woensdag 24 augustus 2016

Snappcar of Greenwheels: wat is goedkoper?

Een aantal mensen vroeg waarom we niet voor Snappcar kiezen in plaats van voor Greenwheels. De reden hiervoor is dat Sander zijn rijbewijs nog geen jaar heeft. Een van de voorwaardes van Snappcar is dat je dus langer dan een jaar 'rij-ervaring' hebt. Dus deze optie viel af; net als 'gewoon' een auto huren. Ook hier hebben ze de eis dat je langere tijd een rijbewijs hebt.

Er werd ook aangegeven dat Greenwheels duur zou zijn ten opzichte van Snappcar. Aangezien wij 1 keer per ongeluk toch een auto mee hebben gekregen via Snappcar en toen exact dezelfde reis hebben gemaakt (inclusief ergens een afslag gemist en daarom wat om moeten rijden, hihi ;) ) kon ik zo in de administratie nakijken hoeveel Snappcar ons toendertijd heeft gekost en kan ik het dus met elkaar vergelijken.

Kosten Snappcar:

Omdat we voor het eerst met Snappcar reisden kregen we een korting en betaalden we slechts 7,50. Normaal gesproken zou dit 25 euro per dag zijn geweest. (En inmiddels staat de auto die we toen gehuurd hebben voor 35 op de site)
Voor de kilometers die we die dag reden betaalden we achteraf nog een bijdrage van 23,10.
Daarnaast betaalden we brandstof: 26,49.

In totaal dus 57,09 met dus die eenmalige korting. Zonder deze korting was het hoger geweest, namelijk 74,59.

Kosten Greenwheels:

Voor Greenwheels kun je kiezen uit 3 abonnementsvormen. Wij kozen in deze maand voor het duurste abonnement, omdat we veel kilometers gaan maken. In ruil voor een duurder abonnement krijg je dan lagere tarieven per dag en kilometer. De kosten voor dit abonnement bedragen 25 euro - dit verdelen we over sowieso 2 reizen, dus ik reken voor de reis van afgelopen weekend 12,50.

We gebruikten de auto 5,5 uur. Per uur betaal je bij dit abonnement 3 euro, dus dit is 16,50.
We reisden 257 kilometer. Per kilometer betaal je 20 cent, dus dit is nog eens 51,40. 

In totaal komen we dan uit op 80,40. 


Verschil in kosten

Het verschil in de kosten is dus aanzienlijk met de korting, maar zonder de korting valt het wel mee. Als we nog eens een auto huren via Greenwheels zullen we wel kijken dat we meerdere ritten combineren. Bijvoorbeeld even langs de Ikea op de terugweg of meerdere familiebezoeken in 1 keer.

Verder wil ik ook wel even noemen dat de auto die we van Greenwheels huurden wel een stuk luxer was dan degene van Snappcar. In alle auto's van Greenwheels zit bijvoorbeeld het Isofix systeem, waarmee je een kinderstoeltje vast kunt zetten. Dit is toch nog een stuk veiliger dan een kinderstoeltje vastmaken met de riem! Ook had de auto van Greenwheels 5 deuren en de auto die we van Snappcar huurden maar 3, wat een hoop gedoe was met het kinderstoeltje erin zetten. En, ook niet onbelangrijk: een auto via Greenwheels huren is een kwestie van 3 minuten en hebben we in 5 minuten opgehaald, terwijl we voor Snappcar wel 3 mensen hebben benaderd voordat we eindelijk een reactie van iemand kregen en de auto konden ophalen in een andere wijk. 

10 opmerkingen:

 1. Leuk om deze vergelijking te lezen. Nu zijn wij zelf in het bezit van een auto dus het is voor ons niet relevant. Ik overweeg wel eens om onze auto te verhuren maar de man in huis ziet dit echt niet zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeer intetessant aangezien ik momenteel aan het lessen ben. We hebben eerder Greenwheels gehad, waren flink extra kosten. We zijn ook geen eigen auto gewendt, we gebruiken de auto vsn mijn moeder, dat is wel 15 minuten gietsen. Op den duur is een eigen auto toch wel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een uitvinding he zulke diensten. Voor mensen die geen auto kunnen of willen bezitten! Ik heb me alleen nooit gerealiseerd dat het per rit nog behoorlijk aan decprijs is. Je staat daar niet zo bij stil als je zelf een auto hebt want dat bedrag heb ik al uitgegeven en mis ik dus nu niet meer maar als je er over nadenkt is zon auto best duur aan andere kosten dan alleen de benzine.
  Hoe werkt dat als je schade rijdt? Want dan is de verhuurder van snapcar zijn no claim kwijt denk ik of is dat t risico dat je neemt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Auto is volledig WA All Risk verzekerd via SnappCar, gedurende de periode van de (ver)huur. Hier betaal je als huurder een fee voor, dat in de huurprijs zit. Zo loopt de verhuurder geen risico (behalve natuurlijk ongemak van schade aan zijn/haar auto).

   Verwijderen
 4. Ik mis het tanken met Greenwheels bij je berekeningen.

  Wij hebben ook goede ervaringen met Greenwheels. Het enige opstakel vind ik dat je de auto op een bepaald tijdstip moet inleveren, want je betaald per uur. Je zit dan wel erg op de wip, want stel dat je reis op een of andere manier vertraagd wordt.

  Wij huren tegenwoordig af en toe een auto via Hertz. Als je daar vaker huurt krijg je korting in de vorm van een dag gratis autohuur. Je kunt kiezen uit verschillende prijsklassen en tot nu toe hebben we zelfs in de lagere prijsklasse in de nieuwste modellen gereden. Je betaalt daar per dag of week of
  we(e)k(en).

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij Greenwheels zit er een pinpas van Greenwheels in de auto, waarmee je kunt tanken ;)

   Verwijderen
  2. O, dat is nieuw voor mij. Greenwheels is voor ons al even geleden. Wordt het tanken dan verrekend in het abonnement of in de huurkosten?

   N.

   Verwijderen
 5. Klinkt voor jullie alsof het dus nier veel verschil maakt. Grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik blijf het duur vinden. Voor €80 1 lange rit maken.

  Mijn (kleine) 4 deurs kost (verzekering/wegenbelasting) €54 pm. Voor €47 vul ik de tank en daar kan ik als ik ruim 600km mee rijden.

  Onderhoud is (bij mij) tot nu toe altijd erg meegevallen; zeker als je weinig km's maakt, zoals jullie. Afschrijving is hierbij niet doorgerekend.

  Overigens vind ik de vrijheid van een eigen auto met standaard een stoeltje erin en niks hoeven regelen en niet te hoeven reizen om een auto te halen ook heel veel waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke vergelijking. Nu zit er voor jullie weinig verschil in. Ik ben zelf meer van het ''Snapcar.'' Wat mij opgevallen is aan mezelf, is dat ik altijd nauwlettend ben wat de brandstofprijs betreft. Ineens weet je heel goed waar de goedkoopste brandstof te vinden is, haha!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...