zondag 21 augustus 2016

Greenwheels

Vandaag hebben we voor het eerst Greenwheels geprobeerd. Wel superchill, hoor!! De auto's van Greenwheels staan op meerdere plekken in Nederland. Je kunt van tevoren reserveren en dan met je OV-chipkaart kun je de auto openen en vervolgens door middel van een vooraf afgesproken pincode de sleutel uit het dashboardkastje halen.

Zoals Sander altijd zo mooi zegt: het kost wat, maar dan heb je ook wat! In totaal leverde het huren van de auto ons zo'n 5 uur tijdswinst op; er waren namelijk nogal wat werkzaamheden en vertragingen op het traject dat we anders moesten afleggen. Daarnaast lag Tobias heerlijk achterin te slapen. In de trein lukt dit eigenlijk bijna nooit en dan is hij vaak ontzettend moe als we eenmaal op de locatie aankomen. Bovendien regende het ook nog. Nu konden we vlak voor de deur instappen en uitstappen en hoefden we niet door de regen te lopen van en naar de bushalte. Pure luxe!

Kortom: ik vind het leuk! Dat gaan we vast vaker doen. Sowieso komende vrijdag, voor de trouwerij. Want daarom hadden we vandaag even een auto gehuurd: om alvast te kijken hoe alles werkt en om weer even het rijden op te frissen. Wat trouwens echt super ging, ondanks de flinke regenval. :) Volgende keer nemen we nog wel een muziekje mee, lekker meeblerren in de auto.

Wat is jullie favoriete muziek tijdens het autorijden?? Ik vind dit filmpje altijd zo grappig:


13 opmerkingen:

 1. Zit er ook een kinderstoeltje in zo'n auto dan? Of nemen jullie die zelf mee?
  Want dat is toch wel verplicht voor Tobias' leeftijd toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is dan wel een gesleep zo,n autostoel. Lekkere pot Metal kan mij wel bekoren tijdens een ritje :)

   Verwijderen
  2. Nee, zit geen kinderstoeltje bij. We nemen Tobias gewoon in de achterbak mee, dan ziet niemand hem :P Nee hoor, grapje ;) We hebben zelf een autostoeltje. Meestal gebruiken mijn ouders die, maar nu hebben we hem bij hen opgehaald en Tobias vervoerd in een stoeltje. Inderdaad wel een hoop gesleep, maar veiligheid boven alles!

   Verwijderen
 2. Ik ben wel benieuwd wat zoiets nou kost voor 1 rit. Kun je dat aangeven? Hoe dat is opgebouwd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In dit geval:
   5,5 uur autohuur x 3 euro per uur, dus 16,50
   + 20 cent per kilometer: 257 kilometer gereden, dus dat is nog eens 50 euro. In totaal 66,50. En daar bovenop nog de kosten voor het abonnement, dit is 25 euro per maand (kan ook lager, maar dan betaal je weer meer per uur en per kilometer, dus dit is deze maand de goedkoopste optie voor ons)

   Verwijderen
  2. Dan is SnapCar toch echt voordeliger, voor een dag autohuur. Een auto heb je al voor € 20,00 tot € 25,00 per dag. Halve dagen kan ook. Afhankelijk van de aanbieder betaal je meestal € 0,10 tot € 0,20 per kilometer NA het vrij aantal te rijden kilometers (100 km per dag). Even goed zoeken, en je hebt een auto met onbeperkt aantal kilometers. Bovendien betaal je geen maandelijkse abonnementsprijs.

   In deze situatie zouden jullie, uitgaande van het maximaal genoemde tarieven, € 25,00 huur per dag betalen, € 0,20 x 157 kilometer = € 31,40 = € 56,40 inclusief verzekeringen. Maar ik verzeker je de dat het een stuk goedkoper kan. En je zit nergens aan vast.

   Hebben jullie bewust niet voor een dergelijk deeleconomie-initiatief gekozen?

   Verwijderen
  3. Voor Snappcar moet je minstens 1 jaar je rijbewijs hebben. En dat heeft Sander nog niet, dus die optie valt helaas af.

   Verwijderen
  4. ik vind het ook prijzig! wij huren vaak een auto. hadden laatst een citroen c4 (weekendje weg met baby) voor 130 euro voor 4 dagen. plus nog benzine kosten. type greenwheels wagentje is goedkoper want kleiner...
   mariska

   Verwijderen
  5. Jeetje, wat een geld! Ik rij zelf een Aygo met verzekering van €35pm en €19 wegenbelasting. Daarnaast dus enkel benzine. En ik kan m pakken wanneer ik wil. Gewoon voor de deur!

   Tuurlijk heb je afschrijving en onderhoud. Maar dat valt mij bij dit type auto echt alles mee. Als je weinig km's maakt, zal dat ook niet veel zijn.

   Verwijderen
 3. Waarom geen Snappcar? Vaak een stuk goedkoper

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor Snappcar moet je minstens 1 jaar je rijbewijs hebben. En dat heeft Sander nog niet, dus die optie valt helaas af.

   Verwijderen
 4. Wat leuk dat je zo positief over greenwheels bent.Het is naar mijn idee de toekomst dat iedereen auto's deelt.

  Ik heb geen rijbewijs en doe gewoon alles op de fiets en met het OV, maar mocht ik ooit denken dat ik zou willen auto rijden is greenwheels of een andere variant daarvan ook voor mij de beste keus.

  Kan Sander niet de auto in zijn eentje halen en naar jullie huis toe rijden zodat je niet zo hoeft te slepen met het autozitje?

  Veel plezier trouwens op de trouwerij van je zusje, ik vind dat je een mooie jurk hebt uitgekozen voor de trouwerij :)

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind Greenwheels een erg leuk initiatief, hoewel ik er zelf nog nooit van gebruik heb gemaakt.

  Dat filmpje is inderdaad kostelijk : )))

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...