zondag 21 februari 2016

Pageviews van onze blog

BespaarBalans was benieuwd hoe het met onze pageviews zit... En hoe dat is gelopen vanaf het begin tot aan nu.

In het begin had ik uiteraard veel minder lezers dan nu. Bloggen is echt iets wat je langere tijd moet volhouden om meer meelezers te krijgen. In het begin werden mijn blogjes ongeveer 40 keer gelezen. Ik was dan helemaal blij als ik zag dat een blog 100 keer gelezen was ;) Tegenwoordig let ik eigenlijk niet meer zo op de cijfertjes. Eens per jaar schrijf ik een blogje over welke blogs dat jaar het beste zijn gelezen, maar verder weet ik toch wel dat een flink aantal mensen de blog weten te vinden. :)

Schematisch gezien is het verloop van het aantal bezoekers als volgt:


Een aantal dingen die mij opvallen:


 • De dip van mei tot juli 2012. Dit werd denk ik veroorzaakt doordat ik in die periode heel weinig heb geschreven.
 • De piek in oktober 2013. Ik was begin november 2013 uitgerekend en denk dat er op dat moment dus vanuit familie ook veel belangstelling was om te kijken of er stiekem al meer bekend was. 
 • Vanaf oktober 2014 zijn de bezoekersaantallen opeens enorm gestegen. Ik weet niet zeker wat de reden hiervan is, maar ik vermoed dat het komt doordat ik vanaf september 2014 bijna dagelijks een blog heb geschreven. 
Natuurlijk is het leuk dat de blog heel regelmatig gelezen wordt en dat er ook een vaste groep lezers is die regelmatig een reactie achterlaat. Tenslotte schrijf je ook om gelezen te worden. Maar tegelijk is het belangrijkste denk ik wel dat je ook schrijft over dingen die je zélf echt leuk vindt. Bepaalde onderwerpen spreken anderen misschien niet zo aan, maar toch schrijf ik er dan over, omdat het mij aanspreekt. Daardoor voelt het ook totaal niet als een opgave om dagelijks te bloggen en uiteindelijk zorgt dat er juist voor dat er veel bezoekers komen. ;) 

4 opmerkingen:

 1. Leuk die aantallen! Bij mij is er in de zomer altijd een dip en in de winter altijd een opleving van het aantal pageviews.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je aandacht besteed aan mijn vraag :-)

  Ik ben het met je eens dat het belangrijkste is dat je schrijft over dingen die jou interesseren, dicht bij jezelf blijven. Dat anderen dat ook leuk vinden om te lezen is dan mooi meegenomen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi om te zien en een bezoekersaantal waar je heel trots op mag zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi zeg! Ook leuk om te zien dat er een flinke stijging is. Je doet het natuurlijk in de eerste instantie voor jezelf, maar het is ook fijn als je wat respons krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...