar 2 katten van ruim 3,5 kilo zwaar de boom gebruiken om in te klimmen en te liggen)

  Ik heb er 10m jaar geleden €30 voor betaald in de opruiming. Dit jaar weer kijken of er een leuk boompje in de opruiming komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. hier een boom van ikea een knots van een boom ruim 2 meter voor een euro :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Sinds drie jaar een mooie kunstkerstboom in drie delen. Inclusief 110 ledlampjes er vast in en dimbaar. Wat een genot. Geen gesleep meer, geen afval, zo klaar en afgebroken. Gewoon een super mooie en gemakkelijke boom.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wij hebben ook een nepperd. Aangeschaft omdat we toen kleine kinderen hadden die alles in hun mond stopten. Die kunstboom gaf enorme rust! Zeker in combinatie met kartonnen kerstballen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...