dinsdag 5 januari 2016

Aftellen naar 17 Februari

Ik heb een datum! 17 februari ga ik onder het mes. Nog 43 dagen te gaan.

Eigenlijk wil ik voor die tijd nog even wat gewicht kwijt. Want als ik ga afvallen na de operatie dan gaat het natuurlijk nog eens extra van mijn borsten af en dat lijkt me dan weer een beetje teveel van het goede. Maar aan de andere kant merk ik dat ik door de spanning echt superveel zin heb om ongezond te eten. Ik ben een echte emotie-eter, dus nu heb ik de behoefte om de stress weg te eten.

Op de weegschaal gaan staan doe ik voorlopig maar even niet, maar ik wil wel weer calorieën gaan tellen en beter op de verhoudingen letten. Ik val weer in mijn valkuil om veel te veel (loze) koolhydraten te eten en vooral veel te weinig eiwit. Dus daar ga ik weer extra op letten voorlopig.

Wel leuk om nu al te weten dat ik in februari straks opeens 1 kilo ga afvallen in één dag tijd.... Al is dit niet mijn record. Dat was met de bevalling, toen was ik in één dag iets van 8 kilo kwijt :)

14 opmerkingen:

  1. Ik kan me voorstellen dat je het erg spannend vindt en daardoor gaat eten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh dan kan hè nu gaan aftellen echt spannend!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn voor je om de datum nu te weten. Nu aftellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat spannend! Ik kan me voorstellen dat je nu enorm gespannen bent, we tellen met je af :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat gaat dat snel! ik wens je veel succes. Ik grap altijd dat ik in 5 minuten en halve kilo kan afvallen. Dan ben ik naar de bloedbank geweest om te doneren;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, goed he, zo snel? ;) Maar wow jij geeft ook snel bloed, hier duurde het meestal zo´n 10 minuten een halve liter ;)

      Verwijderen
  6. Zorg dat je altijd een paar gekookte eitjes in voorraad hebt, ook mee naar werken. Als je trek in zoet/koolhydraten krijgt neem dat een ei, gegarendeerd dat de trek weg is en ook een tijdje weg blijft. In de koelkast blijven ze in water 3-4 dagen prima en in bakje voor onderweg kan ook, dan hoeft het niet in koelkast.

    Zo sla je 2 vliegen in een klap, meer eiwit en minder extra kcal.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Spannend hoor, maar wel fijn voor je dat je datum hebt. Ik heb het in 2007 laten doen en ben nog iedere dag zeer blij dat ik het heb laten doen. Minder pijn, veel beter voor je houding. Alleen houd echt netjes de rusttermijn in acht anders worden je littekens minder mooi (spreek uit ervaring, na 3 dagen stofzuigen mag niet dan springen de hechtingen open :-))

    groeten Debby

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Succes met die kilo's! En fijn dat je een datum hebt, dan kun je ergens naar toe werken. Misschien lijkt het nog lang, omdat je er natuurlijk mee rondloopt, maar het lijkt vanaf hier ook best nog wel snel. Ik hoor het vaak erger.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat snel al! Dat is wel fijn voor de zenuwen. Met de Lifesum app kan je handig calorieën tellen btw.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Koolhydraten zijn helemaal niet verkeerd. En een eiwittekort is zo ongeveer onmogelijk om voor elkaar te krijgen als je in een westers land woont. Zelfs als je alleen aardappelen eet en verder niks. Dan heb je nog steeds geen eiwittekort.
    Google eens op Starch Solution van Dr. mcDougall. Zijn ook goede docu's op youtube van. Veel koolhydraten, weinig vet, geen dierlijke eiwitten. Dr. Esselstyn geeft vergelijkbare info,
    Je valt af met dit dieet en je kunt van ernstige ziektes afkomen. Ik ben ook aan het experimenteren met deze manier van eten. Ik heb paleo gedaan en idd viel ik daar van af (hoefde in mijn geval niet) maar in mijn hoofd voelde het niet goed.
    Het is niet de bedoeling om veel suiker te eten, al zijn dat ook koolhydraten. Het is vooral belangrijk dat je gezond gaat eten en zo in een zo goed mogelijke conditie aan de operatie te beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Omg 1 kg, zoveel! Ik zou wel blij zijn met een half kilootje meer ;-)
    Nu ff niet wegens borstvoeding, maar na dit derde kleintje ben ik bang dat er niet veel meer zal overschieten na afloop... Achja, veel succes met de operatie!
    Nona

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...