maandag 4 januari 2016

Weekmenu week 1

Vanaf deze week ga ik weer een weekmenu bijhouden. De laatste maanden van het jaar heb ik dat niet gedaan en ik merkte dat het toch een stuk meer geld kost als je geen vooropgezet plan hebt. Bovendien kost het ook meer tijd, omdat ik dan elke dag naar de winkel ging.

Het zijn Hamsterweken bij Albert Heijn. Daar maak ik altijd heel enthousiast gebruik van. Vooral voor het wasmiddel, want helaas reageert mijn huid vaak niet goed op wasmiddel, maar die van Robijn kan ik gek genoeg wel verdragen, dus die wordt altijd groot ingeslagen tijdens de Hamsterweken. Daarnaast is momenteel nog wel meer in de aanbieding dat we vaker eten, dus dat gaat helemaal goedkomen :)


Maandag: mac ´n cheese met "verborgen" bloemkool

Dinsdag: stamppot boerenkool

Woensdag: Gevulde paprika´s

Donderdag: Boerenkool lasagne

Vrijdag: vrijdagmiddag borrel bij Coolblue, dus ik denk dat we dan iets makkelijks eten

Zaterdag: wraps met bonen en salade

Zondag: brood met soep
13 opmerkingen:

 1. Bij ons werkt een weekmenu inderdaad ook gewoon het beste, ik ben gisteren al naar de ah geweest, ik had vooral verzorgingsproducten en had €17,- korting :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb vaak geprobeerd een weekmenu te maken, maar ik kan me er nooit aan houden. Wat bij mij werkt (en het lijkt ook op jouw manier van werken), dat ik voldoende in huis heb om bv vijf warme maaltijden te bereiden op diverse manieren. Dus heb ik oo altijd eieren. Vis en vlees in blik, diverse soorten peulvruchten (gekookt en als conserve) en ik heb altijd rijst, aardappelen, pasta op voorraad. Op de dag zelf kook ik aan de hand van mijn hoeveelheid energie, tijd en waar ik trek in heb. En ik ga niet elke dag naar de supermarkt en als ik ga, sla ik de groentes die voordelig zijn in. En de andere aanbiedingen van producten die ik gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker! Wij aten gisteren mac and cheese met verborgen paprika en wortel. Vanmiddag lunch ik het restje, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik nooit een vooropgesteld weekmenu omdat ik ons menu samenstel aan de hand van wat er in huis is, wat er eerst op moet en wat er in aanbieding in de winkel staat.
  Ik ga net meerdere keren per week naar de supermarkt omdat ik dan vaak 'val' op interessante aanbiedingen van bv groenten, vlees, fruit,... die niet vermeld staan in folders en waarvan ik dan een voorraadje in koop. Ik let ook enorm op het gebruik van seizoensgroenten en -fruit omdat die dan goedkoper zijn. Mijn schoonmoeder werkt dag in dag uit met een weekmenu. Ze is daar zelfs zo consequent in dat haar menu winter en zomer hetzelfde is, elke dag van de week hetzelfde, bepaalde groenten altijd gecombineerd met hetzelfde vlees..... Ik vind het soms een beetje absurd want toen we daar onlangs waren, lagen er enkele appels in de fruitmand die dringend moesten verbruikt worden (beetje verrimpeld en rotte plek) Toen ik mijn schoonmoeder daarop attent maakte, zei ze dat ze het wist dat die appels 'op' moesten maar dat ze die pas twee dagen later zou opgebruiken aangezien die dag haar 'appelmoesdag' was..... In haar plaats zou ik eerst die appels opgebruiken en het weekmenu een beetje veranderen maar oma houdt zich altijd aan een strak schema.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. deed mijn oma vroeger ook,
   ma sperzieboontjes met speklappen,
   di rode kool met worst,
   wo salade want 's avonds vroeg weg om te kaarten,
   do macaroni,
   vr vis en tuinbonen,
   za frietjes met sla en snacks,
   zo rollade met erwtjes-worteltjes...

   ik kan het nu (ze is al 20 jaar dood) nog dromen :)

   Verwijderen
  2. Dat doet mijn schoonmoeder niet, maar zij wil alleen op vrijdag boodschappen doen en altijd voor zeven dagen. Ik heb haar geadviseerd om aan zelfzorg te doen en een grotere voorraad te nemen. Als ze bv ziek is of het weer is te slecht dan kan ze nog wat dagen vooruit. Geen idee of ze wat aan mijn advies heeft gehad.
   Wat mij opvalt is dat veel oudere mensen loeidure miniblikjes groente van een duur merk kopen. Tis meer blik dan groente. Waarom geen grotere pot of vers. Voordeliger en dan maar twee dagen achter elkaar hetzelfde of de groente anders klaar maken.

   Verwijderen
 5. wij werken ook met een weekmenu. ik maak toch altijd dezelfde gerechten (man een echte vleeseter, lust weinig groente ik precies andersom.. dus veel uitproberen lukt toch niet) haal de boodschappen voor alle gerechten, gooi soms nog wat om qua dagen maar werkt super :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hee kaasmacaroni met bloemkool. Goed idee... ga ik ook maar maken vandaag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ziet er goed uit, lijkt me ook lekker eenvoudig te bereiden... werkende dame ;)
  ik heb zelf niets met verborgen groente, maar ben ook gezegend met een groenteminnend gezin :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat groente verstoppen hoeft hier gelukkig ook niet. Hier net zoals bij Yelena. Ik ga 1x per week boodschappen doen en kijk wel wat er is, waar ik trek in heb i.c.m. dingen die ik nog in huis heb. En dan thuis leg ik altijd alles een beetje op houdbaarheidsdatum weg, zodat ik (bijna) niet verkeerd kan grijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kaasmacaroni met bloemkool? Klinkt lekker. Wat is je recept?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Twee keer in de week boerenkool! Goed zeg. Dat spul schijnt supergezond te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)