woensdag 24 februari 2016

Het mooiste dat bloggen mij gebracht heeft

Deze vraag kwam van In 10 jaar financieel onafhankelijk : wat is het mooiste dat bloggen mij gebracht heeft?

Bloggen is voor mij altijd een uitlaatklep geweest. Ik vind het leuk om gelezen te worden, maar zie mijn blog ook als een soort naslagwerk voor mezelf. Soms vind ik het bijvoorbeeld leuk om te bekijken wat ik de voorgaande jaren op dezelfde datum deed. Of ik vraag me opeens af wanneer Tobias ook alweer zo´n last had van netelroos... Zulke dingen kan ik dan terugzoeken via mijn blog.

Wat ik dus persoonlijk het mooiste vind dat bloggen mij heeft gebracht is dat het stuk van mijn leven dat ik samen met Sander doorbreng in ons eigen huis eigenlijk helemaal gedocumenteerd staat. Dingen die ik anders zou vergeten kan ik nu altijd nog een keertje teruglezen. Dat vind ik bijzonder en waardevol.

Soms vragen mensen of het niet vervelend is voor Tobias dat er zoveel persoonlijke dingen op internet staan over hem. Maar ik hoop juist dat hij het later zal teruglezen en dat hij er dan doorheen zal lezen hoeveel we van hem houden en hoe blij we altijd met hem zijn geweest. En dat hij het leuk zal vinden dat er zoveel over zijn jeugd bewaard is gebleven. Want zelf vergeet je heel veel dingen en zeker van de eerste jaren zul je jezelf laten niets meer herinneren. Dan vind ik het mooi dat hij het altijd nog via de blog kan teruglezen :)

Dit is ook het laatste blogje dat wordt geplaatst die ik heb geschreven vóór de operatie. Het klinkt misschien wat luguber, maar toch ben je er wel mee bezig: wat als de operatie niet goed gaat en dat je het niet overleeft? Die kan is natuurlijk heel klein, maar is er wél altijd. Dan vind ik het een fijn idee dat ik toch een stukje achterlaat van mezelf. Dat Tobias kan lezen wie ik was, wat ik belangrijk vond en uiteraard hoeveel ik van hem en zijn vader hield.

Het mooiste wat bloggen mij heeft gebracht is voor mij dus: een naslagwerk hebben van ons leven als gezin. <3Edit: het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat ik de operatie gewoon heb overleefd ;)

5 opmerkingen:

 1. Kan die uitlaatklep echt beamen. En fijn dat de operatie zo voorspoedig is verlopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben 10 jaar een dagboek bij gehouden, kan het ook teruggelezen worden, maar kan niet jan en alleman meelezen.

  Het lezen van blogs als die van jou is natuurlijk een soort gluren bij de buren, iets dat ik voor mijzelf niet fijn vind, maar waarvan ik vind dat mijn kinderen daar zelf over moeten beslissen. Daarom plaats ik ook geen foto's van de kinderen of van andermans kinderen op fb en vraag ik aan anderen of ze de foto's met mijn kinderen willen verwijderen.
  Ook bij de school hebben we aangegeven dat er geen foto's van de kinderen gepubliceerd mogen worden.

  Waarom dan wel dit soort blogs lezen? Omdat het best interessant kan zijn hoe anderen met dingen omgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat jij zowel jezelf als ons een plezier doet met je schrijven.
  Gezellig verder gaan zou ik zeggen :)

  Hoe gaat het nu met jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig is de operatie inderdaad goed gegaan, maar ik kan me voorstellen dat je daarover nadenkt, dat had ik ook toen Dustin geopereerd werd tijdens mijn laatste zwangerschap... wat als... maar goed ;)

  Ik ben het verder inderdaad met je eens, ik krijg ook regelmatig vragen of ik het niet vervelend vind dat er zoveel over mijn kinderen op internet staat, maar ik zie het ook als een leuke verzameling van hun jeugd. Daarnaast heeft bloggen mij ook wat extra inkomsten gebracht waardoor ik meer thuis kan zijn bij de kinderen, ook erg fijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien dan af en toe wel even een back-up maken? Hoewel ik wel vertrouwen in Google heb, zal het niet voor het eerst zijn dat een hele blogsite down gaat!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...