donderdag 25 februari 2016

Niet de beste dag sinds operatie

Je zou verwachten dat het na een operatie elke dag een beetje beter gaat, maar mijn ervaring is inmiddels dat dit niet persé zo hoeft te zijn. Goede en minder goede dagen wisselen elkaar heel erg af. De oorzaak hiervan is denk ik vooral hoeveel rust ik neem. Gister heb ik bijvoorbeeld teveel gedaan. Ik voelde me heel goed en heb ´s morgens wat in het huishouden geholpen en ´s middags kwam een vriendin op visite. Allemaal superfijn, maar blijkbaar heb ik toch iets teveel van mezelf gevraagd. Hierdoor lag ik gisteravond al om half 9 op bed.

Vandaag wilde ik weer een frisse start maken, maar ik merk dat het nog steeds erin hakt dat ik gister teveel heb gedaan. Ik ben moe en emotioneel. Dat ben ik altijd al rond deze periode van de maan(d) en nu lijkt het nog veel erger.

En tot overmaat van vervelendheid bleek na het douchen ook nog eens dat mijn bril op de grond was gevallen en dat mijn brillenglas hierdoor uit mijn bril is gevallen. Sander is nu dus onderweg naar de Pearl om dat te laten maken. Gelukkig kan in blind typen, dus kon ik nog wel even een blogje posten ;) Haha, nee even zonder dollen: ik zie nog wel wat, maar ik moet wel knijpen met mijn ogen om de letters goed scherp te krijgen! Ik heb niet voor niets een bril, dat is wel duidelijk!!

Vanmiddag is mijn eerste controle bij de plastisch chirurg. Ik hoop dat hij tevreden is over de vorderingen. Ik zelf opzich wel, alleen dat ik gister en vandaag zo word teruggefloten door mijn eigen lichaam, daar baal ik wel even van. Want hoe mijn lichaam aanvoelt (bijna geen pijn, geen blauwe plekken enz) past niet echt bij hoe ik me nu voel (een omaatje).

7 opmerkingen:

 1. Het is ook nog maar zo kort geleden joh. Er staat niet voor niets 6 weken rustig aan voor. Probeer actief en rust af te wisselen verdeeld over de dag en je zult zien dat dit beter werkt. Dus 1 uur actief is 1 uur rust. Ook dit gaat weer voorbij.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken dat nog wel van na mijn buikoperatie jaren geleden. Sommige dagen voel je je een hele piet en doe je snel te veel, waarna je keihard wordt teruggefloten. Doseren is gewoon heel moeilijk. Gewoon accepteren dat dit zo is, en Sander uitleggen waarom je je zo voelt. Maar die kent jou vast nog veel beter dan jijzelf, dus uitleggen hoeft waarschijnlijk niet eens ;-)
  Over een paar weken voel je je wel weer tiptop! Succes!
  Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is een reservebril misschien een optie. Het lijkt mij vervelend voor je als je bril op je werk kapot zou gaan. Ik heb zelf twee brillen , zonder bril zou ik niet auto kunnen rijden. Veel sterkte met opknappen na je operatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het hoort er allemaal bij, al is het niet leuk. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen.
  Sterkte en laat je lekker verwennen vandaag!

  Lastig, die grappen met een bril. Ik had laatst dat een lens ineens in de verkeerde hoek van mijn oog zat. Ik heb harde lenzen, dus dat deed wel pijn. En dan net met ingezeepte haren... Ook weer overleefd, al wordt het bij mij niks meer met lenzen.
  Binnenkort op zoek naar een andere bril. Mijn glazen zijn te beschadigd. Op zoek naar een klein montuur. Ik vind die monturen die je nu veel ziet wel leuk, maar met een zware sterkte niet mooi en niet comfortabel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar. Als je (van nature) gewend bent maar door te gaan, wordt je vanzelf door je lichaam terug gefloten. Ik heb dat inmiddels ook moeten leren accepteren. Luister goed naar je lichaam en dan komt het helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat je nauwelijks pijn hebt. Vermoeidheid komt vast van de narcose. Ik heb wel eens gehoord; voor elke uur narcose een maand revalideren. De meeste mensen denken bij de tijd die voor herstel staat: ok prima, maar bij mij zal het wel sneller gaan. Valt altijd tegen dat die hersteltijd ook voor jou 6 weken is:( Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Doe maar heel rustig aan. Van harte beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...